A jak sobie wyobrażasz AT bez rysowania? Bo ja nie za bardzoF-You Money pisze:majkel79 nie ważne jak narysujesz i tak będzie w plecy
DayTrading: Poniedziałek 08.01.2018
Re: DayTrading: Poniedziałek 08.01.2018
- F-You Money
- Pasjonat

poprzez analizę instrumentalną a mianowicie wskaźnikową, rysownie było dobre jak nie było komputerów i wspomniana analiza nie była możliwa lub trzeba było z wzorów ręcznie liczyć wartości, czyli jakieś 70 lat temuCblondyn pisze:A jak sobie wyobrażasz AT bez rysowania? Bo ja nie za bardzoF-You Money pisze:majkel79 nie ważne jak narysujesz i tak będzie w plecy
PS Nawet technik używał w swoim panelu ATR, który jest ciekawym wskaźnikiem pokazującym średnie zasięgi ruchów, no ale nikt nie zwrócił na to uwagi, bez instrumentów to niewiele się zdziała, ale można popróbować
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
To bardzo dziwne bo jeszcze dzisiaj wielkokrotnie na SR czy LT cena reaguje prawie w punktF-You Money pisze:
poprzez analizę instrumentalną a mianowicie wskaźnikową, rysownie było dobre jak nie było komputerów i wspomniana analiza nie była możliwa lub trzeba było z wzorów ręcznie liczyć wartości, czyli jakieś 70 lat temu
Już nie wpomne o skuteczności realizowanych formacji
A że nie zawsze? Tak juz jest
Ale mi argument
z tym ze to jest zabawa w chowanego i tak zawsze sie konczy tym ze intuicja i wyczucie rynku
trafiasz pudlujesz czesciej ale jesli umiesz sie bronic to i z pudla zarobisz
najlepiej to ja moge to porownac na dolcu usd/pl
z wskaznikow to dopiero jaies wyrazne wejscie w dolce bylo w nocy
kiedy ja mam juz dawno pozycje rozstawione i teraz ja decyduje ile mam zarobic
i jak pisalem dax rosnie edek spada a ze falki to normalka
trafiasz pudlujesz czesciej ale jesli umiesz sie bronic to i z pudla zarobisz
najlepiej to ja moge to porownac na dolcu usd/pl
z wskaznikow to dopiero jaies wyrazne wejscie w dolce bylo w nocy
kiedy ja mam juz dawno pozycje rozstawione i teraz ja decyduje ile mam zarobic
i jak pisalem dax rosnie edek spada a ze falki to normalka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Zawszec można i teraz ... ręcznieF-You Money pisze: trzeba było z wzorów ręcznie liczyć wartości, czyli jakieś 70 lat temu
już najbardziej w budownictwie ... bez tych, no jak tam ... instrumentówPS Nawet technik używał w swoim panelu ATR, który jest ciekawym wskaźnikiem pokazującym średnie zasięgi ruchów, no ale nikt nie zwrócił na to uwagi, bez instrumentów to niewiele się zdziała, ale można popróbować
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
-
Michał - TopTrade
Chyba ADR - Average Daily Range, bo ATR to Average True Range dostępny w MT4F-You Money pisze: PS Nawet technik używał w swoim panelu ATR, który jest ciekawym wskaźnikiem pokazującym średnie zasięgi ruchów, no ale nikt nie zwrócił na to uwagi, bez instrumentów to niewiele się zdziała, ale można popróbować
a stosujcie wskazniki jakie wam pasuja tylko namawiac do tego by ktos gral tak samo to wg mnie choroba
moge pokazac co stosuje ale od tego masz w nawet goglach wszystko bys sam znalas swego gralla
chocby dla sprawy najbardziej istotnej bo tu jes pies pogrzebany
przewaznie jest tak ze jeden grajacy od drugiego ma 100 razy wieksze depo
chocby ja mam w tej chwili prowizje od pozycji wyzej sporo 1tysiaka
moge pokazac co stosuje ale od tego masz w nawet goglach wszystko bys sam znalas swego gralla
chocby dla sprawy najbardziej istotnej bo tu jes pies pogrzebany
przewaznie jest tak ze jeden grajacy od drugiego ma 100 razy wieksze depo
chocby ja mam w tej chwili prowizje od pozycji wyzej sporo 1tysiaka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
wsparcia i opory - jakie to stare - wyrzucić...
świece japońskie wynaleziono w XVIII wieku. - wyrzucić...
zniesienia Fibonacciego - chłop już od XIIw nie żyje to zniesienia nieaktualne - wyrzucic...
Najlepiej zostawić tylko biały ekran i niech zarabia
zniesienia Fibonacciego - chłop już od XIIw nie żyje to zniesienia nieaktualne - wyrzucic...
- F-You Money
- Pasjonat

ATR z okresem 14 był. Nie na wszystkich screenach, na niektórych, tak to ten wskaźnik, nie było go w formie graficznej tylko był wyliczony na dany TF.
Panie od kresek, do wniosków sam dojdziesz sam, malowanie linii jest bardzo proste i to się wszystkim podoba. To prawda, zawsze znajdzie się na historii jakaś linia, która można dopasować do odbicia itp, jest ich tyle, ze nie sposób nie znaleźć jakiejś
Panie od kresek, do wniosków sam dojdziesz sam, malowanie linii jest bardzo proste i to się wszystkim podoba. To prawda, zawsze znajdzie się na historii jakaś linia, która można dopasować do odbicia itp, jest ich tyle, ze nie sposób nie znaleźć jakiejś
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
Wychodzi na to że człowiek niewidomy byłby najlepszy w tym fachuKermit pisze:wsparcia i opory - jakie to stare - wyrzucić...