pewnie masz rację, ja po prostu nie analizuję kompletnie fundamentów, pewnie sterują one rynkiem tak jak piszesz, tylko że ja na nie nie zwracam uwagi, imo wykres pokazuje wszystkoCblondyn pisze:Powtarzam. Ja sam doradzam by stosować AT bo sam ja używam. ALe jesli ktos twierdzi, że cena porusza sie tylko dla tego bo jakas tam kreska na wykresie jest to pisze BZDURYjasiu86 pisze:
nie neguję, możliwe że tak jest, nie polemizuję bo GPW to kompletnie nie moja bajka ... zajmuję się tylko i wyłącznie FX i przez te ponad 10 lat spędzonych w temacie uważam, że te 'kreski' jak je nazwałeś, na FX znaczą dużo więcej niż Ci się wydajeoczywiście kreski to nie wszystko, dużo ważniejsze jest MM itd. ale to temat na odrębną historię ... nie porównywałbym tu GPW do FXa, dane fundamentalne mają oczywiście wpływ, ale setki razy byłem świadkiem, że były one tylko okazją do osiągnięcia jakiegoś technicznego poziomu
tak czy inaczej jeśli to się Tobie sprawdza to gratuluję i cieszę sięja z kolei mam inne doświadczenia w tym temacie i też jestem zadowolony
pozdrawiam
Tyle. Nie bez powodu o czym pisze każda ksiażka o forex jej autorzy odradzają inwestować w momencie publikacji waznych danycvh ekonomicvznych, zaciesniac SL lub wychodzic wcześniej z rynku. Juz naprawde nie wiem co pisac bo to sa podstawy podstaw. Ale jak widze dla niektórych "ignorancja jest łaską". Nie mylić Matrix z Forex

tak czy inaczej życzę udanych trejdów i wróćmy może do tej tematyki