GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Spamik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spamik »

Witam wszystkich.
W tym dziale jeszcze nie pisałem, więc na początek pozdrawiam fanów GMMA.
Ponieważ jestem na początkowym stopniu rozwoju, zadam pytania, ktore wydadzą się pewnie tak proste, że denerwujące. Niestety dla mnie na razie są to problemy, z którymi nie mogę sobie poradzić.
Szukając jakiegoś w miarą prostego systemu i ponieważ GANN wydał mi, się na początek zbyt skomplikowany, wybór padł właśnie na GMMA.
Prześledziłem z grubsza temat ale jest to 70 stron i mam mętlik pod czapką :?
W związku z tym proszę o pomoc w rozgryzieniu początków.

Na początku tego wątku znalazłem trzy pliki ze wskaźnikami. Są to:
- MA_Crossover_Signal_With_wav
- MACD_+_osMA
- MA_in_Color
oraz plik szablonu: gmma
Nie wiem skąd sciągnąć pozostałe wskaźniki, bo powinno ich być co najmniej 17 ?

edi666
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: edi666 »

Witam

Uczę sie od niedawna rynku forex i napotkalem następujący problem
Po reinstalacji systemu operacyjnego na wykresach nie pokazuje mi się cały szblon
Czy ktos potrafi usunąć tą usterkę?
Pozdrawiam
edi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
broda79
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: broda79 »

dodaj sobie wskaźnik MA in Color. Jest gdześ na początku tematu

Kod: Zaznacz cały

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?t=3787&postdays=0&postorder=asc&start=10

edi666
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: edi666 »

Witaj

Dziekuję za uwagę ale oczywiście wszystkie inne elementy są wgrane łącznie z MA in -color.

Dla "ulatwienia " dodam do poprzedniej info że inne szablony albo nie wchodzą zupelnie ( np skalpowanie czyli szybko.. autorstwa fxlamera ) albo wchodzą bardzo elegancko (MM Manchester autor Maciek 408 )
Identyczna sytuacja jest przy probach wgrania do platformy innego brokera (Admiral Markets)
Czy ktos mial podobne problemy ?
Pozdrawiam
edi

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Witam wszystkich ! Mam pytanie natury technicznej - chodzi mi o ustawienie zlecenia oczekującego . Jeżeli są spełnione warunki dogodne do otwarcia zlecenia i chciałbym ustawić zlecenie 2 pipsy wyżej od ostatniego szczytu , przy "longu", to która cena jest wyznacznikiem szczytu - cena najwyższa , czy cena zamknięcia świeczki . Ustawiając zlecenie 2 pipsy wyżej od ceny zamknięcia można "zgarnąć " dodatkowe pipsy , po co czekać aż kurs pokona górny cień świeczki. Tylko czy aby bezpieczniej nie byłoby poczekać na pokonanie najwyższej ceny? Jak to wygląda u was?
Drugie pytanie - chodzi mi o poprawne ustawienie SL. Za Chiny ludowe nie wiem jakiego wyznacznika się trzymać. Na stronie 45-ej Wolczara pisze , że ustawia przy Short - powyżej MA100 , przy Long - poniżej MA100. No jak dla mnie , to zbyt odległe położenie. Jak ustawiacie SL? Czy może najlepiej ustawić sztywny SL - o określonej liczbie pipsów , np 20 pipsów straty...- w przypadku nieudanego wejścia. Albo po dobrym wejściu przestawiać SL coraz wyżej? Za pomoc dzięki i pozdrawiam wszystkich! :wink:

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

KRZYSIEKG pisze:
Drugie pytanie - chodzi mi o poprawne ustawienie SL. Za Chiny ludowe nie wiem jakiego wyznacznika się trzymać. Na stronie 45-ej Wolczara pisze , że ustawia przy Short - powyżej MA100 , przy Long - poniżej MA100. No jak dla mnie , to zbyt odległe położenie. Jak ustawiacie SL? Czy może najlepiej ustawić sztywny SL - o określonej liczbie pipsów , np 20 pipsów straty...- w przypadku nieudanego wejścia. Albo po dobrym wejściu przestawiać SL coraz wyżej? Za pomoc dzięki i pozdrawiam wszystkich! :wink:
Jeśli chodzi o SL to ewentualnie EMA60.
Stosowanie SL w pobliżu EMA100 jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli taki SL jest zbyt duży być może grasz zbyt dużymi stawkami przy niewielkim depo ?
Przy depo 1000 i TF15,30 SL EMA100 najlepiej się sprawdza.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Dzięki Jankes. Wspomniana przez Ciebie kwota 1000 , to 1000 EUR , czy PLN?
Gram na TF5 , staram się trzymać zasad GMMA , ale czasami , no wiesz ... nerwy , no i jest strata. No ale spróbuję ze średnią EMA60.
A odnośnie pierwszego pytania... Co myślisz?

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Nie używam świec ani zleceń oczekujących więc nie mam doświadczenia.
1000 pln i miocroloty w zupełności wystarczą żeby się ograć na Gmma.
Jedyny warunek to nerwy na bok i trzymać się zasad systemu !
SL na EMA60 poćwicz najpierw na koncie demo.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

To może jeszcze uściślę pytanie- myślę, że najlepiej wchodzić w longa 2 pipsy wyżej - ale od ceny zamknięcia czy 2 pipsy od szczytu górnego cienia. Oczywiście nie wliczając prowizji brokera. Z prowizją byłoby wejście w odległości 4 pipsów. Co ty na to?
Co do zlecenia oczekującego , to korzystam z tego "wbijając" się w zlecenie , bo inaczej mam trudno wejść po zamierzonej cenie. Myślę , że jest to poniekąd troche wygodne w składaniu zleceń. Czy ty otwierasz zawsze "ręcznie"? Jeśli tak , to jak to u Ciebie wygląda z precyzją wejść? Też obstawiasz 2 pipsy ponad ostatnim szczytem?

nicko13
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nicko13 »

Hej na której stronie w temacie jest umieszczony wskaznik FX Snipers ergodic cci ? Ten ktorego uzywa Fxlamer szukam i szukam i nie moge znalezc

ODPOWIEDZ