2,5 bani bez analizy technicznej

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 2,5 bani bez analizy technicznej

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

Cześć Rafał. Gratuluje wyników. Dla mnie stanowią one inspiracje, dzięki że to pokazujesz .

Też dziwi mnie to podejście i hejt w twoją stronę. Robisz to czego nie robi pewnie 90% forum. Zarabiasz i wypłacasz. Już nie mówiąc o wielkościach tych kwot.
Od najlepszych trzeba brać przykład, a nie hejtować i się wymądrzać. No chyba że podeprze się tą paplaninę swoimi wynikami.
cromwell78 pisze:
Prawda jest łatwa to zobaczenia .. albo umiesz spekulować i jesteś zarobiony albo nie
Brutalne ale bardzo prawdziwe.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

tu nie chodzi o żaden hejt - szacun za wypłacone kwoty oczywiście się należy, ale o sposób w jaki zostało to zrobione :) dla wielu osób takie huśtawki będą nie do ogarnięcia, nie wspominając już nawet o tym że do takiej gry trzeba mieć spory zapas gotówki :) dla mnie takie rypanie to traktowanie FX jak kasyna - albo się uda, albo nie, bo co tam komuś po straconym milionie kiedy ma ich sto ;) styl gry Rafała nie ma absolutnie żadnego związku z takimi podstawami jak chociażby ochrona kapitału i stop na 50% depa niczego tu nie zmienia

Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

freakout pisze:tu nie chodzi o żaden hejt - szacun za wypłacone kwoty oczywiście się należy,
Czytając ten temat miałem wrażenie właśnie typowo polskiego hejtu. Komuś się udało, to trzeba pojechać go i ponarzekać bo z konstruktywną krytyką miało to nie wiele wspólnego
freakout pisze: ale o sposób w jaki zostało to zrobione :) dla wielu osób takie huśtawki będą nie do ogarnięcia, nie wspominając już nawet o tym że do takiej gry trzeba mieć spory zapas gotówki :)
Co do sposobu jak sam Rafał pisał zaczynał od 60 tys i potem to już tylko kasa z zysków na tym koncie. Więc jak dla mnie to perfekcyjny sposób. A co do innych to każdy ma swój rozum. Jeśli ktoś ma winić kogoś za swoje straty to tylko siebie.
freakout pisze: dla mnie takie rypanie to traktowanie FX jak kasyna - albo się uda, albo nie, bo co tam komuś po straconym milionie kiedy ma ich sto ;) styl gry Rafała nie ma absolutnie żadnego związku z takimi podstawami jak chociażby ochrona kapitału i stop na 50% depa niczego tu nie zmienia
Ale co z tych podstaw jak 90% ludzi traci? I to w przeciągu 1 , 2 , nawet 10 lat? To jak się one mają do zarabiania?
A to co nazywasz rypaniem i kasynem to polecał bym zapoznać się z tematem. Jak pisałem start był z kilkudziesięciu tysięcy potem wypłacanie i obracanie kasą tylko z zysków. Po osiągnięciu odpowiedniego poziomu rachunku wypłata do "X" kwoty i jazda od nowa. Rafał w tym roku wypłacił już tyle że może "zbankrutować" kilka razy , uzupełnić depozyt do stanu "X" i jeszcze mu zostanie. Rafał podaje wejścia zaraz po otwarciu, wrzuca screeny , pokazuje statmenty, przelewy - jednym słowem jest wiarygodny.
I to co nazywasz "rypaniem i kasynem" dla mnie to bardzo mądra metoda.
Tylko mam wrażenie że olbrzymie sumy w tym przypadku utrudniają rzetelną ocenę i za bardzo działają na wyobraźnie.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Luke23 pisze:Ale co z tych podstaw jak 90% ludzi traci? I to w przeciągu 1 , 2 , nawet 10 lat? To jak się one mają do zarabiania?
A to co nazywasz rypaniem i kasynem to polecał bym zapoznać się z tematem. Jak pisałem start był z kilkudziesięciu tysięcy potem wypłacanie i obracanie kasą tylko z zysków. Po osiągnięciu odpowiedniego poziomu rachunku wypłata do "X" kwoty i jazda od nowa. Rafał w tym roku wypłacił już tyle że może "zbankrutować" kilka razy , uzupełnić depozyt do stanu "X" i jeszcze mu zostanie. Rafał podaje wejścia zaraz po otwarciu, wrzuca screeny , pokazuje statmenty, przelewy - jednym słowem jest wiarygodny.
I to co nazywasz "rypaniem i kasynem" dla mnie to bardzo mądra metoda.
Tylko mam wrażenie że olbrzymie sumy w tym przypadku utrudniają rzetelną ocenę i za bardzo działają na wyobraźnie.
to że cały ten czas tracenia to proces nabierania doświadczenia - jednym idzie wolniej, drugim szybciej i osobiście nie znam nikogo kto po 4-5 latach zabawy z FX zarabiałby jakieś sensowne pieniądze :) no nawet przykład Rafała dobrze to pokazuje - ogromne kwoty zaczął zarabiać po blisko 20 latach trejdowania, a tu przychodzi ktoś z kilkuletnim doświadczeniem i myśli że za moment Goldmany będą mu buty czyścić ;)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

freakout.

zgadzam się absolutnie. dobrze gadasz. u mnie dokladnie po 5 latach "zatrybiło" i dopiero zrozumiałem jak rozumieć rynek walutowy :). generalnie czytalem i z wlasnego doswiadczenia widze ze po okresie 4,5,6 lat jak nie zaczniemy regularnie zarabiac to nie jest to mowiac delikatnie dobre zajecie.

najwiekszym zagrozeniem i nieszczesciem jest te frycowe, ktore podczas tej nauki oddamy. i kazdy MUSI je oddac... inaczej sie nie nauczy. kwestia tylko ile stracimy zanim sie nauczymy. to jest najdtrudniejszy okres i najbardziej destruktywny nie tylko dla portfela ale i zdrowia psychicznego i fizycznego tez...

najgorsze jest jak stracimy caly majatek albo jego duza czesc. niestety na wlasna prosbe :(((( wynika to z glupoty i impulsywnosci, klamstwa, łatwowierności, chęci szybkiego wzbogacenia się, niewiedzy...

-- Dodano: 05 kwie 2018, 21:28 --

dlatego jest 95% tracacych. i ZAWSZE tak będzie... plus,minus jakaś odchyłka...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
amneziahaze
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amneziahaze »

Nic się nie przejmuj stratami, być może przejmie to akurat jakiś dobry organizator trejdingów charytatywnych.

Dziwi mnie, że każdy patrzy na ów aspekt pod kątem samej gry, jakby nie dostrzegając większego spektrum całego przedsięwzięcia, które zapoczątkował.
Co do sposobu jak sam Rafał pisał zaczynał od 60 tys i potem to już tylko kasa z zysków na tym koncie.
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... zXDo4dL7SU

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Luke23 pisze: Od najlepszych trzeba brać przykład,
Rejestracja w 2008 roku, tyle lat na rynku a ty nadal komuś czyścisz buty.
Dobra, już nic nie będę pisał skoro nie traktuję tego wątku poważnie. A da się? :)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Alinoe.

A Tobie jak idzie? Nie musisz odrazu wklejać statementu. Nakreśl jakiej strategii używasz i od jak długo jesteś "profitowy" tak to nazwe.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Kiedyś pisałem tu dziennik i już wtedy jakoś szło choć wtedy AT jaką używałem to zupełnie co innego niż to co teraz używam. Nie ma coś takiego jak jedna AT, jest AT Brooksa, Murphiego, Nisona, wielu innych i jest moja AT, której obecnie używam. To że ktoś napisze książkę na temat AT nic nie zmienia, nie tworzy żadnego kanonu wiedzy na ten temat, nadal jest to AT tylko danego tradera, w tym przypadku także autora książki.

Co do strategii jakiej używam to używam swojej. 100% AT, swojej AT. Ani jednego szkolenia w ciągu całego okresu gry, ani jednego webinara, ostatnia książka od AT przeczytana z osiem lat temu, właściwie jeden rozdział. Nigdy niczego od nikogo nie wymagałem i nie zamierzam nikomu w niczym pomagać, nic udowadniać ani nic pokazywać bo nie widzę w tym żadnego interesu ani korzyści dla mnie. Większość ma podejście takie: "Stoch, pożycz mi narty bo chcę skakać jak ty." A w sporcie nie o to przecież chodzi. Sam stworzyłem obszar wiedzy w ramach którego się poruszam choć oczywiście można doszukiwać się analogii i cech wspólnych z AT uprawianą przez innych.

W cudze karty lubią zaglądać głównie ci co sami nic nie mają do pokazania natomiast trading to gra gdzie raczej nie pokazuje się kart (świat foreksowych szkoleniowców i celebrytów mnie nie interesuje bo to nie mój świat, ja mam inne priorytety na rynku). Jak komuś się to nie podoba to niech zmieni stolik, może tam gdzie grają w warcaby albo bierki.

Tyle w temacie. Nie dam się wciągnąć w kolejny wątek przypominający wątek Szwajcara o świeczkach. Nie mogę go znaleźć ale można było się pośmiać oglądając wykresy jakie wstawiał na temat świeczek czy AT. Dyskusje na temat działania/niedziałania AT są podniecające chyba dla tych z co najwyżej kilkuletnim stażem.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Jeszcze lepsze są dyskusje tych doświadczonych... Nic nie pokaże bo nie musze, pieniądz lubi cisze to statementu też nie pokaze itd

ODPOWIEDZ