2,5 bani bez analizy technicznej

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 2,5 bani bez analizy technicznej

Nieprzeczytany post autor: cromwell78 »

Taka refleksja dla Was.

Dlaczego Soros spekulował przeciw Bankowi Angli ?
Dlaczego podjał taka a nie inna decyzje

Na podstawie stocha ?
Czy uwazał po prostu ze polityka banku Angli musi okazać się porażką.

Co robił głowny bochater "Big Short" dr Michael Burry..?
Patrzył na Price Action czy widział, że bańka musi pęknąć bo to się po prostu nie zepnie
Spekulował i postawił .

Co zrobił w 1929 Bernard Baruch i J. Livermoore przewidując załamanie ?

czy każdy z nich patrzył na jakieś śmieszne rysynki i wykresy ?
Czy po prostu używali szarych komórek i myśleli pare ruchów do przodu jak wytrawni szachiści.
AT myśli w kategoriach co było i co jest tu i teraz bo to jest w stanie przedstawić na wykresie

Dorabianie do AT i do formacji znaczenia jest podobne do czytania z gwiazd :) albo jak rzymianie podejmowania decyzji na podstawie wróżb z wnętrzności zwierząt.

Co pokazuje zawsze na TJS ? Myślenie.
Nawet analiza BTC i szukania shortów na BTC była na tym oparta .
Zarobiłem na tym potężne pieniadzę pomimo wyśmiewania szukania shortów

Panowie spekulacja jest przewidywaniem przyszłości
Jest grą logiczną z wygrana i przegraną

Wielcy spekulanci używają szarych komórek
ale nie dlatego by nauczyć się na pamiec 100 kombinacji stocha i układów price action
bo równie dobrze kompuer może to zrobić

Bycie dobrym spekulantem to przewidywanie przyszłości
a co to oznacza?
Nic innego jak rzetelna ocena nieefektywności rynkowych czyli euforii i panik :)
gdzie ludzoim szajba odbija
a dobry spekulant powinien być poza tymi emocjami

Weźcie sobie zreflektujcie się .. przewidywanie przyszłosci na podstawie tego co było
czyli wykresów jest durne taka prawda .. bolesna ale taka prawda

Co zatem jest wieczne.. nasza natura ludzka .. chciwość i strach .. to wszystko

pozdrawiam
Rafał Zaorski

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

cromwell, ale jeszcze w 2015 sam patrzyłeś na wykresy :D No to jak my mamy przeskoczyć na inny level z dnia na dzień...

mayburn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mayburn »

cromwell78 pisze: czy każdy z nich patrzył na jakieś śmieszne rysynki i wykresy ?
Czy po prostu używali szarych komórek i myśleli pare ruchów do przodu jak wytrawni szachiści.
AT myśli w kategoriach co było i co jest tu i teraz bo to jest w stanie przedstawić na wykresie

Dorabianie do AT i do formacji znaczenia jest podobne do czytania z gwiazd :) albo jak rzymianie podejmowania decyzji na podstawie wróżb z wnętrzności zwierząt.

Weźcie sobie zreflektujcie się .. przewidywanie przyszłosci na podstawie tego co było
czyli wykresów jest durne taka prawda .. bolesna ale taka prawda
Rafał

Wziałem pierwszy z góry film jaki znalazłem na kanale TJS gdzie handlujesz, oto link:
z 10.V.2017

https://www.youtube.com/watch?v=CLc1gpKBrMA

Obrazek

Odpowiadając Ci twoimi słowami, siedzisz cały czas i patrzysz na jakieś śmieszne rysunki i wykresy.
Rysujesz formacje, oznaczasz poziomy, masz wskaźnik SO i średnia MA.
To chyba twój ekran tam wyświetlają?, jak nie to przepraszam.

Nie odbieraj tego jako ataku na Twoją osobę. Mam ciągle sporo do Ciebie szacuknku za to co zrobiłeś dla polskiej sceny traderskiej. Ale proszę Cię nie głoś nieprawdy.

Sam żyję od kilku lat wyłącznie z handlu na własny rachunek i fajnie gdy innym też wychodzi.

Pozdro i więcej skromności i szacunku do siebie i innnych.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Czyli Rafał jak szorciłeś BTC to nie było to AT? Nie patrzałeś np. na świeczki? (to już jest AT...)
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

mayburn pisze:
cromwell78 pisze: Rafał

Wziałem pierwszy z góry film jaki znalazłem na kanale TJS gdzie handlujesz, oto link:
z 10.V.2017
Przeciez wyraznie tłumacze ze zupelnie juz od AT odszedlem . dla mnie wykres to jest tylko sposob pokazania co sie dzialo
wypatrywanie tam znakow co bedzie jest glupota .. patze tylko na cene
juz od wielu lat spekuluowalem na czystym wykresie az zupelnie przestalo miec dla mnie znaczenie co na nim jest
przelom jest od 2017 wlasnie w moim handlu

teraz wytlumaczenie dla Was dlaczego tak ostro z Wami rozmawiam,
z prostej przyczyny .. chronie swoj umysl przed poglądami z ktorych sie wyleczyłem
po co mam sie cofac w rozwoju ?

Jedynym oceniajacym moj handel jest rynek to wszystko nic wiecej
Czy bedziecie mnie lubic czy nie z powodu moich opini to mam to gdzies dopoki rynek mi za to płaci

KAzdy trader rozwija się.. tak było w przypadku livermoora i wielu innych
ja mam swoja drogę
dlatego przestałem dyskutowac z innymi traderami na netcie bo po co ?
By znow wracac do podstaw i mieszac sobie w głowie bo jakis janusz tradingu który ciagle traci chce mnie przekonac ze AT dziala i ze ja tez stosuje AT

To jak z moja nauczycielka od polskiego Ona lepiej wiedziala niz Autor co Autor mial na mysli piszac dany wiersz :)

Moja reakcja na wasze komentarze jest tez obrona przed przyjeciem Waszego rozumowania ktore jest bledne
i z ktorego sie wyleczylem i nie chce wracac na stronę ulicy .. po co mi to

Tyle w kwestii odpowiedzi na nurtujace Was sprzeczności
Wracam do handlu :) pozdrawiam i zycze szczescia ..
Pamietajcie rynek rozstrzyga wszystko a kasa na koncie mowi czy masz racje czy nie ... czy AT dziala czy nie :)
a nie to ile rozumow pozdjadales i ile ksiazek przeczytales

Rafał Zaorski

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Czy to jest w ogóle ważne, czy używasz analizy technicznej, czy nie?
Szczerze mówiąc, to tjs dawno już utraciło swój charakter edukacyjny. Ludzie na grupie na fb widząc Twoje dzienne stutysięczne zarobki chcą zarabiać tak samo już teraz, natychmiast. Mimo, że jeszcze 5 minut wcześniej pytali na grupie, co to jest dźwignia.
Lubię wejść po pracy na grupie i poczytać Twoje wpisy z zajętych pozycji i obejrzeć stan pozycji. Oczywiście nie ma to żadnego charakteru edukacyjnego, ale fajnie widzieć, że można dziennie zarabiać takie pieniądze. Ale czy do zajęcia pozycji używałeś wskaźników, czy czystego wykresu, czy czegoś innego, to kompletnie nie ma znaczenia.

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

cromwell78 pisze: Nawet analiza BTC i szukania shortów na BTC była na tym oparta .
Zarobiłem na tym potężne pieniadzę pomimo wyśmiewania szukania shortów

pozdrawiam
Rafał Zaorski
AT działa to raz, z resztą już pisaliśmy kiedyś.

Na btc był spike o ktorym trąbiłem tu i ówdzie. Ten kto miał dawno temu szkolenia z Rodrigo w OSTC ten wie co to spike i jak mozna na tym potężnie zarobić.

Pozdrawiam
NT ;)

cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

kupidyn pisze:Czy to jest w ogóle ważne, czy używasz analizy technicznej, czy nie?
Szczerze mówiąc, to tjs dawno już utraciło swój charakter edukacyjny. Ludzie na grupie na fb widząc Twoje dzienne stutysięczne zarobki chcą zarabiać tak samo już teraz, natychmiast. Mimo, że jeszcze 5 minut wcześniej pytali na grupie, co to jest dźwignia.
Lubię wejść po pracy na grupie i poczytać Twoje wpisy z zajętych pozycji i obejrzeć stan pozycji. Oczywiście nie ma to żadnego charakteru edukacyjnego, ale fajnie widzieć, że można dziennie zarabiać takie pieniądze. Ale czy do zajęcia pozycji używałeś wskaźników, czy czystego wykresu, czy czegoś innego, to kompletnie nie ma znaczenia.

Stary a od kiedy grupa facebookowa kgokolwiek miala uczyc ?
FB to taki JAM tam jest wszystko .. Wejdz na YT tam sa materialy edukacyjne
poza tym co ja jestem szkoleniowiec ?
pokazuje co robie ini pokazuja .. mozna uczyc sie z porazek i zwyciestw
przypisujesz mi misje ktorej ja nie robie .. ja nie edukuje ludzi
TJS jest po to by wzajemnie sie od siebie uczyc
nawiazywac znajomosci
chronic sobie dupe jak bedzie zagrozenie

to wszystko
skad pomysl ze TJS ma CIe czegos nauczyc
skoro rynek to walka .. i jak sam nie bedziesz cwiczyc gowno osiagniesz
a nasz YT to kopalnia wiedzy i tam jest wiedza nigdzie indziej a FB zywa dyskusja o wszystkim

:) kazdy mi przypisuje jakas robote ktora mam wykonywac :)
a ja to robie w wolnym czasie w ktorym moglbym sobie nic nie robic i odpoczywac
a mimo wszytko wierze ze warto .. pokazac za free to i owo .. moze komus to otworzy oczy
tak jak mi otworzylo w 2000 roku jak mi pewnien gosc nakierował co to rynek
choc teraz uwazam ze zjadlbym go :) na rynku

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

AT działa. Rafał używa AT.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Tymi książkami się kaczki karmi - mitologia grecka, mitologia Słowian, mitologia giełdy.
Livermore i Baruch, to bogowie antyczni dam im spokój
Soros przewidział krach na funcie i zgarną kasę, przewidział też krach na giełdzie z lutego 2018, tylko półtora roku przed czasem i wdupił prawie miliard, a DJI poszedł z18k na 26k.
Goście z filmu Big Short to zwykli debile, a dlatego, że zapakowali się w instrumenty skrajnie niepłynne. Bank im je sprzedał, bank decydował ile mają płacić za utrzymanie pozycji, bank manipulował kursami żeby się pozbyć trefnych papierów. Powinni się cieszyć że w ogóle dostali z tego jakąś kasę.
Ja też przewidziałem krach bańki internetowej, kupiłem warranty( te z beskidzkiego ) i uwaliłem depo( pierwszy i jedyny raz), bo krach się spóźnił o miesiąc, a warranty wyzdychały bez ww.
Obrazek

ODPOWIEDZ