DayTrading: Poniedziałek 12.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lis 2018, 00:00

Wzrost
4
67%
Bez zmian
1
17%
Spadek
1
17%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.11.2018

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Cblondyn pisze:
jasiu86 pisze:

nie neguję, możliwe że tak jest, nie polemizuję bo GPW to kompletnie nie moja bajka ... zajmuję się tylko i wyłącznie FX i przez te ponad 10 lat spędzonych w temacie uważam, że te 'kreski' jak je nazwałeś, na FX znaczą dużo więcej niż Ci się wydaje :) oczywiście kreski to nie wszystko, dużo ważniejsze jest MM itd. ale to temat na odrębną historię ... nie porównywałbym tu GPW do FXa, dane fundamentalne mają oczywiście wpływ, ale setki razy byłem świadkiem, że były one tylko okazją do osiągnięcia jakiegoś technicznego poziomu :)
tak czy inaczej jeśli to się Tobie sprawdza to gratuluję i cieszę się :) ja z kolei mam inne doświadczenia w tym temacie i też jestem zadowolony :) pozdrawiam :)
Powtarzam. Ja sam doradzam by stosować AT bo sam ja używam. ALe jesli ktos twierdzi, że cena porusza sie tylko dla tego bo jakas tam kreska na wykresie jest to pisze BZDURY :)
Tyle. Nie bez powodu o czym pisze każda ksiażka o forex jej autorzy odradzają inwestować w momencie publikacji waznych danycvh ekonomicvznych, zaciesniac SL lub wychodzic wcześniej z rynku. Juz naprawde nie wiem co pisac bo to sa podstawy podstaw. Ale jak widze dla niektórych "ignorancja jest łaską". Nie mylić Matrix z Forex :d
pewnie masz rację, ja po prostu nie analizuję kompletnie fundamentów, pewnie sterują one rynkiem tak jak piszesz, tylko że ja na nie nie zwracam uwagi, imo wykres pokazuje wszystko :)
tak czy inaczej życzę udanych trejdów i wróćmy może do tej tematyki :)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jasiu86 pisze:
ADASKO2012 pisze:Możecie w wykres wpatrywać sie i sto lat,a i tak dziecko 5 letnie będzie miała większą skutecznosc niż wy.
skuteczność przecież nie jest wyznacznikiem zarabiania :) przecież przy skuteczności 30-50% też można zarabiać :) jak zawsze wszystko determinuje MM :)
Dokładnie. Sam widzisz, że oczywista oczywistaść nie dla każdego jest oczywista a tym bardziej zrozumiała. Czasami ręce opadają jak sie czyta :)

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Cblondyn pisze:
jasiu86 pisze:
ADASKO2012 pisze:Możecie w wykres wpatrywać sie i sto lat,a i tak dziecko 5 letnie będzie miała większą skutecznosc niż wy.
skuteczność przecież nie jest wyznacznikiem zarabiania :) przecież przy skuteczności 30-50% też można zarabiać :) jak zawsze wszystko determinuje MM :)
Dokładnie. Sam widzisz, że oczywista oczywistaść nie dla każdego jest oczywista a tym bardziej zrozumiała. Czasami ręce opadają jak sie czyta :)
tylko że zrozumienie tych oczywistych oczywistości zajmuje czasem parę lat ;) sam nie jestem wyjątkiem, błądząc przez bardzo długi czas i pomimo że znałem te wszystkie 'złote zasady', a tak ciężko było je wprowadzić w życie :)

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Indeks Dolara RGR -zasięg zrealizowany , imo teraz 3D zgodnie z założeniem powinien nastąpić spadek :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2018, 12:50 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

jasiu86 pisze: imo wykres pokazuje wszystko :)
Jest takie stwierdzenie. "Rynek dyskontuje wszystko". I każda panika/euforia na wykresie jest widoczna. Tylko, że to żadna nowość :)

-- Dodano: pn 12-11-2018, 12:45 --
jasiu86 pisze:
tylko że zrozumienie tych oczywistych oczywistości zajmuje czasem parę lat ;) sam nie jestem wyjątkiem, błądząc przez bardzo długi czas i pomimo że znałem te wszystkie 'złote zasady', a tak ciężko było je wprowadzić w życie :)
no nie żartuj. Związek pomiedzy skotecznością a RR i co za tym idzie MM jest zrozumiały dla 15 latka co forexu na oczy nie widział. Zwykła matematyka. Ale sa tacy co na sama myśl "matematyka" to ich głowa boli ;)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

odmłodziło stan rachunku :/ ale uJ zmierza już na południe

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

MERLIN pisze:Indeks Dolara RGR -zasięg zrealizowany , imo teraz 3D zgodnie z założeniem powinien nastąpić spadek :wink:
Pokazywałem tego RGRa jakis czas temu. Teraz pewnie powinienem pisac o sobie "prorok" :d

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

panowie
pierwsza zasada
sa tu gracze ktorych interesuje zysk do 30 pip
i sa tacy ktorych nawet 100 pip nie zadowala
I ZAWSZE BEDA 2 OCENY POZYCJONOWANIA I RYNKU setupow itp itd
i zawsze bedziecie sie spierac jeden z drugim
a zalozenie jest to samo zawsze
albo zarabiasz albo wchodzisz tu by sobie pogadac
a to pierwsza podstawa o ktora ciagle tu sa spory sa byly i beda
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Cblondyn pisze:
jasiu86 pisze: imo wykres pokazuje wszystko :)
Jest takie stwierdzenie. "Rynek dyskontuje wszystko". I każda panika/euforia na wykresie jest widoczna. Tylko, że to żadna nowość :)

-- Dodano: pn 12-11-2018, 12:45 --
jasiu86 pisze:
no nie żartuj. Związek pomiedzy skotecznością a RR i co za tym idzie MM jest zrozumiały dla 15 latka co forexu na oczy nie widział. Zwykła matematyka. Ale sa tacy co na sama myśl "matematyka" to ich głowa boli ;)
nie żartuję :) myślę, że to kwestia psychiki (kolejny ważny temat), ja np jestem bardzo uparty w życiu codziennym, i dochodzę do wniosku, że najtrudniej w tym wszystkim było mi nie tyle zrozumieć, co zaakceptować fakt, że mogę się mylić w większości (np. więcej niż 50%) trejdów ... każdy musi przejść własną drogę, moja była o tyle dłuższa przez moje usposobienie i charakter :)

źle się wyraziełem, nie chodziło mi o zrozumienie, bo tak jak piszesz to zwykła matematyka (ja jestem typowo matematycznym i analitycznym umysłem), ale raczej o wprowadzenie w tego w życie pomimo swoich nawyków, przyzwyczajeń itp :)

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Cblondyn pisze:
MERLIN pisze:Indeks Dolara RGR -zasięg zrealizowany , imo teraz 3D zgodnie z założeniem powinien nastąpić spadek :wink:
Pokazywałem tego RGRa jakis czas temu. Teraz pewnie powinienem pisac o sobie "prorok" :d
Pisz kto Ci broni,mnie mało obchodzi kto i co pokazywał wcześniej -Teraz nie wiem ,chwalisz się czy żalisz :?:

Zablokowany