DayTrading: Piątek 03.08.2018
Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018
no to szybki sprawdzian
mam z pozycjonowania edka i usd/pl powyzej piatki na plusie
pokazywalem pozycje
ilu by zgasilo wszystko ??????????????????????
pokazywalem pozycje
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
wig20 szura po wsparciu poziomym, będą wchodził w spółki po korekcie tej ostatniej sporej fali
interesuje mnie na początek tauron i ccc
Tauron obok dość sporej wyprzedaży na wykresie (z 4 do niemal 2 w rok) która może być powodem do wzrostów z dołka ma jeszcze ten atut dla byków, że w otoczeniu geo rosnącej inflacji rząd może podnosić cenę prądu by dorównać ścieżkom podwyżek stóp procentowych, radzimy sobie rewelacyjnie z inflacją i tego typu kroki są bardzo prawdopodobne
interesuje mnie na początek tauron i ccc
Tauron obok dość sporej wyprzedaży na wykresie (z 4 do niemal 2 w rok) która może być powodem do wzrostów z dołka ma jeszcze ten atut dla byków, że w otoczeniu geo rosnącej inflacji rząd może podnosić cenę prądu by dorównać ścieżkom podwyżek stóp procentowych, radzimy sobie rewelacyjnie z inflacją i tego typu kroki są bardzo prawdopodobne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:31 przez pr7emo, łącznie zmieniany 3 razy.
Złotówka się ładnie umacnia 
-- Dodano: pt 03-08-2018, 12:26 --

-- Dodano: pt 03-08-2018, 12:26 --
JaXAB pisze:no to szybki sprawdzian
pokazywalem pozycje

The only way is up
bo ja pozycjonowalem skiiiiiii
i detal sie wystraszyl ha ha haaaaaaa
a szczerze tp ktos od wczoraj mocno sprzedaje walute to widac i czuc
i detal sie wystraszyl ha ha haaaaaaa
a szczerze tp ktos od wczoraj mocno sprzedaje walute to widac i czuc

Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:28 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Turcja traci podwójnie, aktualnie osłabiają walutę tego kraju i w okresie schłodzenia będzie jej conajmniej równie ciężko
inwestycje z naszego koszyka od Turcji powinny być przekierowane do krajów europy środkowej
inwestycje z naszego koszyka od Turcji powinny być przekierowane do krajów europy środkowej
- fx-technik
- Fanatyk
Pytanie bez kontekstu.XAB pisze:no to szybki sprawdzian
pokazywalem pozycje
Kiedy wychodzimy zależy od strategii, systemu, w którym mamy MM.
Jeżeli ktoś tego nie ma, to jest tylko nieświadomym eksperymentatorem, nie traderem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Cena nie musi robić nic specjalnego, żeby detal dostał wypieków.Cblondyn pisze: Ja nie musze niczego zakładac jedynie patrze na wykres. Jeżeli komuś zakładanie czegokolwiek pomaga....to gratulacje
A to, że leszcze w mocnym trendzie wzrostowym z wypiekami czaja sie na eS to nie jest dla mnie niczym nowym
Wystarczy konsola w pewnym zakresie, przez kilka tyg lub msc, żeby większość się zniechęciła i zaczęła szukać "lepszych okazji".
Potem następuje ruch i cisza na forum ; )
Czyli sentyment to narzędzie pomocnicze, pozostaje timing i mm. Na edim przez ostatni dni, było dobre środowisko dla dt. Dla L i S ; )
Pozdro.
kotekkst byl zawsze ten sam na 10 to 9 by wychodzilo bo 9 zaklada szybki zysk dlatego rozmowy sa takie trudne bo ten 1 na 10 patrzy na rynek inaczej a na portalu jest to samo
co wiekszosci obchodza pozycje u indianina jesli jego interesuje 15 czy 30 pip zysku
co wiekszosci obchodza pozycje u indianina jesli jego interesuje 15 czy 30 pip zysku
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:34 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
TY, to akurat w tym równaniu całkowicie się nie liczysz.Cblondyn pisze:Ja nie musze niczego zakładac jedynie patrze na wykres. Jeżeli komuś zakładanie czegokolwiek pomaga....to gratulacjefx-technik pisze:Kurde, Cblondyn, łopatologicznie:
Kermit zakłada, że 90% oandian się myli.
Skoro widzi jakiś setup, formację AT, a 90% się myli, to jemu to potwierdza, że on ma rację.
Takie to jest skomplikowane?
A to, że leszcze w mocnym trendzie wzrostowym z wypiekami czaja sie na eS to nie jest dla mnie niczym nowym
Kermit napisał w jaki sposób jemu pomagają, lub dają dodatkowy element potwierdzający statystyki.
A to, że ktoś traduje z dużym R rzędu 5 - 20, i łapie noże z ciasnym SL, to nie oznacza, że jest leszczem, albo
że nie zarabia. Jeżeli się trzyma RR, to zarabia lepiej od ciebie.
I dodatkowo, nie kisi strat i może wykorzystać dźwignię.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 12:36 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Najgorsze jest to, że wielu siedząc przez pół dnia przed wykresem bez pozycji uważa za czas straconybarabaszek pisze:Cena nie musi robić nic specjalnego, żeby detal dostał wypieków.Cblondyn pisze: Ja nie musze niczego zakładac jedynie patrze na wykres. Jeżeli komuś zakładanie czegokolwiek pomaga....to gratulacje
Wystarczy konsola w pewnym zakresie, przez kilka tyg lub msc, żeby większość się zniechęciła i zaczęła szukać "lepszych okazji".
Potem następuje ruch i cisza na forum ; )
Czyli sentyment to narzędzie pomocnicze, pozostaje timing i mm. Na edim przez ostatni dni, było dobre środowisko dla dt. Dla L i S ; )
Pozdro.

A brak pozycji to tez pozycja.
Dlatego Świeżak gra na M1 bo tam okazji w ciągu dnia bez liku