DayTrading: Piątek 19.01.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sty 2018, 00:00

Wzrost
3
27%
Bez zmian
3
27%
Spadek
5
45%

Liczba głosów: 11

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 19.01.2018

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

XAB pisze:
Tomasz196407 pisze: eu
tomasz
a co ty na to
i sorki bpo szybko z wego wykresu maznalem :(

http://wstaw.org/h/13d88e1c358/linki/
Będzie miał dokąd wracać lub wspinaczka :!:
GER30Daily.png
GER30H4.png
:?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2018, 10:56 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

_Kerad_ pisze:WTI przez noc wymalowali Motyla trochę spóźniłem wejście

WTI wyglada jakby nowe szczyty miał wywalić

na H4 jest wybity RGR więc trzeba być czujnym :d
Nie będę polemizował czy nowe szczyty, bo nie jestem jasnowidzem, ale ... z rana zamknąłem szorta. Niewielki zysk, ale zawsze :D .
Jak to mówią : "nie ważne czy dobrze przewidujesz, ale ważne czy zarabiasz na swoich przewidywaniach" . :p

BTW Zwróćcie uwagę na indeks włoski (w MT4 to symbol IT40). Od początku stycznia urósł prawie 10%. Jest to baaardzo zaskakujace, bo akurat spodziewałem się solidnych spadków na tym indeksie. Na szczęście nie otworzyłem jeszcze żadnej pozycji. Sytuacja fundamentalna wygląda tak, iż 4 marca są we Włoszech wybory parlamentarne, a w sondażach zyskuje Partia Pięciu Gwiazd, która jest eurosceptyczna i po wyborach może ogłosić referendum w sprawie Italoexitu.
Nie wiem kiedy należy wejść, ale czuję, że szort na tym indeksie to będzie strzał w dychę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

MarioDM pisze:
_Kerad_ pisze:WTI przez noc wymalowali Motyla trochę spóźniłem wejście

WTI wyglada jakby nowe szczyty miał wywalić

na H4 jest wybity RGR więc trzeba być czujnym :d
Nie będę polemizował czy nowe szczyty, bo nie jestem jasnowidzem, ale ... z rana zamknąłem szorta. Niewielki zysk, ale zawsze :D .
Jak to mówią : "nie ważne czy dobrze przewidujesz, ale ważne czy zarabiasz na swoich przewidywaniach" . :p

BTW Zwróćcie uwagę na indeks włoski (w MT4 to symbol IT40). Od początku stycznia urósł prawie 10%. Jest to baaardzo zaskakujace, bo akurat spodziewałem się solidnych spadków na tym indeksie. Na szczęście nie otworzyłem jeszcze żadnej pozycji. Sytuacja fundamentalna wygląda tak, iż 4 marca są we Włoszech wybory parlamentarne, a w sondażach zyskuje Partia Pięciu Gwiazd, która jest eurosceptyczna i po wyborach może ogłosić referendum w sprawie Italoexitu.
Nie wiem kiedy należy wejść, ale czuję, że szort na tym indeksie to będzie strzał w dychę.
Wydaje Mi się ze eurosceptycyzm to ostatnio dobry sygnał dla giełd wschodu i być może południa :)

Siedzę sporo w bankowości i tylu bankow, siedzib jak i pracowników to jeszcze nie było :)

Do tego historycznie Włochy są bardzo nisko, może w koncu wybiją z konsoli up. Jest to trzecie podejscie.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2018, 11:04 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 4 razy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmon_Nika pisze:
XAB pisze:
Tomasz196407 pisze: eu
tomasz
a co ty na to
i sorki bpo szybko z wego wykresu maznalem :(

http://wstaw.org/h/13d88e1c358/linki/
Będzie miał dokąd wracać lub wspinaczka :!:
GER30Daily.png
GER30H4.png
:?:
Tolmo tam na poprzednim ci narysowałem początek 1-2-i-ii
1370x tak jak pisałem ci na pw przewiduje
----------------------------------------------------

GJ
153.66 na wybicie

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@MarioDM
moja długa pozycja na WTI wynika z układu harmonicznego motyla (na pierwszej stronie masz układ)
motyl sugeruje że zakończyła się korekta wiec będzie impuls wzrostowy dlatego gram UP

w niku masz DM to tuner? :mrgreen:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

im mniej sie doszukuje w wykresach tym latwiej mi sie gra na 13400 dax maja 1procent wzrostu dzis
a edke na edku tez juz ske mam o dolcach pisze malo bo tam masakra od ilosci elek
3,41 i moga sobie potem robic wszystko co chca :mrgreen:
a i na ujku tez lka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

MarioDM pisze: Nie wiem kiedy należy wejść, ale czuję, że szort na tym indeksie to będzie strzał w dychę.
Technicznie jak najbardziej prawidłowe podejście, rozważ S ze środka stref.
XAB pisze: a edke na edku tez juz ske mam o dolcach pisze malo bo tam masakra od ilosci elek
Nie jesteś rodziną z Nowy123 :mrgreen: :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

cajto nie znam tu w sumie nikogo a pewnie nie czytales usd/pl to tam gram mocno
inne pary to skubanko

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Zablokowany