XAB pisze:
moze sie odniose ciut do tego postu
strasznie p RZ wrazliwy
Nie musimy sobie słodzić

przeciez nie oto chodzi
XAB pisze:
? i tylko o ostatnie wejscie mi chodzilo bo przekazu tu nikt nie podal
bo nie bardzo widzialem poziom obronny pana procz wejscia w sssssssss na dax
Wejscia w S był na podstawie lepszych cen. To co ja robie systematycznie to shortuje w trendzie spadkowym caly czas DAX. Sprzedaje lokalne euforie zamykam na lokalnych panikach w kontekście spadków. Wcale nie chce trafiac w punkt bo na tym etapie wiem ze to niemozliwe.
Jest taki bardzo sprytny sposób spekulacji grania zgodnie ztrendem które stosuje i cały czas je pokazuje. Sposób myślenia i działania. Shortowanie daxa z czwartku było dobre zrobiłbym to jeszcze raz bo tak wg moich metod należy grac to płaci z prostego powodu jeśłi shortujesz lokalne wybicia i zgaszenia nie ma innej opcji. Tak zarobilem w tygodniu 2,3 mln , czwartek błedem było nie zamkniecie daxa na lokalnym wyższym spadku czyli oddanie z mniejsza strata... tak samo błedem było nie zamkniecie pozycji jak w piatek byłem w trakcie debaty i był dobry poziom do zakniecia .. niestety w tym czasie byłem na sali i debatowalismy o dzwigni 1:100
XAB pisze:
JESLI to P, OBRAZA TO PRZEPRASZAM
Nie obraża w żadnym wypadku. Masz prawo miec takie zdanie.. a ja mam prawo CI odpowiedziec jak jest odnieść się
XAB pisze:
zas jesli chodzi o zarobki to zycze kolejnych 100 czy 200 milionow
to nie moj poziom wiec i zachwycac sie p. zarobkami nie musze i nie bardzo chce
Widzisz problem w spekulacji z zarobkami dla skromnych ludzi z pokorą jest dwojaki.
Z jednej strony nie chcesz sie z tym obnosic bo w pewnym momencie juz nie chodzi o kase ale o to by miec racje i satysfakcje z wygranej na rynku a z drugiej jedynym miernikiem Twojej skutecznosci w spekulacji jest kasa na koncie to jak zapis gry .. jesli jestes dobry do rynek ci placi i ten ma racje kto na koniec tej gry ma kase
Oto chodzi w tej grze przeciez . po to sie w to bawimy
XAB pisze:
nie wskoczylem na poziomy wielkiej kasy wtedy kiedy pewnie pana nie bylo wiec ani mnie takie zyski teraz ziebia ani grzeja
To co wyżej napisałem.. mam taki cel zyciowy by byc najlepszy w tym co robie.. i by pozostawic po sobie

cos
.. zwyciestwa nie kupisz

. pozostaje problem jak nie wyjsc na buraka spekulanta .. nie mowic o kasie ? skoro kasa jest wyznacznikiem tego czy jestes dobry.. kazdy spekulant w histori ktory był dobry był bogaty to musiało isc ze sobą w parzę
XAB pisze:
bo na you to... to ja wlaczam ostatnio tylko muzyke
jedni musza byc celebrytami innym wystarcza zarobienie ulamka tego o czym pan pisze
Mi nie chodzi o celebryctwo. Tylko o byciu najlepszym. Czy Lewandowski kopie w piłke bo chce być na pudelku ? Nie kopie w piłke bo chce być w tym najlepszy ap udelek o nim piszę bo jest najlepszy .. uwielbiam spekulacje i chce byc najlepszym spekulantem .. bo lubie konkurowac
XAB pisze:
zas mnie niby z jakiej okazji masz pan wierzyc jedyne co tu napisalem to ze zarabiam wystarczajaco na moje potrzeby i nie interesuje mnie bycie tzw celebryta a zyski to moja tylko sprawa i tyle
To pomysl ze ktos sie chce zapisac obok Livermoora Barucha

Sorosa .. i jedyna droga by to zrobic jest zrobienie w pełnym świetle inaczej tego nie zrobisz by byc wiarygodnym, Zobacz ile wiarygodnych szkoleniowcow jest

kazdy zarabia a zaden nie jest w stanie pokazac swojej skutecznosci..
XAB pisze:
a i jedyne co mnie zszokowalo to to ze pan drugi raz odnosi sie tu na tym forum do mego postu, to mnie zaciekawilo bo innych gadek o panu sporo gorszych pan nie komentuje to

moja zagadka
no chyba nie dlatego ze ja trafilem przynajmniej na dzis jeszcze 100 procent z kierunkiem na dax
a pan zle zalozyl poziomy ha ha ha

udanych zyskow i spokoju tez pozdrawiam
Odnioslem sie

bo dotykasz tradingu i spekulacji która robie. Reszta głupot albo bzdur które wypisują na mój temat puszczam jednym uchem.
Lata 90 na rynku nauczyły mnie szacunku do wyników innego spekulanta tradera inwestora. Nie muszę szanować Sorosa za to co robi prywatnie ale jako spekulanta z wynikami i jego spekulacje szanuje.. Kto ma kase ma racje i on ma racje często a nawet jak się myli to tak spekuluja by nie stracic zbyt wiele.
Także rozumiem można mowić że mam głupia fryzurę

to mnie nie risza
ale polemizować z faktami i wynikami ? to już jest januszowanie i do tego się odnoszę
Też byś sie wkrzył jakbyś wyszedł na ring wygrał walkę bokserską parenaście razy.. a jakiś janusz mówił Ci ze źle to robisz

.. wyniki się same bronią taka prawda to nie jest przypadek ani fuks . to jest powtarzalne
Oczywiście traci się czesto ale i Ty i każy tu wie ze nie zarabia się na każdym tradzie
pozdrawiam mam nadzieję że rozumiesz moje myślenie
RAfał Zaorski