Też pozdrawiam. Miłego weekendu

10-15 sygnałów to ponad jeden sygnał na dwa dni. Dla mnie nawet 4-5 sygnałów na miesiąc to dużo jak na 1H. Osobiście to jak mam 1 sygnał na miesiąc na 1 instrument to sukces jeśli chodzi o 1H bo nie zawsze ten sygnał wystąpi w ciągu miesiąca. Tyle że ja uwzględniam kontekst i to wszystko tłumaczy. Osobiście wystarczy mi kilka sygnałów na miesiąc na 1H ale uwzględniając wszystkie instrumenty czyli ponad 30 jeśli chodzi o waluty w moim przypadku a nie jeden instrument.Piotrek690 pisze:40 to sporo? Daje to 4-5 sygnałów na instrument w miesiącu. Jeśli będziesz grał na h1 moim zdaniem możesz oczekiwać ok. 10-15 sygnałów na instrument x liczba instrumentów na których chcesz grać. Oczywiście nie znam Twojej metody, więc być może masz jakiś filter i nie będziesz wchodził we wszystkie tylko w wybrane.Nieśmiertelny Trader pisze:Ja pewnie podobnie zacznę. 40 to sporo. Pisałem że gram h1![]()
Czarny piątek 15.01 franciszek.Nieśmiertelny Trader pisze:Jeśli chodzi o sygnały to wygląda to tak: Stara szkoła zasad to i stara szkoła pisania notatek![]()
Swoją drogą ktoś Wie co się stało z Andy11 z dziennika ''Z nedzy do pieniedzy ..'' ? Mimo, żę Sam w tamtym okresie prowadziłem dziennik to nie doceniałem tego co robił Andy. Czytałem gdzieś, że chorował.
-a jaki to jest ten rekord bo ja też lubie bić rekordyNieśmiertelny Trader pisze:
Przy okazji chcę pobić rekord tego forum z najdłużej prosperującym publicznym kontem
Ale to raczej domysły? Druga sprawa, niektórym umorzyli dług juz na starcie a innym po ciezkich bataliach sądowych i zakładam, ze Andy nie trzymał przecież całego hajsu u brokera. Po za tym po tym wydarzeniu przecież jeszcze się wypowiadał i analizował rynek w dzienniku. hmmm_/_/Dariusz_/_/ pisze:Czarny piątek 15.01 franciszek.Nieśmiertelny Trader pisze:Jeśli chodzi o sygnały to wygląda to tak: Stara szkoła zasad to i stara szkoła pisania notatek![]()
Swoją drogą ktoś Wie co się stało z Andy11 z dziennika ''Z nedzy do pieniedzy ..'' ? Mimo, żę Sam w tamtym okresie prowadziłem dziennik to nie doceniałem tego co robił Andy. Czytałem gdzieś, że chorował.
W zasadzie nie wiem jakis jest rekord ale raczej niezbyt długo bo w innym wypadku obiło By się coś ehem a takowego nie widziałem tak długo jak tu jestemJones pisze:-a jaki to jest ten rekord bo ja też lubie bić rekordyNieśmiertelny Trader pisze:
Przy okazji chcę pobić rekord tego forum z najdłużej prosperującym publicznym kontem
![]()
-kiedy bedzie konto na myfxbook ?
jeszcze co do książki to ja miałem podobnie po czasie dotarło do mnie o co w niej chodzi
a najlepsze
kiedyś znajomy zagadał czy nie mam czegoś do poczytania ja na to no pewnie że mam
jak mu pokazałem pare pozycji to mówi kurcze tyle tego doradz coś na początek
no to mu dałem droge żółwi i coś tam jeszcze
po tygodniu oddał książki i powiedział że słabe nic tam nie ma![]()
hej
Pisałem wcześniej, że zmniejszyłem RR ale jak pokazuje dzisiejszy dzień nic straconego z edkiem bo ładnie wskoczył eurgbpJones pisze:edek ładnie aż za ładnie brawo
z takim zapasem pewnie bym potrzymał jeszcze ale to tak na marginesie
graj swoje![]()
aż tak bardzo nie musze widzieć tego myfxbooka
hej