DayTrading: Czwartek 22.02.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lut 2018, 00:00

Wzrost
6
55%
Bez zmian
2
18%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 22.02.2018

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

edek h1 - wczoraj zrealizowany zasieg klina i mocne cofniecie, które mnie trochę zaskoczylo, ale chyba rzeczywiście dopiero dziś kończą układ spadkowy. Jesli ma sie to zrealizowac to SL 20-30 pipsow powinien wystarczyc
https://www.tradingview.com/x/5CXOobBs/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:
XAB pisze:ok to napisze ja
bo ja nie gram w ten sposob wiec mi wolno ha ha
wg mnie na 1,226... to dopiero 3ka tak jak barabaszek rozrysowal
dlatego lki stawialem na 1,2290 juz bo nie liczylem ze pociagna glebiej
ale juz wyszlo ze ja na dole bo mam lke z 1,22617 i moge to pokazac :)
tomasz napisz lepiej czy masz lke czy nie :568:
no ok wysilelem sie
tak to wg mnie

http://wstaw.org/h/296ca86ed9c/
To teraz wyodrebnij mi podfale nizszego rzędu i korekty tez nizszego rzędu uwzgledniając zmiennosci korekt oraz zasade nie nachodzenia fal korygyjacych wyzszego rzedu na nizszego rzędu.
Zazwyczaj w całej 5 tce jedna jest wydłuzona to tez nalezałoby ją wyodrebnic bo inne są zasady i schemat dla wydłużonych i niewydłużonych
W koncu oznacz to jako 1/a, 2/b i 3/c poniewaz tak jak narysowałes nie masz 4 fali wiec nadal to moze byc typowa tróka czyli abc.
Mozesz to mi przesłac na priv wszystko aby nie zasmiecac wątku dt

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

Świeżak, szlag by to trafił z tym milionem, musiałbym do providenta się udać po pożyczkę bo za małe depo mam jednak a pozycje z rana zamknięte ale jeszcze prawie 6 stów brakuje do tryumfu :cry:

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

Zwiastun pisze:Zakładam indeksy w dół. Gejek ze 150 trzymam i ustawiłem TP na 147.222 8) No i sporo DAXa już dwa dni trzymam z okolic 470. W sumie to trzeba było już ze dwa razy zgasić i sprzedać spowrotem, ale liczę na ubiegłotygodniowe minima :lol:

Dzisiaj, lub jutro

Chyba, że coś dane odwalą

-- Dodano: czw 22-02-2018, 13:55 --

Zobaczcie godzinową na geju, jaka się szykuje
Bez urazy
Dawne ztąd, ztamtąd zaczęliśmy pisać stąd, stamtąd, ale nadal piszemy z powrotem, nie inaczej.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2018, 14:28 przez Andreasgp, łącznie zmieniany 1 raz.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

na Gj tam gdzie niebieski prostokąt planowałem wchodzić w L na dłużej niż DT , ale fioletowa LT z W1, troche napawa niepokojem . Podobna sytuacja była na UJ i przeszli jak przez masło , więc obaczym co zrobią...bo coś mi tu śmierdzi
po mojemu 147,850 jak nie przejdą w dól to może być ok dla byków , ale to ostatni bastion , poniżej tego poziomu niedźwiedzie rozszarpywać bedą wołowine
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2018, 14:32 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Michał - TopTrade

Nieprzeczytany post autor: Michał - TopTrade »

wychodzę z audcad bo zaraz info makroekonomiczne

-- Dodano: 22 lut 2018, 14:31 --

usdcad wybilo mi sl ale ponownie laduje sell tylko troche wyzej

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

sp mnie wystraszyło i niepotrzebnie zamykałem L . ale juz jestem z powrotem z ciasnym sl
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

tomasz o eur/dol
chetnie ci bym to przeslal
ale wybacz
pisalem ze elliota ja widze tylko wzrokowo i w mojej wyobrazni
i niestety nie umiem sie az tak zaglebiac nad strukturami
po prostu dla mnie to narazie 3ka a czy przerodzi sie w 5 to narazie gdybanie
w kazdym badz razie dlatego stawialem lki bo czy to jak slusznie zauwazyles abc czy wiecej to jest pozycja nawet na gruba lkeeeeeeeeeeeeee
i nie chce mi sie pokazywac wykresu ale jeszcze lke dolozylem
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zwiastun
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zwiastun »

Andreasgp pisze:
Zwiastun pisze:Zakładam indeksy w dół. Gejek ze 150 trzymam i ustawiłem TP na 147.222 8) No i sporo DAXa już dwa dni trzymam z okolic 470. W sumie to trzeba było już ze dwa razy zgasić i sprzedać spowrotem, ale liczę na ubiegłotygodniowe minima :lol:

Dzisiaj, lub jutro

Chyba, że coś dane odwalą

-- Dodano: czw 22-02-2018, 13:55 --

Zobaczcie godzinową na geju, jaka się szykuje
Bez urazy
Dawne ztąd, ztamtąd zaczęliśmy pisać stąd, stamtąd, ale nadal piszemy z powrotem, nie inaczej.
racja

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

a tak ogolnie piekny jest swiat bo brakowalo mi szpileczki na usd/pl i strat zadnych niet a 2ski z gory sa i to ja z gorki
a na edku tez juz pieknie blyszczy :)

Zablokowany