DayTrading: Wtorek 21.08.2018
Re: DayTrading: Wtorek 21.08.2018
No i kolejna szansa na trade T/R >=10 z szansą realizacji nie mniejszą niż 65%
...
ROPA ( jedna kropka)
P.S.
Co dziekawe R w przedziale 11do 130 jest...dowolne.
...
ROPA ( jedna kropka)
P.S.
Co dziekawe R w przedziale 11do 130 jest...dowolne.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2018, 15:20 przez jkar, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Rozumiem, jednakże to oznacza, że te szkolenia jednak są pożyteczne, bo służą tobie w twojej profesji.Anomalia pisze:fx-technik pisze:Ja rozumiem, że potencjalnie istnieje wielu pseudoszkoleniowców, ale z drugiej strony radzę
się zastanowić nad osobistym schematem...
Nie istnieją relacje jednostronne.
Jeśli uczestniczymy w jakimś procesie, to jest to proces obustronny.
Osobiście, nie rozumiem po co komu setki różnych szkoleń?
Trzeba być mocno nieokreśloną osobowością, żeby aż tak szukać.
Ale, z drugiej strony, do tego też potrzeba pewnej wiedzy, albo kierunkowości, żeby
trzymać się jednego kierunku w życiu, lub zmieniać nie za często.
Fakt, niektórzy chcieliby spróbować wszystkiego, tylko że w ten sposób nie pozna się dobrze niczego.![]()
Taka "nieokreślona osobowość" to w języku potocznym - profesjonalista podnoszący swoje kompetencje![]()
Setki bo żyję z tego, że wiem. I wciąż się muszę uczyć, taki jest mój osobisty schemat.
I ani jednego z fx, to tak na marginesie.
Lekarz, prawnik, księgowa...
Nie pisz, więc że płatne szkolenia są bezużyteczne.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Nie piszęfx-technik pisze:Rozumiem, jednakże to oznacza, że te szkolenia jednak są pożyteczne, bo służą tobie w twojej profesji.

Anomalia pisze:Nie zgodzę się, absolutnie - choć bazuję oczywiście na swoich jednostkowych doświadczeniach i dziesiątkach (jeśli nie setkach) szkoleń, które w mym długim i pracowitym życiu przeszłam.fx-technik pisze:Za pieniądze można uzyskać wiele więcej, niż za darmo.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
To jak na edku kierunek już 1,45 już obrany? Bo coś próbuje lecieć do góry ale ktoś go hamuje.
- fx-technik
- Fanatyk
Ja bym się trzymał, raczej systemu, niż takich prób przewidzenia.Ekolog pisze:To jak na edku kierunek już 1,45 już obrany? Bo coś próbuje lecieć do góry ale ktoś go hamuje.
1,15014 jest oporem dla S, o ile rynek go zacznie respektować.
Z drugiej strony 1,15366 jest BO wsparciem.
Pomiędzy jest konsola.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
... do tego muszę się odnieść.fx-technik pisze: Rozumiem, jednakże to oznacza, że te szkolenia jednak są pożyteczne, bo służą tobie w twojej profesji.
Księgową da sie wyszkolić.
Z dobrym lekarzem, prawnikiem sprawa ma sie trochę inaczej.
Bez wrodzonej inteligencji... nawet po najlepszych szkoleniach nie chcę być klientem takich wykształciuchów.
Podobnie z tradingiem.
jkar pisze:... do tego muszę się odnieść.fx-technik pisze: Rozumiem, jednakże to oznacza, że te szkolenia jednak są pożyteczne, bo służą tobie w twojej profesji.
Bez wrodzonej inteligencji... nawet po najlepszych szkoleniach nie chcę być klientem takich wykształciuchów.
Podobnie z tradingiem.

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Tutaj polecam książke "droga żółwia" jak wyszkolili traderów, wystarczy żeby trzymali sie systemu.jkar pisze:... do tego muszę się odnieść.fx-technik pisze: Rozumiem, jednakże to oznacza, że te szkolenia jednak są pożyteczne, bo służą tobie w twojej profesji.
Podobnie z tradingiem.
Bzdura... 90% tych szkolonych "żółwiem" gospodyn domowych straciło w kolejnych 5 latach wielokrotnie więcej niż zarobiły w pierwszym roku.maniuszn pisze:Tutaj polecam książke "droga żółwia" jak wyszkolili traderów, wystarczy żeby trzymali sie systemu.jkar pisze:... do tego muszę się odnieść.fx-technik pisze: Rozumiem, jednakże to oznacza, że te szkolenia jednak są pożyteczne, bo służą tobie w twojej profesji.
Podobnie z tradingiem.
( nie mówiąc o tych które traciły od razu).
P.S.Całkiem możliwe,że strategia "żółwia" postała po to zeby mogła powstać strategia " zupa z żółwia"
- Bartomierz
- Pasjonat
P.S.Całkiem możliwe,że strategia "żółwia" postała po to zeby mogła powstać strategia " zupa z żółwia"[/quote]
Albo przynajmniej książka, którą ostatecznie też można sprzedać
Albo przynajmniej książka, którą ostatecznie też można sprzedać

BBHMM