brak miniaturek czy tylko u mnie jest jakis błąd ?Hikari pisze:http://www.forextradingplus.com/indicators/
Ciekawe wskaźniki do MT4
Re: Dla tych co cierpia na bezsennosc
Sam tez kiedys takiego czegos szukalem ale niestety bez rezultatow.Akhh pisze:Czy ma może ktoś wskaźnik, który liczył by średnią zmienność z danej ilości świec, na dowolnym TF?
Z góry bardzo dziękuję
To moze prowizoryczne rozwiazanie ale jesli nie znajdziesz tego czego szukasz mozesz sobie przerobic moj wskaznik (range indicator, 2 str wczesniej w tym watku) zmieniajac by dane do wyliczenia bral z "aktywnego" okresu. Co prawda liczy srednia tylko z 5 ostatnich swiec ale mozna sobie analogicznie dopisac kolejne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
witamAkhh pisze:Czy ma może ktoś wskaźnik, który liczył by średnią zmienność z danej ilości świec, na dowolnym TF?
Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Co masz dokładnie na myśli mówiąc "średnią zmienność z danej ilości świec" ? Przecież np. standardowy ATR np z 13 okresów to miara zmienności liczona z 13 świec.
pozdrawiam
Redart
Konkretnie chodzi mi o oszacowanie na których parach na danym TF najbardziej opłaca się grać. Czyli chodzi o stosunek zmienność do spreadu. Np jeśli mamy świece 30m, to tak mi się wydaje że wezmę długości powiedzmy 30 świec zsumuje je, podziele przez ilość i wyjdzie średnia zmienność świecy. To z kolei podzielone przez podwójny spread oszacuje opłacalność gry na danej parze. Jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł, albo sposób oszacowania czegoś takiego u danego brokera będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Moim zdaniem jeśli chodzi o takie zastosowanie to ATR w zupełności wystarczy jako miara zmienności. Właściwie ATR liczy się dokładnie tak jak piszesz. Napierw liczy się True Range od danej świecy do poprzedniej. A potem wyciąga się z tego średnią.Akhh pisze:Konkretnie chodzi mi o oszacowanie na których parach na danym TF najbardziej opłaca się grać. Czyli chodzi o stosunek zmienność do spreadu. Np jeśli mamy świece 30m, to tak mi się wydaje że wezmę długości powiedzmy 30 świec zsumuje je, podziele przez ilość i wyjdzie średnia zmienność świecy. To z kolei podzielone przez podwójny spread oszacuje opłacalność gry na danej parze. Jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł, albo sposób oszacowania czegoś takiego u danego brokera będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrowienia
Wynika z tego, że jeśli porównasz odczyty ATR np. 14 okresowy na świecach 30 minutowych i porównasz go dla danych par ze spreadem to wyjdą ci współczynniki które pokażą jak sie kształtuje spread/zmienność. Problem polega na tym, że spread też się w czasie zmienia.
pozdrawiam
redart
Witam wszystkich cieplutko. jest to mój pierwsz post na forum.Akhh pisze:Czy ma może ktoś wskaźnik, który liczył by średnią zmienność z danej ilości świec, na dowolnym TF?
Z góry bardzo dziękuję
Ja również poszukuję takiego wskaźnika i niestety ATR mi nie odpwiada bo chciałabym znać w pipsach wartość takiej średniej zmienności z określonej iości świec. Będę bardzo wdzięczna gdyby ktoś widzał słyszał lub miał.
Pozdrawiam
Odpowiada tylko musiałam zmienić ten który miałam we własnych wskaźnikach bo był zmodyfikowany i trochę co innego pokazywał. Dzięki za zwrócenie na to uwagimrk pisze:Przepraszam, ale czemu ATR Ci w takim razie nie odpowiada?Bionda pisze:ATR mi nie odpwiada bo chciałabym znać w pipsach wartość takiej średniej zmienności z określonej iości świec