DayTrading: Wtorek 26.02.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 lut 2019, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
1
13%
Spadek
3
38%

Liczba głosów: 8

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Wtorek 26.02.2019

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

FatCows pisze:
Group: GBPJPY currently +220 pips ... SL + 60 ...
Jakim lotem/ zaangażowaniem trzymasz tyle? Ja nie potrafię grać ogromnymi pozycjami i trzymać długo pozycję mimo ze prawie zawsze mam rację. Zarabiam spokojnie ale jednocześnie marnuję ogromny potencjał, z drugiej strony siedziałbym wtedy non stop przy kompie a jednak wolę życie. To jest coś niesamowitego mieć spokojną głowę na FX i doszedłem do wniosku że to właśnie dzięki temu można zarabiać. To jest grall. Spokojny sen, umysł, wypoczęte ciało, forex jako odłamek życia a nie jego większość. :564:

Oczywiście można grać ogromnymi pozycjami mając ogromny kapitał - chodzi mi o zaangażowanie procentowe.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

kermit
nanies jeszcze edka i usd/pl
i nie przejmuj sie niektorzy musza cos pisac
dzieki
zwlaszcza dolce bo sporo narybku zaciekwaionego kursem tu weszlo
Ostatnio zmieniony 26 lut 2019, 12:09 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

podobnego wykresu usdjpy intra to chyba jeszcze nie było

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Nieśmiertelny Trader pisze:Nie radzę shortować funta, jeszcze nie czas.
zależy na ile pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Nieśmiertelny Trader pisze:
FatCows pisze:
Group: GBPJPY currently +220 pips ... SL + 60 ...
Jakim lotem/ zaangażowaniem trzymasz tyle? Ja nie potrafię grać ogromnymi pozycjami i trzymać długo pozycję mimo ze prawie zawsze mam rację. Zarabiam spokojnie ale jednocześnie marnuję ogromny potencjał, z drugiej strony siedziałbym wtedy non stop przy kompie a jednak wolę życie. To jest coś niesamowitego mieć spokojną głowę na FX i doszedłem do wniosku że to właśnie dzięki temu można zarabiać. To jest grall. Spokojny sen, umysł, wypoczęte ciało, forex jako odłamek życia a nie jego większość. :564:

Oczywiście można grać ogromnymi pozycjami mając ogromny kapitał - chodzi mi o zaangażowanie procentowe.
Te +220 pips, to wynik sygnału z poprzedniego tygodnia gdzie pisałem o wejściach na poszczególnych parach - GBPJPY family itd. Ta wartość, to jest pikuś w utrzymywaniu pozycji ... Ta wartość, to zarobek każdego kto przeczytał, zauważył i zainwestował ... W tej chwili co by się nie działo, to ma +60 pips bo tyle ustawiony jest SL ... Jeśli zdejmie wcześniej, to ma w tej chwili +180 pis ... Jego psychika i jego pazerność ...

Postawienie kapitału długoterminowo pozwala się wyłączyć z FX ... Tylko podstawą jest psychika, która w 90% przypadków nakazuje nam ciągłe śledzenie kursu a co najgorsze buduje konieczność uczestniczenia w tym całym cyrku i za wszelką ceną zajęcia pozycji ... Chociaż na chwilę ... Bo psychika podpowiada, że coś ucieknie bez nas itd itd ...

A co powiesz na +840 pips? Trza mieć psychę ... :mrgreen:

-- Dodano: 26 lut 2019, 12:31 --

Ale gdyby nawet i to było za mało ... To zawsze najcenniejszy jest GOLD ... > +1100 ... Psyche outside the brain ... :mrgreen:

Kto czyta ten wie ... Wynik sygnałów z października 2018 ... Inwestycja długoterminowa kupuj plotki sprzedawaj fakty ...

-- Dodano: 26 lut 2019, 12:39 --

Zarabiać można na DT na kreskach jako dowolny punkt odniesienia ...

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Ujek, H1.

Konsola, wybicie, retest. W zasięgu 111.500 -112.000
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

wrongWay pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:Nie radzę shortować funta, jeszcze nie czas.
zależy na ile pips
Może jak tam poboxują z 1-2 dni to będę szukał shorta, póki co za duże ryzyko na wszystkich parach z funtem europa - ameryka bez azji i antypodów. Hossa na monthly w grze, a wiadomo co robi statystyka z takimi swiecami - zazwyczaj nowe topy chociaż na chwilę... gdy waluta jest za słaba by iść dalej lub się tam utrzymać.

-- Dodano: 26 lut 2019, 13:45 --
FatCows pisze:
Zarabiać można na DT na kreskach jako dowolny punkt odniesienia ...

wiadomo... ale jakie ryzyko procentowe poświęciłeś na chociażby pierwszą pozycje na geju czy goldzie? Dla mnie im mniejsze ryzyko tym dłużej potrafię trzymać pozycję ale i tak max 2% ruchu danej pary bo waluty w większości są w konsoli.

edit, swap na złocie Cię nie zżera?
Ostatnio zmieniony 26 lut 2019, 12:46 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Kermit pisze:niedlugo na tym forum jeszcze po tybetansku zaczna niektorzy pisac...
ja wczoraj dostałem wskazówkę, że ten tybet pojmę za 5 lat

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Kasy trzeba do góry ...

-- Dodano: 26 lut 2019, 13:08 --
szuler pisze:
Kermit pisze:niedlugo na tym forum jeszcze po tybetansku zaczna niektorzy pisac...
ja wczoraj dostałem wskazówkę, że ten tybet pojmę za 5 lat
:mrgreen:

-- Dodano: 26 lut 2019, 13:10 --

Darz bór! :mikolaj:

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

i kolejne S na rzeźniku, i czekam

Krab zaciśnij zęby, zawsze tak jest przy nawracaniu, a mój wskaźnik co ma określić idealne wejście jest do dopracowywania, ale GRALL pokazuje S i tak trzeba się ustawiać.

Jakbyś na L zarobić to emocje były by bardziej wyciszone, pierwszy raz trzeba wytrzymać i nie zamykać jak zacznie zarabiać. jesteśmy tylko ludźmi, ale maszyna pokazuje co robić.

Na całego

Ryś
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Zablokowany