DayTrading: Czwartek 28.12.2017
-
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 28.12.2017

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

Nie rozumiem tego ostatniego zjazdu..
Skąd poszedł impuls? Jak, dlaczego?? 
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:14 --
Dlaczego nie zlecieli, jak SP zaczął spadać, tylko wtedy jak skończył??? To jest nie do ogarnięcia.. SL mi poszło, ale to jest ten przypadek, gdzie nie musze mieć do siebie pretensji.

-- Dodano: 28 gru 2017, 17:14 --
Dlaczego nie zlecieli, jak SP zaczął spadać, tylko wtedy jak skończył??? To jest nie do ogarnięcia.. SL mi poszło, ale to jest ten przypadek, gdzie nie musze mieć do siebie pretensji.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk

niedowiarków nie przekonasz,
pewnie zaraz atak

Ostatnio zmieniony 28 gru 2017, 17:18 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Nieśmiertelny Trader pisze:Wszystkie pary z jpy są do piachu i tyle w temacie
Uwaga na ujka i wszystkie pary z jpy. Przygotowuje Nam numer roku i taki tez czas się do niego przygotowywał. To będzie nagłe 400-600 pipsów jak za dawnych lat. Cierpliwi zarobią. Te poziomy są tak wykupione że az wali od nich prądem. Będą grzmoty i pioruny których nawet Sam Zeus by się nie powstydził.
To nawet z Edka nie poszedł implus, bo zaczeli rosnac o 17.12, a DAX spadł o 17.00. DAX był pierwszy. Trudno, taki jest foreks, ze nawet najlepsi czasem tracą 
Pomyłka, jednak zaczęli roznąć równo o 17.00 na Edku. A dołek klepali od 16.55. To mogło pójść z Edka jednak.
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:20 --
To musiało pójść z Edka..
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:24 --
Zaraz odrobię tego SL-a..

Pomyłka, jednak zaczęli roznąć równo o 17.00 na Edku. A dołek klepali od 16.55. To mogło pójść z Edka jednak.
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:20 --
To musiało pójść z Edka..
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:24 --
Zaraz odrobię tego SL-a..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
edek h1 - pewności nie mam co do tego scenariusza choćby ze względu na kończący się rok, ale zaryzykowałem te 30 pipsów. W końcu "audaces fortuna iuvat"
https://www.tradingview.com/x/EQLYdGuy/

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli masz odpowiednie informacje (wolumen) to z poparciem PA masz VPA.Świeżak44 pisze:A kiedy zostaje zgaszony? Nie ma pewności.. Mogą pokręcić się trochę potem dla zmyłki i dalej pojechać w tym samym kierunku. PRzerabiałem wiele razy. Może przy długich konsolach gdzieś na walutach to jest bardziej skuteczne, ale na DAX-ie mi nie wychodziło. To było łapanie noży.
I wtedy uczysz się czytać objawy.
Jak jesteś dobry, to masz co najmniej 70% skuteczności.
Jak jesteś bardzo dobry, to nie ma granic.
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:38 --
Wszystko to, o czym pisałem Świeżakowi.
Na oporach impuls Bear Volume z słabym kontratakiem Bull Volume, a potem Byków nie było już widać wcale.
-- Dodano: 28 gru 2017, 17:41 --
A co się będzie jutro działo...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
usdpln- d1 wybite wsparcie 3.52
ed - d1 spóżniony 2dni
1.1960

ed - d1 spóżniony 2dni

"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!

Jeszcze tej nocy strzelimy w górę jak z procyKermit pisze:edek h1 - pewności nie mam co do tego scenariusza choćby ze względu na kończący się rok, ale zaryzykowałem te 30 pipsów. W końcu "audaces fortuna iuvat"![]()
nowy1234 pisze:Jeszcze tej nocy strzelimy w górę jak z procyKermit pisze:edek h1 - pewności nie mam co do tego scenariusza choćby ze względu na kończący się rok, ale zaryzykowałem te 30 pipsów. W końcu "audaces fortuna iuvat"![]()
I będzie to ostatni strzał, wycieli L na DaX i lecimy na 13400.