Dźwignia i zakaz handlu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dźwignia i zakaz handlu

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

xhDog pisze:T-Rex, widzę, że się nie dogadamy :mrgreen:
To zastanów się jaka jest przyczyna tego działania, tego obniżania dźwigni? troska o twoje pieniądze? no naprawdę... Te pieniądze wypływają bez żadnego towaru w zamian, to tak jakbyś palił tą kasą w piecu. W tej chwili gdy masz zagranicznego broka (z po za UE) w wypadku straty twoja forsa paruje do "nigdzie" i to boli ciotkę Unię. A nasz rząd, UE, chce mieć ten hajs na rynku, nie na koncie u broka, tylko w sklepach i hurtowniach, po to wprowadza nowe podatki, po to zrobili 500+ po to Niemcy płacą kieszonkowe i zasiłki emigrantom ( to jest ich 500+). To wszystko jest na kredyt pod zastaw towaru który my musimy teraz wyprodukować i wykupić, chodzi o to, by pieniądze były w obiegu, a nie na koncie w banku. Z dźwigni korzystają tylko leszcze - wpłacić stówkę - zapomnieć. Dla takich UE przewiduje zakupy tusz wołowych, kawy, kukurydzy - ale w tesco, żeby ten hajs wrócił na realny rynek. Wymusza się sztuczny obrót - choćby wspomniane 500+ - zabieramy hajs tym którzy go mają, a damy tym co go natychmiast w zębach zaniosą do sklepów. Dla grubasów to bez znaczenia - i tak handlują bez lewara, średniaki i leszcze muszą szukać innego rynku. To koniec tradingu dla amatorów. Jak zacząć na forex skoro do nauki zostaje ci tylko demo? Zaryzykujesz na start 100k nie mając o tym pojęcia? Kto tak zrobi? DEBIL. No dobra, i danbo :mrgreen:
:569: Oni nie wprowadzają tego na 100% - żeby ratować TWOJĄ kasę, bo to by nie miało żadnego sensu. Wprowadzają to, bo uważają twoją kasę już ZA SWOJĄ. :568:
Jest jedna różnica - między towarami na giełdzie i w realu. Nazywa się VAT.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Najlepsza rada na mala dzwignie. Wplac $2000.00 do broka i codziennie po pracy zrob jeden trade TP=6 pipek np na ujku z max. dzwignia(30:1) 21 dni w miesiacu przez 24 miesiace i po odliczeniu kosztow zobacz ile zarobisz. Jak to jest malo to zgodze sie ze dzwignia powinna byc wieksza pod warunkiem, ze ktos pokaze, ze zarobil wiecej w takim okresie. Powodzenia

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

ja mam inną propozycję. lepszą. wpłać $4000.00 do broka i codziennie po pracy zrób dwa trady TP=12 pip...

lepiej się wyjdzie na tym. jak lepiej? więcej zarobimy! dziękuje.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

Właśnie dostałem email od broka :
" ESMA potwierdza interwencję produktową
Drogi Kliencie
Europejski Urząd Nadzoru Giełd i Papierów Wartościowych (ESMA) zdecydował o wprowadzeniu rozwiązań dotyczących interwencji produktowej w zakresie oferowania inwestorom detalicznym kontraktów (CFD) i opcji binarnych.
Rozwiązania obejmują:
ograniczenie dźwigni finansowej dla kontraktów CFD dla klientów detalicznych do poziomu między 30:1 a 2:1, w zależności od zmienności instrumentu bazowego
zakaz oferowania i zawierania transakcji na Kontraktach Ekspresowych
wprowadzenie ochrony przed powstaniem ujemnego salda na rachunku"
I dalej :
"Przykładowy depozyt zabezpieczający
Zawarcie transakcji na kontrakcie CFD na indeksie Germany 30 po cenie 12 000 będzie wymagało wniesienia depozytu w wysokości:
24 EUR (0,2% depozytu zabezpieczającego) dla klientów profesjonalnych
600 EUR (5% depozytu zabezpieczającego) dla klientów detalicznych"
Tak więc w praktyce , żeby zrealizować transakcję potrzebowałem ok 100 pln , teraz będąc klientem detalicznym będę musiał przelać brokerowi ok. 2500 pln . I to wszystko w trosce o moje pieniądze....
Pewnie nie będzie to miało dla mnie znaczenia jeśli chodzi o brokerów i DM z Polski i te z prawdziwymi regulacjami , ale jeśli broker jest regulowany tylko przez cysec czy inne temu podobne badziewie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Regulacje ESMA obejmą całą Unię, czyli też Cypr. Nadal zagadką jest co z resztą świata.

A jakbyś czekał na Brexit... To niestety będzie trzeba się przemęczyć do grudnia 2020 r., aż z tamtejszych brokerów zejdzie ciężar pt. MiFID II (ale wtedy patrz: drugie zdanie pierwszego akapitu).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Raposo , wiem że obejmuje to całą Unię włącznie z Cyprem. Chodziło mi bardziej o to , o czym sam gdzieś wcześniej pisałeś - jak chciałeś przetestować w realu jakiegoś brokera , wystarczyło że wpłaciłeś powiedzmy 200$ i to wystarczyło. Teraz trzeba będzie wpłacić duuużo więcej i każdy zdrowo myślący się trzy razy zastanowi czy warto , bo kasa może najzwyczajniej nigdy nie wrócić na rachunek . Na 200$ można machnąć ręką wkalkulowując to w ogólne ryzyko , z kwotą 2000$ to już niekoniecznie tak działa .
Osobiście łapię się na profesjonalnego więc teoretycznie problem mnie nie dotyczy - ale obawiam się że może w niedalekiej przyszłości dojść do serii "upadków" brokerów , którzy się po prostu zawiną z kasą ,której będą mieli dzięki tym "regulacjom" na swoich rachunkach dużo więcej. I w przypadku , kiedy jedynym regulatorem będzie cysec to szanse na odzyskanie jakichkolwiek pieniędzy będą praktycznie żadne.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Wojta$ pisze:Raposo , wiem że obejmuje to całą Unię włącznie z Cyprem. Chodziło mi bardziej o to , o czym sam gdzieś wcześniej pisałeś - jak chciałeś przetestować w realu jakiegoś brokera , wystarczyło że wpłaciłeś powiedzmy 200$ i to wystarczyło. Teraz trzeba będzie wpłacić duuużo więcej i każdy zdrowo myślący się trzy razy zastanowi czy warto , bo kasa może najzwyczajniej nigdy nie wrócić na rachunek . Na 200$ można machnąć ręką wkalkulowując to w ogólne ryzyko , z kwotą 2000$ to już niekoniecznie tak działa .
Osobiście łapię się na profesjonalnego więc teoretycznie problem mnie nie dotyczy - ale obawiam się że może w niedalekiej przyszłości dojść do serii "upadków" brokerów , którzy się po prostu zawiną z kasą ,której będą mieli dzięki tym "regulacjom" na swoich rachunkach dużo więcej. I w przypadku , kiedy jedynym regulatorem będzie cysec to szanse na odzyskanie jakichkolwiek pieniędzy będą praktycznie żadne.
Niestety po Twoich wypowiedziach mam duże wątpliwości abyś nim był.

Profesjonalista wie, że im mniejsze ryzyko tym lepiej. Profesjonalista wie, że regulacje z Cypru to wydmuszka i nie otwiera tam konta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

dobryfxplayer pisze:
Wojta$ pisze:Raposo , wiem że obejmuje to całą Unię włącznie z Cyprem. Chodziło mi bardziej o to , o czym sam gdzieś wcześniej pisałeś - jak chciałeś przetestować w realu jakiegoś brokera , wystarczyło że wpłaciłeś powiedzmy 200$ i to wystarczyło. Teraz trzeba będzie wpłacić duuużo więcej i każdy zdrowo myślący się trzy razy zastanowi czy warto , bo kasa może najzwyczajniej nigdy nie wrócić na rachunek . Na 200$ można machnąć ręką wkalkulowując to w ogólne ryzyko , z kwotą 2000$ to już niekoniecznie tak działa .
Niestety po Twoich wypowiedziach mam duże wątpliwości abyś nim był.

Profesjonalista wie, że im mniejsze ryzyko tym lepiej. Profesjonalista wie, że regulacje z Cypru to wydmuszka i nie otwiera tam konta.
Nie interesują mnie Twoje wątpliwości więc daruj sobie osobiste wycieczki.
Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem , to byś już "odkrył" , że w myśl zasad ESMA aby być zakwalifikowanym do kategorii klienta profesjonalnego trzeba spełnić 2 z 3 warunków. I tylko tyle . Bez odbioru.

mayburn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mayburn »

Wojta$ pisze: Tak więc w praktyce , żeby zrealizować transakcję potrzebowałem ok 100 pln , teraz będąc klientem detalicznym będę musiał przelać brokerowi ok. 2500 pln . I to wszystko w trosce o moje pieniądze....
Hej

Czy z ta kalkulacja na pewno jest prawidłowa?

Jeśli przy dźwigni 100:1 potrzebowałes PLN 100 na dany wolumen.
To przy dźwigni 20:1 powinieneś potrzebować 5 x PLN 100 czyli PLN 500.

Różnica jest, ale nie rzędu 25 razy.

pozdro.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Wojta$ pisze: Zawarcie transakcji na kontrakcie CFD na indeksie Germany 30 po cenie 12 000 będzie wymagało wniesienia depozytu w wysokości:
24 EUR (0,2% depozytu zabezpieczającego) dla klientów profesjonalnych
600 EUR (5% depozytu zabezpieczającego) dla klientów detalicznych"
Aż taka różnica ? To jakiś kurna koszmar. Jaki lewar brałeś do wyliczenia tych 24 EUR (lub u jakiego to było broka) ?
A jaka jest różnica przy crossach walutowych ?

Wojta$ pisze: Pewnie nie będzie to miało dla mnie znaczenia jeśli chodzi o brokerów i DM z Polski i te z prawdziwymi regulacjami , ale jeśli broker jest regulowany tylko przez cysec czy inne temu podobne badziewie?
Wiadomo, że regulacja Cysec to żadna ochrona i sprawa Irona udowodniła to ponad wszelką wątpliwość. W razie problemów, nie ma żadnych szans na odzyskanie kasy. Można mieć oczywiście większe zaufanie do takich brokerów jak FXPro czy Vipro, ale to zaufanie ma swoje granice. Nie ma obaw przy wpłacie trzech tysi złotych, ale gdy chce się zrobić przelew na dwie dyszki, to palec sam z siebie zawisa nad klawiszem "enter" i trudno go zmusić do naciśnięcia klawisza :p
I tylko błagam : nie piszcie mi, że są tacy co wpłacaja po 100 kawałków i więcej do brokerów cypryjskich. Moja odpowiedź - są tacy co po mieście jeżdżą motocyklem 200 km/h .
Jak dla mnie to indywidualny inwestor nie powinien wpłacać więcej do brokera (obojętnie jakiego) jak te 50-70 tysięcy złotych. Jeśli ktoś chce grać większą kwotą to robi straszną głupotę. Większą kwotą to mozna grać jako spółka zoo z Estonii or samfing.
Podsumowując - trzeba będzie podpisywać te fałszywe oświadczenia, bo nie ma innego wyjścia. Zresztą bycie tym indywidualnym nie wiele już będzie dawało. Przy takim lewarze to nawet "szwajcarski przekręt" nie zrobi debetu na koncie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ