Jak się zarabia duże pieniądze, jeszcze inaczej....
Pewien trener od zarabiania, technik biznesowych napisał niedawno na swoich stronach.
"Kilka lat temu trafiłem na stronę pewnego trenera fitness, który zarabia 12 mln dolarów rocznie.
Prześledziłem jego działalność, przejrzałem materiały, kupiłem produkt i prześledziłem jak sprzedaje."
... mógł jeszcze dodać " a następnie zacząłem uczyć, tego co zauważyłem, innych i tak stałem się bogaty".
Obserwuj ludzi, co robią, bezpośrednio tych co mają sukcesy, a nie słuchaj co mówią trenerzy biznesu,
bo mogą przekręcić coś co obserwują u innych, więc lepiej się uczyć od źródła niż od trenerów biznesu, którzy sprzedają doświadczenia innych jako wiedzę, pod którą się podpisują.
Tak samo nauczysz się pisać oferty, czytając inne oferty i sprzedawać, obserwując jak sprzedają inni, a jeśli czegoś nie będziesz wiedział to kup to co ktoś sprzedaje i zapytaj u źródła "Hej, jestem Twoim klientem, jakiego programu używasz do wysyłania maili." "Kto Ci zrobił tak rewelacyjne okładki książek"
Na rynku zagranicznym bardzo chętnie pomagają, nawiązują współpracę, zupełnie inna mentalność.
Bądź jak dziecko - gdy chce się nauczyć chodzić to po prostu widzi jak to robią inni i powtarza. Upadki są nieuniknione, ale z czasem się uda.
Sekretem jest bycie uważnym, obserwacja i analizowanie, ostrożność, a jeśli dodasz do tego szczerość i uczciwość to i sam Bóg Cię wesprze
Jeśli prześledzisz kariery milionerów z tego wątku to zauważysz że tak właśnie zaczynali i tak dochodzili do pierwszych sukcesów, a nie od wyprowadzania psów, czy mycia samochodów.
Po prostu znali angielski lub zmotywowani sytuacją życiową chcieli się nauczyć, i
dzięki temu mieli dostęp do wiedzy o lata świetlne wyprzedzającej rynek polski. Na prawdę wszystko co potrzebujesz jest dostępne na wyciągnięcie ręki na rynku anglojęzycznym, a coraz więcej na rynku polskim.
Oto jeden z sekretów dużych pieniędzy. Myślę, że to ciekawa wskazówka, więc uznałem że powinienem ją opisać, tym bardziej, że sam trener od zarabiania, opisał jak sam się uczy.