to S ma szansę liznąć okolice 1,1294
tyle widzę
https://invst.ly/ajlyl
https://invst.ly/ajlzi
I tego sie trzymaj. Z dystansem do forumowych "mędrków" itp.coolcov pisze: Rano troche mnie zwiodly analizy co niektorych ale to tylko kolejny dowod na to zeby ufac tylko swojej sprawdzonej wiedzy. Pozdrawiam i zycze wielu pipsow
Ja tam nie znam interesów tego grubasa i trudno mi cokolwiek powiedzieć, czy nadal ma om tam interes, czy nie,coolcov pisze:Ok. Wiec skoro piszesz spoko. Pokzalaem Ci dzis miejsce ostatniego pinbara na dziennym. Jest to miesce krore rozlozylem dzis na czesci na m5 i pokazalem ze ktos tam wklada duze pieniadze w dol. Jesli myslisz ze taka duza persona szybko zrezygnuje ze swojej kasy to uwazam ze sie powaznie mylisz ale oczywiscie zawsze moze przyjsc ktos jeszcze wiekszy od niego i mu zabrac. Ale ja na razie nie widze takiego goscia. Mozna duzo na ten temat dyskutowac. Dlatego szykam takich miejsc i odpowiedniego wumenu. Rano troche mnie zwiodly analizy co niektorych ale to tylko kolejny dowod na to zeby ufac tylko swojej sprawdzonej wiedzy. Pozdrawiam i zycze wielu pipsowfx-technik pisze:Spoko, jest to pewna cenna informacja, ale też nie graal.
Cena się zmienia z powodu nierównowagi pomiędzy popytem i podażą.
A ta nierównowaga może wynikać albo z tego, ze ktoś wyłożył, albo z tego, że ktoś zabrał z
rynku swoje zlecenia, bo już zrobił swoje.
Więc, tak jak pisałem, jak się cofniesz do marca 25 - 26 na Edku, to tam masz konsolę,
czyli miejsce dużej płynności kapitału, czyli w wtedy to było wsparcie, które stało się oporem.
Teraz jesteśmy na tym samym poziomie, więc dopóki nie wybije, to nic nie wiemy.
Jeżeli z wolumenu wyczaisz co się dzieje w oznaczonym strzałkami obszarze świec, to masz graala!coolcov pisze:Nasze zdania się oczywiście znacząco różnią. Ale przynajmniej merytorycznie staramy się dyskutować... Oczywiście rozumiem o czym piszesz. Ja ostatnio po bardzo długim okresie przebywania na rynku uważam że w takim podejściu do rynkufx-technik pisze:Ja tam nie znam interesów tego grubasa i trudno mi cokolwiek powiedzieć, czy nadal ma om tam interes, czy nie,
więc nie jest to dla mnie nic wartościowego, taka wiedza. To jest jeszcze jeden element tego, o czym pisałem
tobie w pierwszej odpowiedzi, czyli potrzeby wiedzenia czegoś, czego wiedzieć nie możemy.
można wypatrywać jakichś profitów. Teraz wszystko kłamie. Dawniej miałeś Pinbara i już było zagranie. Teraz trzeba go rozkładać na części i sprawdzać czy aby tam ktoś zamiast kupować nie sprzedawał.
A jeszcze rok dwa do tyłu robili durne szkolenia, który pin działa a który nie, a sami nie wiedzieli dlaczego. Uważam że tylko w ten sposób do tego można podejść. Oczywiście to żaden pewnik. Wielokrotnie pisałem na tym forum, że na jednej świeczce 5 minutowej SM mogą zmienić wykres i wpompować w rynek fure kasy, ale to właśnie powinno się odzwierciedlać w słupkach na dole. Oczywiście nie tickowego tylko przynajmniej wolumenu z kontraktów.
Pozdrawiam Cię i dzięki za dyskusję. Wszystkiego dobrego
Na ten moment IMO idealnie w stopa.belon pisze:daytrading-poniedzialek-15-04-2019-t305 ... ml#p941076fx-technik pisze: Jedyne, co potrzebujesz wiedzieć to gdzie kupić/sprzedać i gdzie SL postawić.
I tylko tradować!
-- Dodano: 15 kwie 2019, 11:50 --
Zlecenie buy pod ostatnim, dziennym max'em: aż się prosi o SL.