Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

dzis 3 razy zmieniali spread na EJ / w czasie trejdu - poza danymi / teraz jest 7.0 .niech ich szlag trafi fuckin shit :evil:
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

jaras
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaras »

Na e/j dawniej spread był 2.3 pipsa a teraz to ponizej 4 nie schodzi,no i zmiennosc na tej parze była duza , az milo bylo grac ciekawe kedy e/j bedzie chodzil jak dawniej...

leih
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: leih »

przepraszam, jesli juz było, ale mam pytanie, dotyczace przelewów, w EURO , z mbanku do Oandy - widze (przerzuciłem wszystkie strony w tym wątku:p) - ze ktos tu ma takie doswiadczenia. Dostaję szału, bo "specjalisci" z mbanku nie mają pojęcia co mam wpisac jako odbiorca itd. Czy ktos, bede wdzieczny, moze mi jak chłopu na polu wytłumaczyc: CO mam wpisac w ktore pole? Zwłaszcza ze tam jest 2 Swifty + odbiorca koncowy w Angli (IBAN ma GB wiec to musi byc anglia) a bank niby we frankfurcie.

Załączam screeny i powiedzcie mi co gdzie wklepac bo mnie ten mbank wykonczy...

co z tego..

Obrazek

wpisac w to...

Obrazek

z gory wielkie dzieki.

litotes
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: litotes »

Ja na Oande nie wpłacalem i wg mnie tak powinno być numer rachunku masz IBAN zaczynajacy sie od GB06 itd,
Nazwa, adres i kraj odbiorcy to Oanda Corporation,
Bank odbiorcy to JPMorgan Chase Bank, N.A. LONDON
A te pierwsze 3 Banku we Framkfurcie to nie wiem co to (moze nazwa glównej siedziby w Europie) ale rachunek jest na wyspach skoro zaczyna sie od GB. Swift masz podany po LONDON w nawiasie.
Tylko nie wiem co to jest za numer 6231400604. I jak bym był pracownikiem mbanku tez bym dokońca nie wiedział, bo jest to troche nieczytelne :( . Ps. jak będziesz wysyłał przelew z Oandy do Polski to sprawdz sobie dobrze nazwe bo musi byc BRE BANK SA INTERNET BANKING AL PILSUDSKIEGO 3 90-368 LODZ.
I dobrze gdyby ktoś to Ci jeszcze potwierdził.

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapi »

ja wysyłałam w ten sposób z mbanku :
Nr rachunku : GB06CHAS60924232282903
Nazwa adres i kraj odbiorcy : OANDA Corporation
Bank odbiorcy : JP Morgan AG, Frankfurt, Junghofstrasse 14, Frankfurt, Germany Bank SWIFT Code: CHASDEFX, Account Number: 6231400604
w tytule przelew wpisujesz nr konta i nazwisko
a w instrukcje nic nie wpisałem
i pieniądze zawsze dochodziły na 3 dzień.

Ostatnio wysłałem też z konta walutowego z INGa (tzw przelew europejski z 5zł) i tam wpisuje tylko nr konta i ten drugi swift CHASGB2L bo więcej danych nie ma gdzie wpisać, i pieniądze docierają tak samo tylko że taniej.

a propos tych swiftów to ten CHASDEFX jest banku z frankfurtu a ten CHASGB2L z londynu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

leih
Uczestnik
Uczestnik

kapi dzieki, to chyba wlasnie tak bedzie (ale inni jesli cos maja do powiedzenia - to zachęcam, dobrych rad nigdy zbyt wiele:) )

a powiedz kapi - w ING to konto ile kosztuje prwoadzenie? bo na pare przelewów w roku, 2 czy 3, to nie ma sensu zakladac, jak sie buli cos za prowadzenie kosmicznie. (NIE jestem juz studentem, nie mam zadnych znizek, od dawien dawna:P)

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Konto walutowe w ING jest za darmo, ale wciskają jakąś kartę za 1,50 miesięcznie, rozliczaną w euro. Ta karta nie jest obowiązkowa, więc nie musisz jej brać.

leih
Uczestnik
Uczestnik

patrzyłem na to konto na ING - jest chyba taniej, ale np spready przy przewalutowaniu ze złotówek na EUR maja kosmicznie, 2 razy wieksze niz Mbank. Chyba ze to teraz takie, patrzylem wieczorem, ale sprawdze jeszcze jutro.

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Konto w ING o którym pisałem jest prowadzone w EUR, więc nie musisz u nich nic przewalutowywać.

leih
Uczestnik
Uczestnik

no ale zeby te euro się tam znalazły, to muszą skąds przybyc, nie zarabiamy w euro :) Wiec musisz albo przelać z innego banku, lub przelać z konta złotówkowego płacąc kurs sprzedazy euro w danej chwili, kurs banku dla klientów indywidualnych. W Ing spread na walucie jestgigantyczny, wczoraj był z 10 gr wiekszy niz w mbanku (to potezna roznica).

ODPOWIEDZ