Cblondyn pisze:Oj sorry. Nie zauważyłem. Miało byc do rookieKermit pisze:Cblondyn - jak cytujesz to rób to poprawnie prosze bo mi przypisujesz słowa innych. Dzięki
DayTrading: Czwartek 06.09.2018
Re: DayTrading: Czwartek 06.09.2018
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji.  Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Bo mam wrażenie że to jest podobny motyw jak kiedy starywyjadacz grał na L na NZDUSD rok temu. Teraz jak ma racje pytanie czy to wykorzystam, i jakoś bede wchodził na osłabienie dolara na skorelowanych parach. Starywyjadacz wyszedł po paru dniach chociaz miał racje, chyba 1/10 tego co planował wzial z tego ruchu. Potem coś zaczął kombinować...Cblondyn pisze:Ale grasz przeciw trendowi. Szanse są mniejsze niestety na udany trejd.
U mnie nie wyświetlaXAB pisze:PANOWIE SZLACHTA
prosze czytac od poczatku do konca
ja pokazywalem wykresy i wcale sie pod rgr nie ustawialem tylko gram od zawsze na spadki edka
wtedy gdy widze sens to pozycjonuje i tyle temat
napisal tsun ze nie widzi linka wiec go powtorzylem i pytalem tylko czy widac
tyle temat
a mnie stop nie tak latewo wyciac to tak na dodatek chyba ze sam zgasze pozycje bo gram dt i nie lubie sie zagapic
The only way is up
Ja nie twierdze, że sie nie uda. Bo udac sie może każdy karkołomny powód otwarcia pozycji. Nawet Kostka-rookie- pisze:Bo mam wrażenie że to jest podobny motyw jak kiedy starywyjadacz grał na L na NZDUSD rok temu. Teraz jak ma racje to czy to wykorzystam, i jakoś bede wchodził na osłabienie dolara na skorelowanych parach. Starywyjadacz wyszedł po paru dniach chociaz miał racje, chyba 1/10 tego co planował wzial z tego ruchu.Cblondyn pisze:Ale grasz przeciw trendowi. Szanse są mniejsze niestety na udany trejd.
Ale chodzi o sam fakt czy trend masz po swojej stronie czy przeciwko.
Wiem, nawet gadaliśmy o tym ostatnio i wyryło mi się to pod czachą, te motywy z 60% i Brooksem. Wiem o tym, ale próbowałem grać rok temu za nim (big-long-t29521.html) i weź spróbuj pomyśleć jak on, wtedy też łapał dołek...Cblondyn pisze:Ja nie twierdze, że sie nie uda. Bo udac sie może każdy karkołomny powód otwarcia pozycji. Nawet Kostka
Ale chodzi o sam fakt czy trend masz po swojej stronie czy przeciwko.
...
Patrz - już jest 26$ na equity, RR 1:2 jest już zaliczone itp. https://images91.fotosik.pl/32/e307c1bae00c71dd.png ale nie patrze na to tylko robie run
					Ostatnio zmieniony 06 wrz 2018, 14:27 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

- 

Tolmon_Nika
 - Maniak

Jest Ok,Tomasz196407 pisze:XAB pisze:TOMASZ wczoraj na edku dostalem lanie pisalem o tym do doktorka
a tu wykres gora to rano i widac pod co pozycjonowalem DT A DOL TO MECZARNIA TERAZ
https://iv.pl/images/60367529166070913392.png
RGRY TO NIE MOJA BAJKA
przykro że źle pozycjonowałeś,
w sumie to nikogo tu nie obchodzi pozycje postforumowiczów (po czasie mozna wszystko tu napisać)
W poprzednim poście nawiazałem do tematu ustawien pozycji bez sl i tp oraz wczorajszej reakcji na gu i wszystkich par z gbp
Poprostu czasem jest tak że duzo graczy dopiero po czasie otwiera oczy że sl to taki fajny "Brat"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
						Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
- 

Tomasz196407
 - Fanatyk

Wiem Tolmo,Tolmon_Nika pisze:Jest Ok,Tomasz196407 pisze:XAB pisze:TOMASZ wczoraj na edku dostalem lanie pisalem o tym do doktorka
a tu wykres gora to rano i widac pod co pozycjonowalem DT A DOL TO MECZARNIA TERAZ
https://iv.pl/images/60367529166070913392.png
RGRY TO NIE MOJA BAJKA
przykro że źle pozycjonowałeś,
w sumie to nikogo tu nie obchodzi pozycje postforumowiczów (po czasie mozna wszystko tu napisać)
W poprzednim poście nawiazałem do tematu ustawien pozycji bez sl i tp oraz wczorajszej reakcji na gu i wszystkich par z gbp
Poprostu czasem jest tak że duzo graczy dopiero po czasie otwiera oczy że sl to taki fajny "Brat"ps na poparcie Twoich słów
uznaje to że jestes dobry trader
ten przypadek jest wyjątkowy - zarabiasz! i sl Ci zamyka zysk
a inny przypadek - .... wiesz jaki? to tylko SO
co do samego BTC
6343 -obecna cena nie wybiła 6172
daytrading-wtorek-28-08-2018-t30147-90. ... tc#p922001
					Ostatnio zmieniony 06 wrz 2018, 14:44 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji.  Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
						- 

Tolmon_Nika
 - Maniak

Bardziej chciałem pokazać że s/l działa w dwie strony..... w obronie oraz w atakuTomasz196407 pisze: ten przypadek jest wyjątkowy - zarabiasz! i sl Ci zamyka zysk
a inny przypadek - .... wiesz jaki? to tylko SO
co do samego BTC
					Ostatnio zmieniony 06 wrz 2018, 14:46 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Co Panowie z tym naszy Daxem, czyżby czas na małe zakupy?? Chociaż do 12150 mogliby dojść. 
Na początek...

Na początek...
Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną.