DayTrading: Piątek 09.02.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lut 2018, 00:00

Wzrost
4
40%
Bez zmian
4
40%
Spadek
2
20%

Liczba głosów: 10

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 09.02.2018

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

Jak chcecie to można pooglądać na youTube nawet lekcje są
wpisz Trading Jam
prowadzi też live

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

XAB pisze:...
napiszcie jakie mieliscie problemy z brokerem jak zauwazyl ze za duzo zarabiasz?
bo wg mnie jaka kasa i depo to takie zarobki
ja u brokera, u którego otwieram pozycje nie analizuje, czyli nie ma on dostępu do mojej platformy, nie może sprawdzić ustawień, wskaźników i ich parametrów. Broker pieniądze musi wypłacić, chyba że trafi się na kompletnego złodzieja.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

a takie cuda jak wchodzisz w kup i wskakuja ci 2 pozycje czy wskakuje ci pozycja przy mocnych ruchach na rynku
z opoznieniem np 20 sekund albo trudno ci sie zalogowac albo zawiesza ci sie na 2-3 godz
z wyplata kasy to jak piszesz u zlodzieja trudno ja uzyskac tez to przezylem ale u cypryjczyka dawno temu
ja chtnie poslucham co jeszcze za cuda
a kiedys na telef zlecenia mialem spore problemy ale to tez juz mam za soba i za duzo by pisac
i przyklad chocby z wczoraj powinno mi wejsc 6 pozycji z ustawionych oczekujacych
a mam 4 i po 2 ani sladu i znajac siebie nawet nie bede sie doszukiwal gdzie 2 znikly choc to zykowne na dzis pozycje i brokera tez nie podaje bo chyba tego robic nie wolno
ale prosze o podobne przypadki

-- Dodano: 10 lut 2018, 08:48 --

a i jeszcze odrebny temat
wg mnie nalezy zakladac ze jesli ktos podaje poziomy wejscia i wyjscia na wykresiach to pisze prawde
bo nawet to ze pokaze wyciag z rachunku realnego o niczym nie swiadczy
ja mialem w zyciu z bankiem /praca w banku i u maklera /
i jedyny dowod wg mnie
to gdybys z ta osoba do banku pojechal i sprawdzil stan konta np z wczoraj i dzis reszta to moze byc bajer sruba jak tesciowa gruba
zas jesli ktos klamie a tacy tez pewnie nawet tu na forum sa
to jest jego problem i to jego zawirowania psych i jego ego
a nam nic do tego bo jesli ktos jest niedowiarek to tez jego problem
kontrolerow sprawdzaczy niestety sa tysiace i mialem z tym ciagle do czynienia bo bylem na otwartym forum
i szkoda sie tego typu ludziom tlumaczyc

-- Dodano: 10 lut 2018, 08:50 --

podajesz poziom wejscia tu nie po to zeby sie chwalic ale ty uwazasz ze to dobre wejscie bylo i tyle temat
czy ktos skorzysta z tej informacji czy nie to inna bajka chce korzysta nikt go nie zmusza nie chce omija temat z daleka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Amerykańska hossa na bardzo silnym wsparciu ====> szykuje się powrót do wzrostów:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Pan Cogito pisze:
freakout pisze: on tylko w ciągu tego tygodnia jest bodaj 3-4 miliony do przodu :)
Jeśli prawdą jest, że w ciągu tygodnia zarabia tak duże pieniądze to dlaczego jeszcze nie jest w setce najbogatszych Polaków? Dziwne nie? Patronami jego projektu są Market Makerzy to też jest bardzo podejrzane. Kolejno kto z jego kilkudziesięciu tysięcy followersów zarabia cokolwiek? Dlaczego ludzie z tego forum nie używają jego technik skoro są takie dobre tylko ciupają po groszu na łamach nawigatora? Ktoś napisał, że on tutaj zagląda, skąd masz taką informację? Jaki on posiada nick? Po co tutaj zagląda jeśli posiada własny portal? Wspólnym mianownikiem jego i tego forum jest jedynie patronat MM.
1) Rafał ma konto na tym forum - jacek-wisniowski-kurs-1-mln-t28303-450. ... ki#p855394
2) nie jest w setce najbogatszych bo może nie ma parcia na szkło? jeśli serio myślisz że ta 100 to rzeczywiście najbogatsi ludzie w tym kraju to powodzenia ;) tu jest tak samo jak z polityką - jeśli ktoś jest publicznie znany z tego że ma niby jakąś tam władzę to znaczy to tyle że nie ma jej wcale, podobnie jest z tymi niby najbogatszymi - są daleko w tyle za tymi naprawdę bogatymi :)
3) dlaczego nikt poza nim tyle nie zarabia i czemu nikt go nie naśladuje? to jest tak bezsensowne pytanie że aż szkoda na nie odpowiadać, no ale ok - jakim cudem ktoś potrafiłby w 100% przejąć jego skilla, psychę i spojrzenie na rynek? jak ktoś miałby kropka w kropkę trejdować tak jak on? gość ma swój styl i 20 lat doświadczenia, i jak widać to w zupełności wystarcza do takiego zarabiania :) zresztą jak sam wczoraj mówił na live - nie pokazuje wszystkich swoich kont więc strach pomyśleć ile naprawdę kosi ;)

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

freakout pisze:
Pan Cogito pisze:
freakout pisze: on tylko w ciągu tego tygodnia jest bodaj 3-4 miliony do przodu :)
Jeśli prawdą jest, że w ciągu tygodnia zarabia tak duże pieniądze to dlaczego jeszcze nie jest w setce najbogatszych Polaków? Dziwne nie? Patronami jego projektu są Market Makerzy to też jest bardzo podejrzane. Kolejno kto z jego kilkudziesięciu tysięcy followersów zarabia cokolwiek? Dlaczego ludzie z tego forum nie używają jego technik skoro są takie dobre tylko ciupają po groszu na łamach nawigatora? Ktoś napisał, że on tutaj zagląda, skąd masz taką informację? Jaki on posiada nick? Po co tutaj zagląda jeśli posiada własny portal? Wspólnym mianownikiem jego i tego forum jest jedynie patronat MM.
1) Rafał ma konto na tym forum - jacek-wisniowski-kurs-1-mln-t28303-450. ... ki#p855394
2) nie jest w setce najbogatszych bo może nie ma parcia na szkło? jeśli serio myślisz że ta 100 to rzeczywiście najbogatsi ludzie w tym kraju to powodzenia ;) tu jest tak samo jak z polityką - jeśli ktoś jest publicznie znany z tego że ma niby jakąś tam władzę to znaczy to tyle że nie ma jej wcale, podobnie jest z tymi niby najbogatszymi - są daleko w tyle za tymi naprawdę bogatymi :)
3) dlaczego nikt poza nim tyle nie zarabia i czemu nikt go nie naśladuje? to jest tak bezsensowne pytanie że aż szkoda na nie odpowiadać, no ale ok - jakim cudem ktoś potrafiłby w 100% przejąć jego skilla, psychę i spojrzenie na rynek? jak ktoś miałby kropka w kropkę trejdować tak jak on? gość ma swój styl i 20 lat doświadczenia, i jak widać to w zupełności wystarcza do takiego zarabiania :) zresztą jak sam wczoraj mówił na live - nie pokazuje wszystkich swoich kont więc strach pomyśleć ile naprawdę kosi ;)

Powaznie? Lubię TJS ale Zaorski ma co najwyżej tyle doświadczenia ile wlasnie lat funkcjonuje TJS. Wczesniej zajmowal się zupelnie czyms innym a jak sluchalem jego komentarzy i wypowiedzi sprzed lat to az mnie krew zalewala jak małą i amatorską wiedzą dysponuje. Lubię TJS za to co robi ale jak tu wczesniej kolega napisał Zaorski to bardziej twór market makerów... Nie wiem jak można było tego nie wychwycić oglądajac tjs od poczatku. Ja subskrybuje i ogladam i jeszcze pare lat temu bylbym w stanie go zagiąć w każdym temacie o gpw/fx. Obecnie sie wyrobil bo siedzi w tym pełną gębą ale nie popadajmy w jakąś paranoję ;)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

EURUSD dzienny po odbiciu od pokazywanych wcześniej oporów zmierza do wsparcia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cromwell78 »

Powaznie? Lubię TJS ale Zaorski ma co najwyżej tyle doświadczenia ile wlasnie lat funkcjonuje TJS. Wczesniej zajmowal się zupelnie czyms innym a jak sluchalem jego komentarzy i wypowiedzi sprzed lat to az mnie krew zalewala jak małą i amatorską wiedzą dysponuje. Lubię TJS za to co robi ale jak tu wczesniej kolega napisał Zaorski to bardziej twór market makerów... Nie wiem jak można było tego nie wychwycić oglądajac tjs od poczatku. Ja subskrybuje i ogladam i jeszcze pare lat temu bylbym w stanie go zagiąć w każdym temacie o gpw/fx. Obecnie sie wyrobil bo siedzi w tym pełną gębą ale nie popadajmy w jakąś paranoję ;)
Pierwsze akcje kupiłem zaraz po otrzymaniu dowodu osobistego. Spekulowałem na chemiskorze. Lda. Macrosofcie jak byl jeszcze na CTO. Byłem jednym z piewszych na kontraktach terminowych w Polsce. Straciłem koncowej szajbie na hossie z 99/00 by potem na bessie zarobic z duzym przebiciem.
Znany juz byłem na pl.biznes.wgpw i gielda.chat.com.pl stara gwardia usenetu.

Co do giełdy w czym możesz mnie zagiąć ? w znajomości specjalsitycznego słownictwa nie wiem .. w pamietaniu o wszystkich spółkach . analizie fundamentalnej czy rozumieniu jak Warset działa :)
Stary jest tyle rzeczy na giełdzie bez których można się obyć i znać ich..
Od 2001 redukowałem swój handel tylko do ceny i rozumienia emocji na rynku w tym grania dużych graczy i ulicy

W tradingu możesz nic nie wiedziec ani nic nie kumać albo mieć wiedze jak orzeszek pistacjowy .. dopóki Ciebie ogrywam to mam racje na rynku i nic tego nie zmieni nawet jak poznasz 100 książek i kursów z certyfikatem i paszportem Polsatu
Tego typu argumenty nie odnoszą się do sedna i wyniku.. Czy Buffet ma jakaś nadzwyczajna wiedze ? Ma pewne zasady plus dobrą filtrację.

Spekulacja to musisz zrozumieć to gra wysoko konkurencyjną bliżej jej do sportu niż myślisz.
Spekulacja którą się parał została przeze mnie specjalnie obcięta ze wszystkich głupot którę dzieki Bogu sobie wpajasz do głowy i blokują Cie na rynku by wiedzieć w której chwili zagrać grubo

Nie odbieraj tego osobiście ale wole mieć wiedzę orzeszka pistacjowego i ogrywać Cie sprytem na rynku niż pozjadać wszytkie rozumy i nie mieć wyników :)

My stare wiarusy z pl.biznes.wgpw mielismy jedno powiedzenia na wszelkie klotnie traderow .. to rynek rozstrzyga wszystko .. na koncu to on ma racje nie Ty czy ja ..

pozdrawiam Rafał Zaorski :)

starywyjadaczfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: starywyjadaczfx »

A gdzie ten film z tym milonem na zywo bo nie wierze.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

starywyjadaczfx pisze:A gdzie ten film z tym milonem na zywo bo nie wierze.
na fejsbuku Rafała

Zablokowany