OK, zagłębiam się w szczegóły.mxmx1 pisze:patrz uważnie – diabeł tkwi w szczegółachheh ale to nie taki zły diabeł jak go malują… ponoć ??
I dawniejszy cytat:mxmx1 pisze:te wykresy wrzuciłem aby rozruszać ten wątek chcesz to dociekaj – całkiem prawdopodobne ze jest w tym jakiś klucz
Tak bardzo chcę, żeby był w tym jakiś klucz, że gdy wpatruję się w te miecze, to widzę już, że symbolizują one ostre cięcia stóp procentowychmxmx1 pisze:jak bys tak patrzył sie na to zdjęcie przez pół roku to gwarantuje że zobaczysz cos wiecej niż... miecze

slaw2005 pisze:to nie jest przypadek-ale czy o to nam chodzi?
raz sie odbije a trzy następne razy sie nie odbije
I tu jest chyba pies pogrzebany. Trójkąt, koło, kwadrat, odpowiednio ich używając otrzymujemy pewien zbiór liczb, które mogą być wsparciami lub oporami. Ale nie wszystkie nimi są. Potrzebny jest dodatkowy klucz, który wskaże nam, które z tych liczb działają, a które nie. Oczywiście trzeba przy tym dobrać odpowiednią skalę.mxmx1 pisze:co do trójkąta, kwadratu, koła to jest to za mało,- liczby i ich odpowiednia „interpretacja” mówią bardzo wiele…
Przynajmniej tak mi się wydaje.
Dodano po 20 godzinach 17 minutach:
Templar pisał:
Czas, o którym Gann pisał jako najważniejszym elemencie to iluzja dlatego tak ważne jest uchwycenie tego zjawiska w postaci pełniejszej.
mxmx1 napisał:
Gorzej jak nie ma postaci pełniejszej
Może tak wygląda czas, uchwycony w postaci pełniejszej. Niestety, w dłuższym okresie już tak ładnie nie wychodzi. Ale to już nie jest LSD, ale co najmniej silne grzybki halucynogenne ...