sardo nunspa pisze:Wszystko stało się jasne - gostek nie ochujał tylko oRafalał.

sardo nunspa pisze:Wszystko stało się jasne - gostek nie ochujał tylko oRafalał.
Ta, jasne, a ja się urodziłem wczoraj. Ile to razy było powtarzane, że to jest ciężki kawałek chleba i nie dla wszystkich, tu nie ma żadnych tajemnic że tak jest, a poza tym istotą rynku jest, by przechytrzyć i wyleszczyć. Każdy o tym wie, no chyba że ktoś żyje w jakiejś iluzji, źle zbudowanym paradygmacie bądź po prostu zwykłej niewiedzy. Było o tym wiele razy wspominane a mimo to, co napisałem wcześniej, niezależnie od IQ(tu możemy podywagować) - po prostu nie podoba mi się takie podejście, bo wedle mojej oceny nie jest w porządku, jest niesprawiedliwe.jackub pisze:Nie mam IQ powyżej 80 ale zupełnie inaczej zrozumiałem wpis Sardo, pokazał możliwe jak się okazało REALNE, INNE sutki działania Rafała.
Możesz mi wyjaśnić co masz konkretnie na myśli? Bo chyba jest dokładnie odwrotnie.jackub pisze:Naprawdę nie ma powodów do obrażania ludzi tutaj dlatego że mają inne zdanie niż twoje....
A to konkretniej co oznacza? Przyszedłem tu się czegoś dowiedzieć więcej, a nie czytać posty pełne hejtu i zazdrośników, to jest nieco przytłaczające przeżycie na wejściu. Założenia były inne, bardziej górnolotne.Wiesz co ja np. robię jak mi się forum nie podoba...? JA wychodzę bez pozostawiania po sobie kupy
A co konkretnie chciałes sie dowiedzieć? Bo odnosze wrażenie, że wszelkie opinie które akurat są sprzeczne z Twoimi uważasz za hejt i tym podobne. Czyli: "prosze o opinie byle były podobne do moich a wszelką krytyke prosze sobie darować. Bo to juz jest hejt. Nieźle.amneziahaze pisze: Przyszedłem tu się czegoś dowiedzieć więcej, a nie czytać posty pełne hejtu i zazdrośników, to jest nieco przytłaczające przeżycie na wejściu. Założenia były inne, bardziej górnolotne.
To kto jak podchodzi do ryzyka to sprawa indywidualna. Znam takiego co po stracie 15% depo chciał sie wieszac inny w podobnym przypadku nic sobie z tego nie robi. Jeśli poziom ryzyka w spekulacji ma spowodowąc, że nie będziesz spał po nocach, popadniesz w nerwice itp. to radze się zastanowic czy warto. A robić takie wyniki jak Rafał Z. nie jest proste. I tutaj sie znim zgodze, że do tego trzeba mieć odpowiednią psychike, mocne nerwy. Ale nie każdy to jest w stanie "wytrzymać".amneziahaze pisze:Czyli rozumiem że warto uczyć się po prostu od najlepszych ja nie wiem ja ryzykuję 8/12 procent ogólnego kapitału, a przyszedłem tu po przerobieniu dwóch bań na kryptowalutach(2013, 2017) i kolejnym targetem jest pęknięcie bani na indeksach. Wydaje mi się, że warto brać przykłady z rozsądnych ludzi, a w tym przypadku nie wydaje mi się by TJS zapomniał zaznaczyć o tym jakie podejmujemy ryzyko 80/20 ostatnio nawet 90/10. Fajnie by było gdyby ów 10-20% nie było demonizowane, ponieważ to dla mnie na przykład być cenna nauka i mi nie przeszkadzać.