No co te gały tak wytrzeszczanie? To idzie w hiperbole. Ostatnią fazą hiperboli jest podwojenie wartości w krótkim czasie, następnie jest powrót do fazy początkowej, czasami to jest błyskawiczne, a czasami są przeszkody w spadkach, ale finalnie kurs ląduje tam gdzie zaczął. Tak wynika z moich obserwacji hiperbol na giełdach akcji. Na niektórych grałem, do niektórych tylko się śliniłem. Sony (SNE) i optimus 1999-2000, Taser(TASR)2004, KGHM 2006, United States Steel Corp.(X)2008. No i Brent nasz powszedni na FX.
 No co te gały tak wytrzeszczanie? To idzie w hiperbole. Ostatnią fazą hiperboli jest podwojenie wartości w krótkim czasie, następnie jest powrót do fazy początkowej, czasami to jest błyskawiczne, a czasami są przeszkody w spadkach, ale finalnie kurs ląduje tam gdzie zaczął. Tak wynika z moich obserwacji hiperbol na giełdach akcji. Na niektórych grałem, do niektórych tylko się śliniłem. Sony (SNE) i optimus 1999-2000, Taser(TASR)2004, KGHM 2006, United States Steel Corp.(X)2008. No i Brent nasz powszedni na FX. Tak jak na franku. Skoro jedna waluta zastała na sztywno "przywiązana" do drugiej, oznacza to, że jej kurs jest przewartościowany lub niedowartościowany i w momencie uwolnienia kursu nastąpi ... bum. Prosta chłopska logika, a tu się okazało, że tabuny Januszów tym grały, a Inni Janusze umożliwiali tę grę. A potem było wielkie zaskoczenie i BBWR (Bedzies Bucou Wielkim Rykiem). A co ja wtedy robiłem - bo pewnie ktoś zapyta- nic, gdy frank został przywiązany, wywaliłem wszystkie wykresy z frankiem z MT4 i nie interesowałem się nim.
Dantejskie sceny:
Po dojściu na szczyt ( domyślam się ile ale nie powiem
 Doswiadczony " hiperbolista" potrafiłby to dosyć dokładnie obliczyć) nastąpi "zadyszka", Kiedy to rozmaici ANAL-itycy będą prognozować kurs nawet 10krotnie wyższy, a media będą podgrzewać atmosferę.
  Doswiadczony " hiperbolista" potrafiłby to dosyć dokładnie obliczyć) nastąpi "zadyszka", Kiedy to rozmaici ANAL-itycy będą prognozować kurs nawet 10krotnie wyższy, a media będą podgrzewać atmosferę. Potem nastąpi wielka zwała, ok 50% W czasie tej zwały grożą spready po 5000 tys USD, utrata płynności, a co za tym idzie, brak możliwości wykonania stop loss, masowe olbrzymie debety na kontach i bankructwa niektórych brokerów. Ci, którzy obstawią dobrze spadki, niech się nie jarają, bo przy braku płynności nie zobaczą żadnej kasy.
W mediach będzie wycie i szukanie winnych, Spiskowe teorie w natarciu - za wszystkim stoi międzynarodowa finansjera, banksterzy, spisek elit Bilderbeg, Tusk, reptilianie, Żydzi, masoni, cykliści ( tak, to ja, lubię jeździć na rowerze, ale nie w kożuchu
 ),  inteligentne jaszczury z Marsa (tłumaczy to moje sukcesy na forex, tak jestem jednym z nich
  ),  inteligentne jaszczury z Marsa (tłumaczy to moje sukcesy na forex, tak jestem jednym z nich  ) Hiszpańska inkwizycja i wojownicze żółwie ninja.
 ) Hiszpańska inkwizycja i wojownicze żółwie ninja.Następnie będzie korekta i dalsze spadki do punktu wyjścia czyli ok 1000usd za btc.
Na koniec pod presją mediów, opinii publicznej i polityków, wejdą regulatorzy z cięciami lewarów

To co opisuję, dotyczy tylko rynku forex i brokerów
Drodzy traderzy może zamiast jarać się brokerami, którzy wprowadzają krypto do oferty, zacznijmy się cieszyć tymi którzy tego nie robią.

Brokerzy to akurat na tym powinni wyjść całkiem nieźle. 90% traderów kupuje (np.
 Brokerzy to akurat na tym powinni wyjść całkiem nieźle. 90% traderów kupuje (np.