DayTrading: Czwartek 23.08.2018
Re: DayTrading: Czwartek 23.08.2018
usd/jpy
tyle jw
narazie szans na cofke niet 111 14 na krotkiej cz mocne wsparcie
a 1112745 to sygnal wzrosty
tez zerknalem ale nie gram na tym juz
tyle jw
tez zerknalem ale nie gram na tym juz
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
czekam na realizację zysków dzisiejszego wzrostu, konto z jednej strony broni się na usdjpy z eSkami, a z drugiej daje też eSki na eurusd i lustrzana polaryzacja tych par pozwala zyskiwać na eurusd na ogół... chyba że jutro oba indeksy pójdą up jak wezmę es na eurusd, ale raczej nie widzę problemu z nadrobieniem małej straty, tym bardziej, iż kursy obu par dość mocno już cofnęły up w średnim terminieXAB pisze:usd/jpy
tyle jw
Ostatnio zmieniony 23 sie 2018, 22:40 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
Na forexfactory już zastanawiają się czy to koniec konsolidacji ujka.pr7emo pisze:110, 50 i grid 110,98, ale po ostatnich zyskach kurs musiałby nadzwyczjnie uciec do góry aby w całym okresie mieć stratę, za pewne cena wróci w dółTsunamiPL pisze:Gdzie wziąłeś s, rzucę okiem czy mogą się tam cofnąćpr7emo pisze:w sumie usdjpy od kilku godzin w konsolidacji, ma opory przed zdobywaniem wyższych poziomów więc być może uda się w nocy odrobić połowę straty
w tym punkcie, od razu cena poszybowała
https://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=811752
The only way is up
-
- Fanatyk
pr7emo pisze:w sumie usdjpy od kilku godzin w konsolidacji, ma opory przed zdobywaniem wyższych poziomów więc być może uda się w nocy odrobić połowę straty

15min niech sie zamknie ponizej 111.20
i indeks jena
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2018, 22:48 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.
najgorzej jeśli to formacja występującego często dalszego wzrostu tzn flagi od silnego wzrostuTsunamiPL pisze:Na forexfactory już zastanawiają się czy to koniec konsolidacji ujka.pr7emo pisze:110, 50 i grid 110,98, ale po ostatnich zyskach kurs musiałby nadzwyczjnie uciec do góry aby w całym okresie mieć stratę, za pewne cena wróci w dółTsunamiPL pisze:
Gdzie wziąłeś s, rzucę okiem czy mogą się tam cofnąć
w tym punkcie, od razu cena poszybowała
https://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=811752
Na miesięcznym walczą o powrót na stałe do trójkąta i trendu wzrostowego.
https://www.tradingview.com/x/YXF82Nda/
Z drugiej strony BOJ już zmniejsza po cichu QE, zatem łatwo się osłabiał jen nie będzie
https://www.tradingview.com/x/YXF82Nda/
Z drugiej strony BOJ już zmniejsza po cichu QE, zatem łatwo się osłabiał jen nie będzie

The only way is up
jak ja widze na ujku 71% detalu zapakowane w dol na myfxbook i wybita formacje na ponad figure zasiegu w gore to czuje zapach mielonych 

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
ciężko będzie zgasić tą d1, dla mnie ważne aby tempo wzrostu nie było silne bo wtedy strategia wysiada... eurusd nie zniweluje mi szybko rosnącej straty
oki buy limit gdyby usdjpy nie zszedł bardzo nisko i spanie
oki buy limit gdyby usdjpy nie zszedł bardzo nisko i spanie

- fx-technik
- Fanatyk
Słucham wiadomości.maniuszn pisze:Masz wtyki u Królowej?fx-technik pisze:Brexitu nie będzie.
Kłopoty z negocjacjami.
GB bez Unii nie da rady.
Będzie ponowne referendum.
Mówią, że May jest skłonna zgodzić się na ponowne referendum, a Brytyjczycy chcą.
No i głównie chodzi o służby zdrowia i leki.
Oni nie mają swojej kadry i żadnego przemysłu farmaceutycznego.
No i na razie w negocjacjach z Unią jest no deal.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Rookie, dalej usredniasz straty, niegrzeczny-rookie- pisze:jednak OUT z USDCAD i w sumie wszystko out. Specjalnie dla Ciebie Świeżak44 to wrzucałem tutaj, i na koniec moje trejdy z tego tygodnia https://images89.fotosik.pl/23/7101af4b15fd9203.png . Tylko 3 pary rozgrywałem. Zrobione 100% depozytu. Nie służy mi granie z podpiętym myfxbookiem, pokazywaniem wykresów, popełniam wtedy za dużo błędów bo jestem rozkojarzony. Zamknąłem teraz bo też już mi zaczynało odwalać powoli, następny tydzień zaczne od nowa, ale już OFFLINE. Musiałem coś zrobić po ostatniej kłótni. I to było najlepsze rozwiązanie - udowodnić skill na rynku. I tak to wygląda. Ten tydzień akurat mi leżał, co nie znaczy że w następnym nie umoczę. Chciałem pociągnąć to USDCAD ale coś mi nie pasują te ruchy teraz. I to tyle.

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.