DRUGA STRONA PLATFORMY

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Czy miałeś wrażenie, że po odnoszeniu sukcesów w handlu Broker/DD utrudniał Ci inwestycje.

Tak
7
88%
Nie
1
13%

Liczba głosów: 8

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Chłopaki nie każdy zna angielski aby rozgryść szczegóły,więc powiedzcie z polskiego na nasze. :oops: Czy chodzi o to że broker każdego dobrego traidera zana ma ich zaznaczonych lub coś w tym stylu i potem ich dyma ,czyli utrudnia grę na tysiąć sposobów.Broker stosując się do ich zaleceń nigdy nie straci.O to w tym wszystkim chodzi?.Pozdrawiam. :oops:

Dodano po 12 minutach:

Ps.astra czy ja ciebie dobrze rozumiem,chcąc zniwelować nieczyste chwyty brokerów to jednym z wyjść jest samemu założyć za 100 000$ serwera MetaTrader'a wtedy podłączasz się bezpośrednio do światowego dawcy płynności i jeteś sam sobie panem?.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
kaktus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaktus »

zz pisze:Ps.astra czy ja ciebie dobrze rozumiem,chcąc zniwelować nieczyste chwyty brokerów to jednym z wyjść jest samemu założyć za 100 000$ serwera MetaTrader'a wtedy podłączasz się bezpośrednio do światowego dawcy płynności i jeteś sam sobie panem?.Pozdrawiam.
albo wtedy olewasz gre, zakladasz firme na cyprze i dymasz maluczkuch... zabawa bez ryzyka. :mrgreen:

autorowi chodzilo chyba nie tylko o dymanie ale i ogolna obsluge, zarzadzanie itp.

moje screeny plugina to przyklad ze broker moze w dowolnej chwili opoznic realizacje zlecenia rozszerzyc spread i tym podobne praktyki.

chodz to i tak pewnie czubek gory lodowej.

pozdrawiam,

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

zz pisze:jednym z wyjść jest samemu założyć za 100 000$ serwera MetaTrader'a wtedy podłączasz się bezpośrednio do światowego dawcy płynności i jeteś sam sobie panem?
bez przesady ;-) oczywiście to jest super układ, ale- są brokerzy mt4 , którzy tez robią stosunkowo mało problemów, zawsze zostaje jeszcze ECN- podłączasz się bezpośrednio do interbanku i większość sobie chwali handlowanie u ECN:-)

Awatar użytkownika
kaktus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaktus »

astra pisze:są brokerzy mt4 , którzy tez robią stosunkowo mało problemów, zawsze zostaje jeszcze ECN- podłączasz się bezpośrednio do interbanku i większość sobie chwali handlowanie u ECN:-)
całe szczeście nie wszyscy i nie zawsze...
ciekawe bedzie bardzo MT4 na ECNie u MBT jeśli nic sie u nich nie zmieni to bedzie lux :lol:

astra
Pasjonat
Pasjonat

aa właśnie, ciekawe kiedy z tym ruszą
w MBT depo chyba było od 5tys$ czy wyżej ?

Awatar użytkownika
thereisnocowlevel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thereisnocowlevel »

astra pisze:aa właśnie, ciekawe kiedy z tym ruszą
w MBT depo chyba było od 5tys$ czy wyżej ?
400$

Strasznie ciezko im idzie wprowadzanie MT4, pozyjemy zobaczymy.
'Most people would rather die than think' Bertrand Russell

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

astra pisze:zawsze można założyć własnego brokera MM, z tego co się orientuje to jest koszt ok 100tys$.
http://bostontechnologies.com/docs/SYOB.pdf
chyba 100tys to mało

z drugiej strony nie wierze, aby Metaquotes nie mieli jakiegoś triala dla zainteresowanych firm, przecież wiadomo, ze tak soft trzeba przed implementacją dokładnie przetestować i poznać jego możliwości. Tym bardziej, ze to jest soft pod windows server 2003/2008, a soft na ta platformę często udostępniany jest w formie próbnej. Sam nie wiem.. na stronie metaquotes jest formularz do kontaktu, może spróbować wymyślić coś i może dadzą się namówić na wysłanie jakiegoś softu do testów.. sprawa do przemyślna dla chętnych
No to robimy prowokację? :lol:

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Ciekawosc juz mnie zzera ;) Fajnie, zes zapoczatkowal temat reptile. Chcialbym siebie zobaczyc na liscie broka i do jakiej kategori zostalem zaliczony. :shock:
Czy poszerzone spreedy sa uznaniem za moje zaslugi dla FOREXu ?;)
Ale jakas platforme w stylu :brok-nawi-demo walnac bylo by rozrywka na calego. Dymanie (wirtualne) kumpli z nawigatora - szczyt, szczytow :564:
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

wszystko jest możliwe

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ciekawosc juz mnie zzera Wink Fajnie, zes zapoczatkowal temat reptile. Chcialbym siebie zobaczyc na liscie broka i do jakiej kategori zostalem zaliczony. Shocked
Czy poszerzone spreedy sa uznaniem za moje zaslugi dla FOREXu ?Wink
Ale jakas platforme w stylu :brok-nawi-demo walnac bylo by rozrywka na calego. Dymanie (wirtualne) kumpli z nawigatora - szczyt, szczytow
Hmmmm Panie Hikari na ile to Pan wycienia ?
:lol:
Po 1k$ od łebka i będziecie się bawić dowoli :lol:
Jeśli warto to zorganizuje 8) Tylko nie wiem czy to będzie legal :oops:
Niech ktoś ruszy inne platformy jeśli ktoś ma czas niech coś podlinkuje o swojej platformie zajme się tym w odpowiedniej kolejności jeśli będą jakieś materiały.

Demo brokerem sobie być ! :lol:

astra
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:No to robimy prowokację?
moim zdaniem, aby prowokacja mogła się powieźć, to trzeba to dobrze wykombinować. Najlepiej by było, żeby napisała do nich jakaś osoba która jest IB innego brokera (nie mt4) i coś wymyślić, że np: dana osoba planuje uruchomić jakiegoś małego brokera MM w PL na mt4- coś w tym stylu. Chodzi o to, żeby to było w miarę wiarygodne, bo nie sądzę, żeby tak łatwo dali się namówić na wysłanie triala ;-)
reptile pisze:Demo brokerem sobie być
od czegoś trzeba zacząć ;-)

ODPOWIEDZ