Nieśmiertelny Trader pisze:FatCows pisze:
Group: GBPJPY currently +220 pips ... SL + 60 ...
Jakim lotem/ zaangażowaniem trzymasz tyle? Ja nie potrafię grać ogromnymi pozycjami i trzymać długo pozycję mimo ze prawie zawsze mam rację. Zarabiam spokojnie ale jednocześnie marnuję ogromny potencjał, z drugiej strony siedziałbym wtedy non stop przy kompie a jednak wolę życie. To jest coś niesamowitego mieć spokojną głowę na FX i doszedłem do wniosku że to właśnie dzięki temu można zarabiać. To jest grall. Spokojny sen, umysł, wypoczęte ciało, forex jako odłamek życia a nie jego większość.
Oczywiście można grać ogromnymi pozycjami mając ogromny kapitał - chodzi mi o zaangażowanie procentowe.
Te +220 pips, to wynik sygnału z poprzedniego tygodnia gdzie pisałem o wejściach na poszczególnych parach - GBPJPY family itd. Ta wartość, to jest pikuś w utrzymywaniu pozycji ... Ta wartość, to zarobek każdego kto przeczytał, zauważył i zainwestował ... W tej chwili co by się nie działo, to ma +60 pips bo tyle ustawiony jest SL ... Jeśli zdejmie wcześniej, to ma w tej chwili +180 pis ... Jego psychika i jego pazerność ...
Postawienie kapitału długoterminowo pozwala się wyłączyć z FX ... Tylko podstawą jest psychika, która w 90% przypadków nakazuje nam ciągłe śledzenie kursu a co najgorsze buduje konieczność uczestniczenia w tym całym cyrku i za wszelką ceną zajęcia pozycji ... Chociaż na chwilę ... Bo psychika podpowiada, że coś ucieknie bez nas itd itd ...
A co powiesz na +840 pips? Trza mieć psychę ...
-- Dodano: 26 lut 2019, 12:31 --
Ale gdyby nawet i to było za mało ... To zawsze najcenniejszy jest GOLD ... > +1100 ... Psyche outside the brain ...
Kto czyta ten wie ... Wynik sygnałów z października 2018 ... Inwestycja długoterminowa kupuj plotki sprzedawaj fakty ...
-- Dodano: 26 lut 2019, 12:39 --
Zarabiać można na DT na kreskach jako dowolny punkt odniesienia ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.