DayTrading: Środa 27.02.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 lut 2019, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
0
Brak głosów
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 27.02.2019

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

FatCows pisze:Na GBPJPY stromo ale może dadzą radę ... Oczywiście bez psikusa ... Środa ... Hmmmm :)

-- Dodano: 27 lut 2019, 10:55 --

Jeżeli mam rację i będzie kontynuacja, to dzisiaj prym będzie GBPUSD wiodło ze względu na potencjalny zasięg ... GBPUSD ma do zrobienia 200 pips a GBPJPY tylko około 70 ...

-- Dodano: 27 lut 2019, 11:24 --
Tomasz196407 pisze:od dołka 1234 do wczorajszego szczytu imo struktura trójki złożonej wxyxxz-korekta podfali w impulsie I-II-1-2
Zawsze mnie to ciekawiło jak to się rysuje? Na jakich świecach? UK, Zanzibar, USA, PL, FR, San Escobar? :) Przecież to wszystko wychodzi PO FAKCIE a nie przed. Jakie jest prawdopodobieństwo wyklarowania się czegoś takiego? Nie szkoda czasu na to?

-- Dodano: 27 lut 2019, 11:42 --

1. Zasady 2. Zasady 3. Zasady 4. Cierpliwość 5. Zasady 6. Konsekwencja 7. Cierpliwość 8. Zasady 9. Trend 10. SL bo nie ma takiej ceny od której nie można więcej spaść lub wzrosnąć :mrgreen:

https://youtu.be/O-4oOvZ_K4g

Darz bór! :mikolaj:
Te pierwsze punkty to podstawa i najwazniejszy z nich pkt 9. Kwestionujesz AT a to własnie jedna z najważniejszych zasad AT. Gra z TRENDEM ;)
Cała reszta to tylko techniczne detale
I druga z zasad. Pozwól zyskom ROSNĄĆ a straty tnij szybko ;)
Sam jak widze stosujesz się do tych zasad.
:564:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2019, 11:50 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

FatCows pisze:Na GBPJPY stromo ale może dadzą radę ... Oczywiście bez psikusa ... Środa ... Hmmmm :)

-- Dodano: 27 lut 2019, 10:55 --

Jeżeli mam rację i będzie kontynuacja, to dzisiaj prym będzie GBPUSD wiodło ze względu na potencjalny zasięg ... GBPUSD ma do zrobienia 200 pips a GBPJPY tylko około 70 ...

-- Dodano: 27 lut 2019, 11:24 --
Tomasz196407 pisze:od dołka 1234 do wczorajszego szczytu imo struktura trójki złożonej wxyxxz-korekta podfali w impulsie I-II-1-2
Zawsze mnie to ciekawiło jak to się rysuje? Na jakich świecach? UK, Zanzibar, USA, PL, FR, San Escobar? :) Przecież to wszystko wychodzi PO FAKCIE a nie przed. Jakie jest prawdopodobieństwo wyklarowania się czegoś takiego? Nie szkoda czasu na to?

-- Dodano: 27 lut 2019, 11:42 --

1. Zasady 2. Zasady 3. Zasady 4. Cierpliwość 5. Zasady 6. Konsekwencja 7. Cierpliwość 8. Zasady 9. Trend 10. SL bo nie ma takiej ceny od której nie można więcej spaść lub wzrosnąć :mrgreen:

https://youtu.be/O-4oOvZ_K4g

Darz bór! :mikolaj:
Prosta rzecz :idea:
Dajesz mi 10 sygnałów pod rząd z sl i tp conajmniej 40 pips
oczywiscie bez korzystania z stron internetowych, meili i telefonu
wg swojej strategii
udowadniasz mi ze Twoja strategia działa
Chyba z 10 do 20 razy opisywałem swoja strategie tu
proponowałem kazdemu z ignorantów nawet najwiekszemu specowi tu
na przedstawiony sposób
kazdy olał
wiesz dlaczego?

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Żółwiu masz ostatnią szansę wycofać się z tych elek na funcie. Im więcej czasu będzie upływać, będzie już coraz gorzej.
Punkt nr 9 złamany, obyś miał SL.

Rysiek
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Tomasz196407 pisze: Prosta rzecz :idea:
wg swojej strategii
na przedstawiony sposób
kazdy olał
wiesz dlaczego?
?

-- Dodano: 27 lut 2019, 12:00 --
F-You Money pisze:Żółwiu masz ostatnią szansę wycofać się z tych elek na funcie. Im więcej czasu będzie upływać, będzie już coraz gorzej.
Punkt nr 9 złamany, obyś miał SL.

Rysiek
I od zawsze wieczna wojna co to jest Trend? :mrgreen:

https://www.investopedia.com/articles/t ... rading.asp :568:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:
Tomasz196407 pisze: Prosta rzecz :idea:
wg swojej strategii
na przedstawiony sposób
kazdy olał
wiesz dlaczego?
?
Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
wynika to z tego co robimy
jestesmy frustratami
bo dazymy do czegoś nieosiągalnego
piszesz Ze Po fakcie wychodzą te struktury
I GJ I EU w trakcie opisywałem dodatkowo spx i dax i jeszcze pare innych instrumentów
Pytanie jak nazwiesz tych co podaja tu w postach że sa zarobieni
albo że jest L bo grall pokazuje??
bez sl i tp wyobrazasz sobie zarobek ?

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Moja ulubiona pozycja.

-----

Do końca tygodnia trzymam już tylko listka. Nic więcej nie gram.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

giełdy wobec korelacji z fx to wygląda jakby mieli jakieś opóźnienia na łączach

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Tomasz196407 pisze: Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
jestesmy frustratami
I GJ I EU w trakcie opisywałem dodatkowo spx i dax i jeszcze pare innych instrumentów
Sukcesy budują a porażki uczą. Trzeba tylko umieć wyciągać z nich naukę. A może stawiamy sobie za duże cele i te cele stają się nieosiągalne? Może dlatego stajemy się frustratami? Może sami siebie wciągamy w tą pułapkę? Może widzimy oczami wyobraźni jacht, Mustanga, Ferrari, miliony kobiet dookoła, trading roomy z wypasionymi monitorami, kupy dolarów i tapety z dolarów na ścianach? Jeżeli ktoś jest zarobiony, to znaczy, że żyje, że ma co ze sobą zrobić. Takie jest moje zdanie. A może bierze zbyt dużo na siebie? A może wystarczającą ilość a tylko niezbędne jest obejrzenie kilku szkoleń z zarządzania czasem itd? Nie wiem. Znam natomiast wielu zarobionych ludzi bo sam do nich należę :) Co do Graal'i itd ... OK ... Tylko prześledź proszę to forum przez jakiś czas ... Tutaj nie ma żadnego odzwierciedlenia rzeczywistości ... Ktoś pisze, że Graal jakiś tam coś podał itd ale nikt nie podaje ani informacji czy pod ten sygnał zainwestował czy nie? I nie ma znaczenia czy się dopiero uczy na koncie DEMO czy ma konto rzeczywiste. Nie ma jak tego skonfrontować. Forum wygląda jak naparzanka jakiś dziwnych metod ale nie jest tak jak np. na innych forach zagranicznych gdzie ludzie się uczą jeden od drugiego. Ktoś wrzuca wycinek z wykresu z kilkoma świeczkami i pisze, że Graal mówi, że S. OK. Tylko to nic nie daje itd itd ... Ja staram się do tego inaczej podchodzić i to co piszę podpierać rzeczywistością w postaci podjętych decyzji z całą mocą ich konsekwencji ponieważ wrzucenie wykresu z daną inwestycją niesie za sobą być może potrzebę odpowiedzi na pytania i pokazania co dalej? Odpowiadając na Twoje pytanie o SL i TP: nie wyobrażam sobie inwestycji bez ustawionego SL ale nigdy nie stawiam TP - jak wyżej napisane - pozwól zyskom rosnąć - wszystko albo nic. Nie zaklinam rzeczywistości w stylu: przecież kiedyś odbije albo już więcej nie spadnie ... ZAWSZE SPADA i NIGDY NIE ODBIJA! :mrgreen:
F-You Money pisze:Żółwiu masz ostatnią szansę wycofać się z tych elek na funcie. Im więcej czasu będzie upływać, będzie już coraz gorzej. Punkt nr 9 złamany, obyś miał SL.

Rysiek
I jak się do tego odnieść? To jest właśnie element tego o czym napisałem ... Bez sensu ... Bez merytoryki ... Bez niczego ... Na jakiej podstawie?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2019, 12:30 przez FatCows, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:
Tomasz196407 pisze: Kazdy chcepisać o sukcesach, o porazkach raczej nie
jestesmy frustratami
Sukcesy budują a porażki uczą. Trzeba tylko umieć wyciągać z nich naukę. A może stawiamy sobie za duże cele i te cele stają się nieosiągalne? Może dlatego stajemy się frustratami? Może sami siebie wciągamy w tą pułapkę? Może widzimy oczami wyobraźni jacht, Mustanga, Ferrari, miliony kobiet dookoła, trading roomy z wypasionymi monitorami, kupy dolarów i tapety z dolarów na ścianach? Jeżeli ktoś jest zarobiony, to znaczy, że żyje, że ma co ze sobą zrobić. Takie jest moje zdanie. A może bierze zbyt dużo na siebie? A może wystarczającą ilość a tylko niezbędne jest obejrzenie kilku szkoleń z zarządzania czasem itd? Nie wiem. Znam natomiast wielu zarobionych ludzi bo sam do nich należę :) Co do Graal'i itd ... OK ... Tylko prześledź proszę to forum przez jakiś czas ... Tutaj nie ma żadnego odzwierciedlenia rzeczywistości ... Ktoś pisze, że Graal jakiś tam coś podał itd ale nikt nie podaje ani informacji czy pod ten sygnał zainwestował czy nie? I nie ma znaczenia czy się dopiero uczy na koncie DEMO czy ma konto rzeczywiste. Nie ma jak tego skonfrontować. Forum wygląda jak naparzanka jakiś dziwnych metod ale nie jest tak jak np. na innych forach zagranicznych gdzie ludzie się uczą jeden od drugiego. Ktoś wrzuca wycinek z wykresu z kilkoma świeczkami i pisze, że Graal mówi, że S. OK. Tylko to nic nie daje itd itd ... Ja staram się do tego inaczej podchodzić i to co piszę podpierać rzeczywistością w postaci podjętych decyzji z całą mocą ich konsekwencji ponieważ wrzucenie wykresu z daną inwestycją niesie za sobą być może potrzebę odpowiedzi na pytania i pokazania co dalej? Odpowiadając na Twoje pytanie o SL i TP: nie wyobrażam sobie inwestycji bez ustawionego SL ale nigdy nie stawiam TP - jak wyżej napisane - pozwól zyskom rosnąć - wszystko albo nic. Nie zaklinam rzeczywistości w stylu: przecież kiedyś odbije albo już więcej nie spadnie ... ZAWSZE SPADA i NIGDY NIE ODBIJA! :mrgreen:
Odniose sie później bo jestem na zabiegach

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

e/u
męska decyzja eSsss
https://invst.ly/a58--

Zablokowany