DayTrading: Poniedziałek 15.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2019, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
1
17%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

szuler
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 15.04.2019

Nieprzeczytany post autor: szuler »

szuler pisze:e/u
taki układ z moich czarów na h1
zwiastuje S
https://invst.ly/ajkeq
to S ma szansę liznąć okolice 1,1294
tyle widzę
https://invst.ly/ajlyl
https://invst.ly/ajlzi

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: coolcov »

Spoko, jest to pewna cenna informacja, ale też nie graal.
Cena się zmienia z powodu nierównowagi pomiędzy popytem i podażą.
A ta nierównowaga może wynikać albo z tego, ze ktoś wyłożył, albo z tego, że ktoś zabrał z
rynku swoje zlecenia, bo już zrobił swoje.

Więc, tak jak pisałem, jak się cofniesz do marca 25 - 26 na Edku, to tam masz konsolę,
czyli miejsce dużej płynności kapitału, czyli w wtedy to było wsparcie, które stało się oporem.
Teraz jesteśmy na tym samym poziomie, więc dopóki nie wybije, to nic nie wiemy.[/quote]
Ok. Wiec skoro piszesz spoko. Pokzalaem Ci dzis miejsce ostatniego pinbara na dziennym. Jest to miesce krore rozlozylem dzis na czesci na m5 i pokazalem ze ktos tam wklada duze pieniadze w dol. Jesli myslisz ze taka duza persona szybko zrezygnuje ze swojej kasy to uwazam ze sie powaznie mylisz ale oczywiscie zawsze moze przyjsc ktos jeszcze wiekszy od niego i mu zabrac. Ale ja na razie nie widze takiego goscia. Mozna duzo na ten temat dyskutowac. Dlatego szykam takich miejsc i odpowiedniego wumenu. Rano troche mnie zwiodly analizy co niektorych ale to tylko kolejny dowod na to zeby ufac tylko swojej sprawdzonej wiedzy. Pozdrawiam i zycze wielu pipsow
VSA

aleksandrowicz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: aleksandrowicz »

kiedy rolowanie kontraktów na ropie

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

coolcov pisze: Rano troche mnie zwiodly analizy co niektorych ale to tylko kolejny dowod na to zeby ufac tylko swojej sprawdzonej wiedzy. Pozdrawiam i zycze wielu pipsow
I tego sie trzymaj. Z dystansem do forumowych "mędrków" itp.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

coolcov pisze:
fx-technik pisze:Spoko, jest to pewna cenna informacja, ale też nie graal.
Cena się zmienia z powodu nierównowagi pomiędzy popytem i podażą.
A ta nierównowaga może wynikać albo z tego, ze ktoś wyłożył, albo z tego, że ktoś zabrał z
rynku swoje zlecenia, bo już zrobił swoje.

Więc, tak jak pisałem, jak się cofniesz do marca 25 - 26 na Edku, to tam masz konsolę,
czyli miejsce dużej płynności kapitału, czyli w wtedy to było wsparcie, które stało się oporem.
Teraz jesteśmy na tym samym poziomie, więc dopóki nie wybije, to nic nie wiemy.
Ok. Wiec skoro piszesz spoko. Pokzalaem Ci dzis miejsce ostatniego pinbara na dziennym. Jest to miesce krore rozlozylem dzis na czesci na m5 i pokazalem ze ktos tam wklada duze pieniadze w dol. Jesli myslisz ze taka duza persona szybko zrezygnuje ze swojej kasy to uwazam ze sie powaznie mylisz ale oczywiscie zawsze moze przyjsc ktos jeszcze wiekszy od niego i mu zabrac. Ale ja na razie nie widze takiego goscia. Mozna duzo na ten temat dyskutowac. Dlatego szykam takich miejsc i odpowiedniego wumenu. Rano troche mnie zwiodly analizy co niektorych ale to tylko kolejny dowod na to zeby ufac tylko swojej sprawdzonej wiedzy. Pozdrawiam i zycze wielu pipsow
Ja tam nie znam interesów tego grubasa i trudno mi cokolwiek powiedzieć, czy nadal ma om tam interes, czy nie,
więc nie jest to dla mnie nic wartościowego, taka wiedza. To jest jeszcze jeden element tego, o czym pisałem
tobie w pierwszej odpowiedzi, czyli potrzeby wiedzenia czegoś, czego wiedzieć nie możemy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Ja tam nie znam interesów tego grubasa i trudno mi cokolwiek powiedzieć, czy nadal ma om tam interes, czy nie,
więc nie jest to dla mnie nic wartościowego, taka wiedza. To jest jeszcze jeden element tego, o czym pisałem
tobie w pierwszej odpowiedzi, czyli potrzeby wiedzenia czegoś, czego wiedzieć nie możemy.[/quote]

Nasze zdania się oczywiście znacząco różnią. Ale przynajmniej merytorycznie staramy się dyskutować... Oczywiście rozumiem o czym piszesz. Ja ostatnio po bardzo długim okresie przebywania na rynku uważam że w takim podejściu do rynku
można wypatrywać jakichś profitów. Teraz wszystko kłamie. Dawniej miałeś Pinbara i już było zagranie. Teraz trzeba go rozkładać na części i sprawdzać czy aby tam ktoś zamiast kupować nie sprzedawał.
A jeszcze rok dwa do tyłu robili durne szkolenia, który pin działa a który nie, a sami nie wiedzieli dlaczego. Uważam że tylko w ten sposób do tego można podejść. Oczywiście to żaden pewnik. Wielokrotnie pisałem na tym forum, że na jednej świeczce 5 minutowej SM mogą zmienić wykres i wpompować w rynek fure kasy, ale to właśnie powinno się odzwierciedlać w słupkach na dole. Oczywiście nie tickowego tylko przynajmniej wolumenu z kontraktów.
Pozdrawiam Cię i dzięki za dyskusję. Wszystkiego dobrego
VSA

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

coolcov pisze:
fx-technik pisze:Ja tam nie znam interesów tego grubasa i trudno mi cokolwiek powiedzieć, czy nadal ma om tam interes, czy nie,
tobie w pierwszej odpowiedzi, czyli potrzeby wiedzenia czegoś, czego wiedzieć nie możemy.
Nasze zdania się oczywiście znacząco różnią. Ale przynajmniej merytorycznie staramy się dyskutować... Oczywiście rozumiem o czym piszesz. Ja ostatnio po bardzo długim okresie przebywania na rynku uważam że w takim podejściu do rynku
można wypatrywać jakichś profitów. Teraz wszystko kłamie. Dawniej miałeś Pinbara i już było zagranie. Teraz trzeba go rozkładać na części i sprawdzać czy aby tam ktoś zamiast kupować nie sprzedawał.
A jeszcze rok dwa do tyłu robili durne szkolenia, który pin działa a który nie, a sami nie wiedzieli dlaczego. Uważam że tylko w ten sposób do tego można podejść. Oczywiście to żaden pewnik. Wielokrotnie pisałem na tym forum, że na jednej świeczce 5 minutowej SM mogą zmienić wykres i wpompować w rynek fure kasy, ale to właśnie powinno się odzwierciedlać w słupkach na dole. Oczywiście nie tickowego tylko przynajmniej wolumenu z kontraktów.
Pozdrawiam Cię i dzięki za dyskusję. Wszystkiego dobrego
Jeżeli z wolumenu wyczaisz co się dzieje w oznaczonym strzałkami obszarze świec, to masz graala!
EURUSDM5.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

belon pisze:
fx-technik pisze: Jedyne, co potrzebujesz wiedzieć to gdzie kupić/sprzedać i gdzie SL postawić.
I tylko tradować!

-- Dodano: 15 kwie 2019, 11:50 --
EURUSDH1.png
daytrading-poniedzialek-15-04-2019-t305 ... ml#p941076

Zlecenie buy pod ostatnim, dziennym max'em: aż się prosi o SL.
Na ten moment IMO idealnie w stopa.
No, trzeba wiedzieć gdzie stawiać...

aleksandrowicz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: aleksandrowicz »

kto kupuje wti oil do jutra albo do wieczora ja zaryzykowałem i kupiłem :roll: :mrgreen:

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Jeżeli z wolumenu wyczaisz co się dzieje w oznaczonym strzałkami obszarze świec, to masz graala!
EURUSDM5.png
[/quote]

Nie prawda. Na daną chwilę, tam była noc i nie było sprzedających. Więc nawet jakiś mały kupujący podniósł rynek nie wkładając w to zbyt dużej ilości pieniędzy. Jest to robione po to żeby wypstrykać z kasy wszystkich kupujących jacy jeszcze są. Pamiętaj że rynek nie wyhamowuje od razu. To tak jakbyś chciał zahamować od razu płynącym wielkim okrętem. Ciekawe czy Ci się uda. Na rynku jest tak samo. Dlatego nam jest tak trudno dziś grać. Pamiętaj że teraz SM grają czasami nie geometrią ceny a geometrią czasu żeby ludzie nie kumali o co chodzi. Przecież jeżeli Ty np. znasz dobrze analizę techniczną która "ma Ci przynieść zyski" to nie łudź się że oni tej wiedzy nie mają. Oczywiście że mają i zrobią wszystko żeby Cię oszukać.

-- Dodano: 15 kwie 2019, 12:58 --

I w tej wypowiedzi nie twierdzę czy rynek pójdzie w dół czy w górę, żeby była jasność. Twierdzę tylko że ten pinbar, który pokazywałem jest co najmniej dyskusyjny jeżeli nawet nie to że na nim odbyła się sprzedaż co osobiście bardziej mi pasuje.Chyba że rynek eur dolara jest tak bardzo z akumulowany że nic dadzą te sprzedaże o czym dyskutowaliśmy. I teraz np. każda próba sprzedaży skończy się odbiciem w górę.
VSA

Zablokowany