DayTrading: Czwartek 25.07.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Czwartek 25.07.2019

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

No to lecimy z kolejnymi longami i nowymi szczytami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

mjj48003 pisze:
25 lip 2019, 12:21

Ja dalej uważam, że ta strefa w okolicach 1,1130 będzie bardzo ciężka do przebicia, co z resztą widać teraz. Kurs odbija się od tego miejsca jak piłeczka kauczukowa. (nie pierwszy raz w tym roku)
ja już buduje L średniopterminowe wiec czy zjada jeszcze 50-100 pipsow czy nie to mniejsze znaczenie ma dla mnie... jak nie zjada to mamy wielkiego orgra z celem na 1.17. Jak zjada do 1.1070 to kanał spadkowy - zasieg taki sam, a na indexie dolara rgr.
Damy rade - ważne żeby być przygotowanym też na ten najgorszy scenariusz dobierajac pozycję ;)
Ostatnio zmieniony 25 lip 2019, 12:27 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

hyhy 8)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Nieśmiertelny Trader pisze:
25 lip 2019, 12:22
No to lecimy z kolejnymi longami i nowymi szczytami.
Życze powodzenia ale cena w strefie mocnego oporu. Niemniej wysokiego TP życze :)
https://charts.mql5.com/21/826/gbpcad-h ... rokers.png

Awatar użytkownika
mjj48003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mjj48003 »

Kermit pisze:
25 lip 2019, 12:25
mjj48003 pisze:
25 lip 2019, 12:21

Ja dalej uważam, że ta strefa w okolicach 1,1130 będzie bardzo ciężka do przebicia, co z resztą widać teraz. Kurs odbija się od tego miejsca jak piłeczka kauczukowa. (nie pierwszy raz w tym roku)
ja już buduje L średniopterminowe wiec czy zjada jeszcze 50-100 pipsow czy nie to mniejsze znaczenie ma dla mnie... jak nie zjada to mamy wielkiego orgra z celem na 1.17. Jak zjada do 1.1070 to kanał spadkowy - zasieg taki sam, a na indexie dolara rgr.
Damy rade ;)
Podobnie to widzę :564:
Forex jest jak g... na kole - raz na górze, raz na dole.

Awatar użytkownika
mjj48003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mjj48003 »

yeahman pisze:
25 lip 2019, 12:26
hyhy 8)
Leć Adaś, leeeć! :lol:
Forex jest jak g... na kole - raz na górze, raz na dole.

Awatar użytkownika
Zen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zen »

Czy macie ustawione jakieś czekające Lki na DAXie?
12100 czy jeszcze niżej? ;)
"Brak pieniędzy jest źródłem wszelkiego zła" - Mark Twain

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Edek .

Short
Tp -1.10850
Sl - 1.11813 ok.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Awatar użytkownika
anturo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anturo »

Witam!

Mam pytanie. jaki jest sens siedzieć na forum, gdzie są sami miszczowie, nikt nie zarabia, wszyscy ściemniają, jest jeden wielki brak szacunku? I ciągle pisać, bo tu na tym forum, bo forum nawigatora itd. Rozumiem, że wszędzie indziej jest lepiej. Vide - unikalna zamknięta grupa 600 traderów, gdzie każdy wrzuca swoje zagrania przed faktem, ze sl/tp podaną strategią, gdzie panuje jeden wielki szacunek.
Nie rozumiem, po co się męczyć? Przykład: ostatnio jechałem uberem i pytam się typa, da się na tym zarobić? I słyszę, że to lipa. I myślę se , to po co na tym latasz, zmień to, przestań się męczyć.

Żeby nie było offtopu. To uważam podobnie jak Yehman i Xab, że raczej powinna nastąpić realizacja zysków z pozycji krótkich, które posiadali/ją grubi, którzy ustawiali się pod obniżkę stóp przez EBC. I niezależnie czy będzie obniżka, czy nie rynek raczej poleci up. Nie wiem z jakich poziomów i kiedy, ale swing powinien być up. To żadna rekomendacja, każdy gra co chce.
Amen

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Wróciłem i zdążyłem na Mariosa. Przeczytałem od początku.
XAB - dziękuję, wydaje mi się, że dzisiaj mnie na Draghim wywali mnie SL z eurpln. Miał iść do góry a tylko stanął. I zasadnioczo nie mam czasu na pln.
yeahman - Kermita wizja była prawie w punkt jeśli chodzi o tę chwilę. Ta dużo wcześniej podana. Sam w nią wątpiłem. Ale się sprawdza. Jak jest dzisiaj to nie wiem, pytaj Kermita, zawsze to tylko wizja i po godzinie może być nieaktualna. I nic to znaczy, że się zmienia. Po przeczytaniu kilku stron widzę, Kermit napisał wizję przy indexie dolara. I przed chwilą również.
Świeżak44 - to ja napiszę coś innego. Jakieś dwa tygodnie temu była dyskusja o kopulujacych smokach i kolorowych ślimakach. Anomalia zapodała link do dt z 2016 lub 2017. I tam był użytkownik "ph.....". Nie wiem, jaja sobie robił, był po piwie, nazwał metodę ślimakami, ale zapodał też wykres dax 30 - dniowy! Na nim niebieską kreską narysował jak wykres będzie szedł jego zdaniem. Szczena mi opadła jak go porównałem. Nie sprawdzałem innych jego postów, zobaczyłem tylko, że nie logował się od roku. Ty, na tej stronie z nim pisałeś o ślimakach. Może to jest twój sensej? Zobacz może masz do niego kontakt. Może to jest twoja droga? Nie sprawdzałem nic poza tą jedną stroną. On zapodał przyszłość i to na jakim wykresie.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Zablokowany