Wszyscy mylicie wartość oczekiwaną z prawdopodobieństwem.
To mysle, że teraz kolega wszystkich oświeci i dokładnie wszystko wyjaśni
Nie ma to jak krynica mądrości itp.
Nie mam zamiaru nikogo uczyć, odrób sam swoje lekcje ...
To może zacznij od siebie
Bo jak zechcesz błysnąć kolejnym razem to mocno się zastanów czy posiadasz odpowiednia wiedzę z zagadnienia
Kurs z liczenia wartości oczekiwanej dla kostki https://www.youtube.com/watch?v=-5houMGJgj0
a tutaj w formie skróconej i przykładu https://www.youtube.com/watch?v=4RGobx7PN0U
Na koniec chce zaznaczyć, że by liczyć wartość oczekiwaną potzrebna jest znajomość prawdopodobieństwa zdarzenia. I tu kolega wszystkim wyjasni jakie prawdopodobieństwa występuja na rynku forex
I pewnie pokaże jak je liczyć
Tak na logikę metoda z R < 1 generuje ujemną wartość oczekiwaną i stosowanie wyłącznie tej metody nie daje przewagi dla trafności < 100%. Tylko bonusy w postaci białego łabędzia są w stanie poprawić wynik, ale liczyć na zjawiska nieprzewidywalne to trochę naiwne myślenie. Już na etapie testowania powinno się rozpoznać jakie dana metoda ma możliwości i czy warto w to dalej brnąć. Sakramentalne pytanie to, kto sobie dupę zawracał i dokładnie sprawdził to czym się zajmuje...?
A tak swoją drogą gdyby życie byłoby przewidywalne to byłoby bez sensu.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
Tak na logikę metoda z R < 1 generuje ujemną wartość oczekiwaną i stosowanie wyłącznie tej metody nie daje przewagi dla trafności < 100%.
Bardzo mnie ciekawi jak policzyłes wartośc oczekiwaną dla policzenia której znajomość prawdopodobieństwa jest potrzebna
MOże zacznij od prawdopodobieństwa. Tez chętnie poczytam
Z RR chodzi o to aby ciąć straty i pozwolić zyskom rosnąc. Natomiast wiele osób robi na odwrót, kiszą spore straty a kiedy pozycja wyjdzie na mały plus zamykają i cieszą się, że wyszli na plus z takiego bagna, a w dłuższym terminie takie podejście kasuje depozyt.
Tylko , że często pozwalanie zyskom rosnąć sprawia, że trend się odwraca i całe zyski znowu przechodzą na BE lub minus.
Ostatnio na jednym trejdzie zrobiłem 9% konta, i pozwoliłem zyskom rosnąć aż spadły do 5% i musiałem zamknąć.