Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
26
39%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
11
17%

Liczba głosów: 66

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

RobertK napisz kiedy to było ,czy to było 19 czerwca w nocy o 23 00.Bo o tej godzinie widze ewidentny rozjazd spreadu na minutowym wykresie.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Forex-trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Forex-trader »

I jaki volume, tak z ciekawości.

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

Czas:
19 Jun 2018 21:04:48 GMT

(SL ustawiony na 1.9125 faktyczne zamknięcie na 1.91398)

Pozycja:
0,8 lota

Nie twierdzę, że rozjazdu w spreadzie nie było. Po prostu, przy takich warunkach rynkowych był on "bez sensu" (a jeszcze bardzie denerwuje ta "luka spreadowa, która powiększyła stratę), a ponieważ wg brokera wszystko jest w porządku, to dziękuję mu, że nie zrobił spreadu np. na 400 pisów (co wg niego też by było w porządku), co spowodowałoby jeszcze większe straty u mnie :roll:
więc oficjalnie: dziękuję :wink:

Ciekawostka:
Miałem analogiczną (chociaż mniejszą) pozycję na GBPAUD, której mi nie wybiło spreadem i rano wziąłem około 100 pipsów zysku, co pokryło mi SL na tym GBPNZD, ale ból jest, bo tak to bym miał i na GBPNZD dodatkowe ponad 80 pipsów (zamiast straty).

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

No i wprowadziłeś nas w błąd.Czyli dobrze pisałem ,że to o ten rozjazd spreadu chodzi.Widać go nawet na wykresie godzinnym ,a ty pisałeś ,że tylko na tickowym.Oj nieładnie,nieładnie.

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

ADASKO2012 pisze:No i wprowadziłeś nas w błąd.Czyli dobrze pisałem ,że to o ten rozjazd spreadu chodzi.Widać go nawet na wykresie godzinnym ,a ty pisałeś ,że tylko na tickowym.Oj nieładnie,nieładnie.

hmmm, napisałem w sumie 3 posty i w każdym napisałem że chodzi o spread oraz o lukę cenową w spreadzie. Może nie napisałem tego drukowanymi literami ale wszystko dokładnie opisałem. Nawet później doprecyzowałem. Jęśli poczułeś się wprowadzony w błąd - zacytuję ponownie część swojego postu:
1. "Czyli wyglądało to tak- o pewnej godzinie spread rozjechał się na 30 sekund na 40 pipsów "bez przejscia" - jest 3 pipsy...jest 40 pipsów - tak po prostu. "
2. "Opisałem sytuację (fakt) bardzo powiększonego spreadu na zupełnie płaskim rynku..."

Postaram się pisać bardziej zrozumiale, prościej.

W czasie pisania skargi nie było widać spreadu na minutowym. Nawet konsultant Dukascopy napisał:

" If You will open tick chart of the instrument You will see that the market was at those levels during some time."

Pisząc "the market" miał na myśli spread.

I teraz napiszę dosadnie: jeśli nawet traderzy nie widzą w tym przypadku nic niepokojącego to...tym bardziej jest niepokojące - dla nas i dla branży.

Życzę wszystkim czytającym udanych transakcji.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, 11:36 przez RobertK, łącznie zmieniany 1 raz.

Forex-trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Forex-trader »

czyli poslizg 14 pips na pozycji o 23 czyli w godzinie rozliczen. nie bede nikogo bronil bo po co ale tak serio to nie zlicze ile podobnych historii juz slyszalem. tms, lmax, tickmill, mforex, interactive brokers..... u kazdego ktory nie jest mm-em strzal na spreadzie czasem sie zdazy i szczegolnie o 23 na jakims crossie czy egzotyku.

miales pecha, no sorry. i to nie takiego "pecha" jak wczoraj nasza reprezentacja tylko rownie dobrze mogles handlowac w mforex i trafiloby cie moze nie wtedy ale dzien pozniej.

chcesz zmieniac brokera to zmieniaj. ale czy to cos zmieni? NIE ;)

olds

Nieprzeczytany post autor: olds »

RobertK pisze:Czas:

Mam notowania z IQfeed , więc z ciekawości chciałem to zobaczyć i porównać z wykresem Dukasa coś mi tu jednak nie gra. 21:04 GMT to 23:04 naszego czasu , a wtedy wykres GBPNZD był koło 1,9090

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

olds pisze:
RobertK pisze:Czas:

Mam notowania z IQfeed , więc z ciekawości chciałem to zobaczyć i porównać z wykresem Dukasa coś mi tu jednak nie gra. 21:04 GMT to 23:04 naszego czasu , a wtedy wykres GBPNZD był koło 1,9090
Tak, ale spread (linia ask) był 40 pipsów wyżej, czyli jak teraz masz spread 4 pipsy, wtedy był 40 przez 30 sekund przy braku jakiegokolwiek ruchu. Czasami się tak zdarza, głównie przy ważnych danych. W innych okolicznościach ja uznaję to za "dziwne", ale jak widzisz innym traderom to nie przeszkadza :lol:

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Wszystko widać jak na dłoni.Rozjechany spread w Dukaskopy przy tzw rolowaniu.Do tego egzotyczna para.Kiedyś często to się zdarzało o 23 na różnych parach u różnych brokerów.Teraz to rzadkość ,zdarza się raczej tylko na egzotykach.

olds

Nieprzeczytany post autor: olds »

RobertK pisze: Tak, ale spread (linia ask) był 40 pipsów wyżej, czyli jak teraz masz spread 4 pipsy, wtedy był 40 przez 30 sekund przy braku jakiegokolwiek ruchu. Czasami się tak zdarza, głównie przy ważnych danych. W innych okolicznościach ja uznaję to za "dziwne", ale jak widzisz innym traderom to nie przeszkadza :lol:
no tak, to niestety jest godzina cudów, kiedy większość brokerów zawiesza notowani (np. Interactive Brokers 23:00-23:15)
Jako ciekawostka poniżej dwa wykresy notowań minutowych 22:55 - 23:15:
Dukas :
Obrazek
IQfeed :
Obrazek

Jak widać Dukas przy braku notowań w czasie 23-23:05 uzupełniał kreskami

ODPOWIEDZ