2,5 bani bez analizy technicznej

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: 2,5 bani bez analizy technicznej

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

sardo nunspa pisze:Wszystko stało się jasne - gostek nie ochujał tylko oRafalał.
:) :lol: Nie tylko ja próbowałem naśladować jego styl i wyzerowałem przez to rachunek. Tak w ogóle to on sam był chyba ofiarą swoich runów w 2016, mówił wtedy że skończył rok na minusie około 100k.

Awatar użytkownika
amneziahaze
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amneziahaze »

sardo nunspa, ale bzdury wypisujesz, co to ma w ogóle być? Nie będę tutaj aktywował sporów, ale takie proste rozwiązanie, m.in. od Rafała, któremu najprawdopodobniej zazdrościsz rozgłosu czy wyników - jeżeli nie umiesz grać, a Twoja psycha się nie nadaje do trejdowania, wychodzisz ciągle na minusie, nie potrafisz wyczuć górek, dołków to co ty tu chłopie w ogóle robisz?

Dziwaczne forum, bo ledwo co wszedłem, poznałem kilka opinii, strategii, minęło kilka tygodni i już takie szambo i to nie od jednego gościa ze stażem na forum dłużej aniżeli 5 lat, ale kolejny i kolejny, i kolejny.. albo komentarze i rady ludzi jak grać bez statementu z wiecznym minusem na depo, po kilka lat do dekady włącznie tu na forum. WTF.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Nie mam IQ powyżej 80 ale zupełnie inaczej zrozumiałem wpis Sardo, pokazał możliwe jak się okazało REALNE, INNE sutki działania Rafała.
Poza tym wydajesz się nie pierwszy już raz uczulony na krytykę dotyczącą Rafała. Pytam czy Rafał potrzebuje obrońców czy same wyniki go nie wybronią lepiej niż twoje wpisy??? Naprawdę nie ma powodów do obrażania ludzi tutaj dlatego że mają inne zdanie niż twoje....
Osobiście mam wiele uznania dla tego co obejrzałem do tej pory na filmach, ale rzeczywiście wydaje się że mamy do czynienia z budowanie swojego rodzaju kultu (to zapewne również uboczny nieprzewidziany skutek) przez jego wyznawców(?). zupełnie niepotrzebnie.
Wiesz co ja np. robię jak mi się forum nie podoba...? JA wychodzę bez pozostawiania po sobie kupy

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

tak tak, nie mamy nic lepszego do roboty tylko podniecać się zerami na koncie Rafałke :lol: dajcie co niektórzy spokój bo śmiech...

gdyby on robił takie wyniki ryzykując max 1-2% na pozycję to wtedy czapki z głów, ale to? ot ma chłopina sporo szczęścia i tyle, w końcu w życiu ciężko byłoby nie mieć farta w czymkolwiek ;) kwoty to mogą robić wrażenie ale na pryszczatych leszczach napalonych jego filmami, którzy myślą że po paru miesiącach będą jeździć po zakupy Bentleyem, a w domu powymieniają sobie wszystkie klamki na złote ;) niech zrobi te wyniki jeszcze raz ale grając ze stop lossem, małym ryzykiem i od tej samej kwoty startowej - wtedy pogadamy ;)

Awatar użytkownika
amneziahaze
Stały bywalec
Stały bywalec

jackub pisze:Nie mam IQ powyżej 80 ale zupełnie inaczej zrozumiałem wpis Sardo, pokazał możliwe jak się okazało REALNE, INNE sutki działania Rafała.
Ta, jasne, a ja się urodziłem wczoraj. Ile to razy było powtarzane, że to jest ciężki kawałek chleba i nie dla wszystkich, tu nie ma żadnych tajemnic że tak jest, a poza tym istotą rynku jest, by przechytrzyć i wyleszczyć. Każdy o tym wie, no chyba że ktoś żyje w jakiejś iluzji, źle zbudowanym paradygmacie bądź po prostu zwykłej niewiedzy. Było o tym wiele razy wspominane a mimo to, co napisałem wcześniej, niezależnie od IQ(tu możemy podywagować) - po prostu nie podoba mi się takie podejście, bo wedle mojej oceny nie jest w porządku, jest niesprawiedliwe.
jackub pisze:Naprawdę nie ma powodów do obrażania ludzi tutaj dlatego że mają inne zdanie niż twoje....
Możesz mi wyjaśnić co masz konkretnie na myśli? Bo chyba jest dokładnie odwrotnie.
Wiesz co ja np. robię jak mi się forum nie podoba...? JA wychodzę bez pozostawiania po sobie kupy
A to konkretniej co oznacza? Przyszedłem tu się czegoś dowiedzieć więcej, a nie czytać posty pełne hejtu i zazdrośników, to jest nieco przytłaczające przeżycie na wejściu. Założenia były inne, bardziej górnolotne. :)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

odp 1: nie podoba ci się takie podejście ... mnie nie podoba się twoje
odp 2: prościej niż powyżej nie potrafię, jeśli przeczytasz swój post o szambach , statementach i innych takich TO MOŻE ZROZUMIESZ
odp 3: dokładnie to co napisałem, I to koniec dyskusji, nie zamierzam tego ciągnąć.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

amneziahaze pisze: Przyszedłem tu się czegoś dowiedzieć więcej, a nie czytać posty pełne hejtu i zazdrośników, to jest nieco przytłaczające przeżycie na wejściu. Założenia były inne, bardziej górnolotne. :)
A co konkretnie chciałes sie dowiedzieć? Bo odnosze wrażenie, że wszelkie opinie które akurat są sprzeczne z Twoimi uważasz za hejt i tym podobne. Czyli: "prosze o opinie byle były podobne do moich a wszelką krytyke prosze sobie darować. Bo to juz jest hejt. Nieźle.
Co do zazdrośników to może sprecyzujmy o kogo chodzi. Czy mamy zadrościć tym co sie udało grając z b. dużym ryzykiem osiągnąć sukces (grupa b. nieliczna) czy może tym setkom którzy próbowali i niestety poniesli porażkę ale o tych to raczej cicho sza. Może kolega zrozumie, że sa ludzie dla których wystawienie na ryzyko pow. 2-3% kapitału jest szaleństwem i nigdy na to sie nie zdecydują. Czy może kolega tego do końca nie rozumie?
Na koniec przytaczam kiedys zasłyszane mądre zdanie. Cos co jest dobre dla Kowalskiego nie musi byc od razu dobre dla Nowaka? Może koledze troche się "rozjaśni" ;)

Awatar użytkownika
amneziahaze
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli rozumiem że warto uczyć się po prostu od najlepszych ja nie wiem ja ryzykuję 8/12 procent ogólnego kapitału, a przyszedłem tu po przerobieniu dwóch bań na kryptowalutach(2013, 2017) i kolejnym targetem jest pęknięcie bani na indeksach. Wydaje mi się, że warto brać przykłady z rozsądnych ludzi, a w tym przypadku nie wydaje mi się by TJS zapomniał zaznaczyć o tym jakie podejmujemy ryzyko 80/20 ostatnio nawet 90/10. Fajnie by było gdyby ów 10-20% nie było demonizowane, ponieważ to dla mnie na przykład być cenna nauka i mi nie przeszkadzać.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

amneziahaze pisze:Czyli rozumiem że warto uczyć się po prostu od najlepszych ja nie wiem ja ryzykuję 8/12 procent ogólnego kapitału, a przyszedłem tu po przerobieniu dwóch bań na kryptowalutach(2013, 2017) i kolejnym targetem jest pęknięcie bani na indeksach. Wydaje mi się, że warto brać przykłady z rozsądnych ludzi, a w tym przypadku nie wydaje mi się by TJS zapomniał zaznaczyć o tym jakie podejmujemy ryzyko 80/20 ostatnio nawet 90/10. Fajnie by było gdyby ów 10-20% nie było demonizowane, ponieważ to dla mnie na przykład być cenna nauka i mi nie przeszkadzać.
To kto jak podchodzi do ryzyka to sprawa indywidualna. Znam takiego co po stracie 15% depo chciał sie wieszac inny w podobnym przypadku nic sobie z tego nie robi. Jeśli poziom ryzyka w spekulacji ma spowodowąc, że nie będziesz spał po nocach, popadniesz w nerwice itp. to radze się zastanowic czy warto. A robić takie wyniki jak Rafał Z. nie jest proste. I tutaj sie znim zgodze, że do tego trzeba mieć odpowiednią psychike, mocne nerwy. Ale nie każdy to jest w stanie "wytrzymać".

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

:569: Nie napinam się dalej wycofuję oskarżenie i przepraszam. Mam info że 10 zł wróciło na kurs
Obrazek

ODPOWIEDZ