next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Re: next

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Wskaźnik CCI 14 wychodzi poza strefę 100 / -100 i robi zwrot a cena dalej spada. Kiedy na ostatniej świecy spadkowej CCI 14 jest powyżej -100 to następna świeca musi być się zamknąć powyżej ostatniej. Zbierasz po kilka pipsów 2, 5 zależy od samego wskaźnika czy dochodzi do następnej strefy +100.
Dobrze jest zastosować dodatkowy wskaźnik który określa koniec ruchu spadkowego lub wzrostowego. Jest na stronie https://www.forexfactory.com/showthread ... 369&page=6 takie niebieskie kropeczki z czerwonymi liniami. Trzeba go dokładnie poszukać.
Jest naprawdę sporo sposobów, systemów które dobrze określają trend.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Dodatkowo możesz zastosować Donchian Channel 14.
Można to jeszcze uprościć z dokładnym SL i lepszym zyskiem. Ale w tym wypadku już za dużo napisałem.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

krystian74, ok. Kombinowałem niedawno z bollingerem, pewnie donchain channel podobnie się to stosuje, ale zasłaniało mi to wykres. Na razie te dywergencje opanuje.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Ok na tym systemie się wzorowałem https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=583609. Ale tylko wzorowałem zastosowałem dla własnych potrzeb sporo modyfikacji. Dodatkowo pomocny był kurs https://www.youtube.com/watch?v=M5l27yTtHZM 18 min :shock:

-rookie-
Maniak
Maniak

Ten ichimoku kiedyś pokazywałeś, potem zacząłem przez chwile używać ichimoku, ale nie pasuje mi to.
Ok.

-rookie-
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:Totalne bzdury!
Jak zrobie ten hedge idioty to zobaczysz co i jak :P

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

krystian74 pisze:Dodatkowo możesz zastosować Donchian Channel 14.
Można to jeszcze uprościć z dokładnym SL i lepszym zyskiem. Ale w tym wypadku już za dużo napisałem.
Krystian, co to za kanał? Bo to nie jest klasyczny Donchian Channel ...
przesunięty o 1??

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:
krystian74 pisze:-rookie-
Całkowicie źle odczytujesz dywerygencję. Jest takie pojęcie jak ukryta dywerygencja i to ona służy do zarabiania połączona z
btw. Właśnie dopiero wróciłem do dywergencji i CCI też używam bo w ostatni czasie nie korzystałem z tego w analizie. CCI pokazuje czasem to czego nie widać na RSI albo stochastic. Nie wiem czy będę tego używał dalej, ale na ten moment kiedy muszę poprawić "performance" korzystam z tego.
@rookie - widzisz tutaj tylko dywergencję czy jeszcze cos na wykresie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

irmentruda pisze:
-rookie- pisze:
krystian74 pisze:-rookie-
Całkowicie źle odczytujesz dywerygencję. Jest takie pojęcie jak ukryta dywerygencja i to ona służy do zarabiania połączona z
btw. Właśnie dopiero wróciłem do dywergencji i CCI też używam bo w ostatni czasie nie korzystałem z tego w analizie. CCI pokazuje czasem to czego nie widać na RSI albo stochastic. Nie wiem czy będę tego używał dalej, ale na ten moment kiedy muszę poprawić "performance" korzystam z tego.
@rookie - widzisz tutaj tylko dywergencję czy jeszcze cos na wykresie?
Ja tam widze ładnego oRGRa

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:
fx-technik pisze:Totalne bzdury!
Jak zrobie ten hedge idioty to zobaczysz co i jak :P
Daj spokój :)
Koleś tego nie ogarnia :D
W ten sposób niejako przenosisz zyski na nowy rok kalendarzowy. A jak się następny zamknie stratą to po kiego grzyba płacić podatek? Miałem podobną sytuacje gdy przeszedłem z GPW na forex. Robiąc w ten sposób możesz podatku nie zapłacić nigdy, póki będzie istniał forex/CFD itp. :D

Zablokowany