DayTrading: Czwartek 22.02.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lut 2018, 00:00

Wzrost
6
55%
Bez zmian
2
18%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 22.02.2018

Nieprzeczytany post autor: jkar »

yeahman pisze:barabaszek
specjalnie for u
twoim zdaniem to nie jest chorągiewka?
Oczywiscie . ze nie jest...
:)
To jest proporczyk :)
Ale już poważnie mówiac to kwestia skali, to co jest na drzewcu jesli zmniejszymy skalę to w tej zmniejszonej skali mozna rozpatrywac jako figurę geometryczną ( trójkąt, klin prostokat itd.)
... No to dałem wykład :)

( Ale najważniejsza jest dzida,,, to jak joker - przebija wszystko).
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

yeahman pisze:barabaszek
specjalnie for u
twoim zdaniem to nie jest chorągiewka?
Moim zdaniem trochę naciągane ; ]

Inna sprawa, że fala 4 czesto ma strukture trojkata, trzeba pamietac, że w takiej sytuacji wybicie jest piątka, kończącą pewien cykl, więc może być szybka zawrotka.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Belon machnął bys jeszcze jakąs ...
Z samego franka człowiek nie wyzyje.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

doktorek pisze:CZY KTOS WIEM O PODPISANIU ZAWARCIA KOALICJI PRZEZ MERKEL W SOBOTE --- BO MOZE TO BYC WAZNE DLA DAXA I EUR--- USD
https://wpolityce.pl/swiat/381168-zmier ... emy-odnowy

jkar
Pasjonat
Pasjonat

MERLIN pisze:
doktorek pisze:CZY KTOS WIEM O PODPISANIU ZAWARCIA KOALICJI PRZEZ MERKEL W SOBOTE --- BO MOZE TO BYC WAZNE DLA DAXA I EUR--- USD
Przeczytałem,ale autorka tego artykułu nie umie logicznie formułowac mysli.
Chocby:
"Pani kanclerz mogła grać twardo, ryzykując, że koalicja nie dojdzie do skutku, zostaną rozpisane przyspieszone wybory, z trudnym do przewidzenia wynikiem. Poszła więc na ustępstwa i to aż do tego stopnia ...itd"

Zwiazek, mogła grac twardo - poszła wiec na ustępstwa...
Cóż za precyzja wywodu.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

yeahman pisze:
Szanowni panowie specjaliści technicy: rookie, barabaszek, Cblondyn zanim zaczniecie komentować mój wykres zapoznajcie się czym się różni wyjście z trójkąta o którym piszecie a czym się różni chorągiewka lub też flaga bo troszkę kompromitacji poszło :) pozdro

https://comparic.pl/formacje-kontynuacji-trendu/
wiec wg Ciebie jesli pojdzie dzida na powiedzmy 500 pipsow i na jej koncu utworzy sie choragiewka(trojkat) o szerokosci 30 pipsow to pojego wybiciu cena powinna zrobic nie 30 a kolejne 500 pipsow? No to powodzenia życze :mrgreen:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Kermit pisze:
yeahman pisze:
Szanowni panowie specjaliści technicy: rookie, barabaszek, Cblondyn zanim zaczniecie komentować mój wykres zapoznajcie się czym się różni wyjście z trójkąta o którym piszecie a czym się różni chorągiewka lub też flaga bo troszkę kompromitacji poszło :) pozdro

https://comparic.pl/formacje-kontynuacji-trendu/
wiec wg Ciebie jesli pojdzie dzida na powiedzmy 500 pipsow i na jej koncu utworzy sie choragiewka(trojkat) o szerokosci 30 pipsow to pojego wybiciu cena powinna zrobic nie 30 a kolejne 500 pipsow? No to powodzenia życze :mrgreen:
rozbawiło mni to :lol:

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

jkar pisze:
MERLIN pisze:
Przeczytałem,ale autorka tego artykułu nie umie logicznie formułowac mysli.
Chocby:
"Pani kanclerz mogła grać twardo, ryzykując, że koalicja nie dojdzie do skutku, zostaną rozpisane przyspieszone wybory, z trudnym do przewidzenia wynikiem. Poszła więc na ustępstwa i to aż do tego stopnia ...itd"

Zwiazek, mogła grac twardo - poszła wiec na ustępstwa...
Cóż za precyzja wywodu.
Co ja Ci na to poradzę artykuł jak artykuł ,tylko to znalazłem przypadkowo :wink:

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

yeahman pisze:hehe dooobre, o kąt nachylenia linii Ci chodzi która de facto NIE MA ŻADNEGO ZANCZENIA bo są różne warianty np chorągiewka, flaga i kilka innych ale to że opisałeś ZUPEŁNIE co innego to już CI się w oczy nie rzuciło. Mylić trójkąt z chorągiewką czy flagą to trzeba mieć talent :) Brnikj dalej :)
Jutro na spokojnie przyjrzyj się jeszcze raz pierwszemu rysunkowi który wrzuciłeś resources/image/151783 i porównaj do tego https://www.mbank.pl/pobierz/inwestycje ... ujacy.html . Narysowałeś trójkąt zwyżkujący, a ta formacja ma inne mierzenia. I właściwie tylko o to chodzi. Zrobiłeś złe mierzenia i stwierdziłeś "technika nie działa". Może dlatego że na liście comparic tej formacji nie ma myślałeś że to jest to samo. Zasięg ruchu zgadzał się dla trójkąta zwyżkującego, na Twoim rysunku te zasięgi były źle narysowane, nie taka jest teoria. Pytanie czy jest tam chorągiewka czy trójkąt zwyżkujący jak na poczatku narysowałeś. Dla chorągiewki mierzenia by się zgadzały, dla trójkąta zwyżkującego źle narysowałeś.
:564:

jkar
Pasjonat
Pasjonat

MERLIN pisze:
Co ja Ci na to poradzę artykuł jak artykuł ,tylko to znalazłem przypadkowo :wink:
Dzinks za linkę.
A ta uwaga to do tej pani , może nas czyta :).

Zablokowany