DayTrading: Czwartek 28.12.2017
Re: DayTrading: Czwartek 28.12.2017
I znowu zamknąłem pewnie za wcześnie, ale tylko tak mogę uzyskać wysoką skuteczność.. Powtórzyć to 10-15 razy dziennie i powinno być OK. 
-- Dodano: 28 gru 2017, 16:49 --
Jakoś dziwnie chodza dzis indeksy. Jak SP spadał DAx rosnął, jak SP rośnie DAX spada. Nieźle kręca..

-- Dodano: 28 gru 2017, 16:49 --
Jakoś dziwnie chodza dzis indeksy. Jak SP spadał DAx rosnął, jak SP rośnie DAX spada. Nieźle kręca..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
rósł - bo oczy boląŚwieżak44 pisze:Jak SP spadał DAx rosnął
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
USD-PLN nie daje gwarancji 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie zrozumiałeś.Świeżak44 pisze:Wchodzenie na retestach to wyższa szoła jazdy, bo można się nadziać na dalszą jazdę. Próbowąłem tak grać na DAX-ie, że łapie retest, a oni zjeżdżali po chwili jeszcze niżej, i potem jeszcze niżej.. i się robiła niexła kicha. Wozili mnie strasznie, albo wychodziłem z duża stratą. To nie jest taka łatwa metoda i wymaga dużych umiejętności. Trochę jak łapanie noży.fx-technik pisze:Ruch do góry się rozpoczyna od ruchu w dół.navik pisze:Technik ja reaguje na bierząco na to co robi cena. Nie zawsze trafnie podejmuje decyzje , chyba jak każdy . Ile procent pewności potrzebuje żeby zaryzykować transakcje ? 51%
Nie ma nic pewnego tzn . na 100%
Ps. Jest atak o którym pisałem .
Ruch w dół się rozpoczyna od ruchu do góry.
Tak jest w środowisku wykresów.
Wchodzisz po retescie, jeżeli ten retest zostaje zgaszony.
Jeżeli jest to wyższa szkoła jazdy, no to potrzeba tę szkołę ukończyć.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
A kiedy zostaje zgaszony? Nie ma pewności.. Mogą pokręcić się trochę potem dla zmyłki i dalej pojechać w tym samym kierunku. PRzerabiałem wiele razy. Może przy długich konsolach gdzieś na walutach to jest bardziej skuteczne, ale na DAX-ie mi nie wychodziło. To było łapanie noży.
-- Dodano: 28 gru 2017, 16:59 --
Na SP wyszli ze spadków a DAx by dalej spadał. Kto tu oszukuje??
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:02 --
.. i piersze SL..
DAX jednak nie chciał rosnąć..
-- Dodano: 28 gru 2017, 16:59 --
Na SP wyszli ze spadków a DAx by dalej spadał. Kto tu oszukuje??
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:02 --
.. i piersze SL..

Spadkowy jak nic. Od 2009r. walą w dół.Świeżak44 pisze:Znowu sprzedałem DAX-a, bo jest trend spadkowy na Sapinie.

The only way is up
Co to jakieś czyszczenie SL-li???
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
To juz nieaktualne. Patrz godzine i minute kiedy to pisałem. Juz to zamknąłem i zarobiłem nawet. Aczkolwiek teraz znów zrobiło aktualneTsunamiPL pisze:Spadkowy jak nic. Od 2009r. walą w dół.Świeżak44 pisze:Znowu sprzedałem DAX-a, bo jest trend spadkowy na Sapinie.

-- Dodano: 28 gru 2017, 17:09 --
Tylko dlaczego po 14.00 rośli jak SP500 spadał.. Takie zagrywki mają, żeby wprowadzic nas w błąd??? Spodziewałem się , że DAx teraz do góry poleci, bo na SP500 koniec spadania- konsola.. a tu takie rzeczy..