next
- fx-technik
- Fanatyk
Re: next
Że tak powiem: typowe myślenie idoty.
Zarób, zapytaj w US, czy w ogóle taki zysk musisz rozliczać, a jeżeli tak, to zapłać podatek i podziękuj.
A zastanawiać się nad innymi rozwiązaniami to zacznij wtedy, kiedy trading będzie twoim biznesem.
Zarób, zapytaj w US, czy w ogóle taki zysk musisz rozliczać, a jeżeli tak, to zapłać podatek i podziękuj.
A zastanawiać się nad innymi rozwiązaniami to zacznij wtedy, kiedy trading będzie twoim biznesem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
- fx-technik
- Fanatyk
Wtedy są inne rozwiązania, a nie hazard przekładany hazardem.
Po kiego stosować hedge idioty, jak możesz po prostu stracić i potem odrobić???
Gdzie tu sens i logika???
Taka teoretyczna metoda zakłada, że rynek zrobi to, co ty chcesz.
A w praktyce, to jest dokładnie "Metoda Idioty".
Pozycja pływająca jest niezamknięta, więc nie możesz wykazać ani zysku, ani straty.
A US będzie albo miał statement od twojego brokera, albo poprosi cię o wydruk.
Po kiego stosować hedge idioty, jak możesz po prostu stracić i potem odrobić???
Gdzie tu sens i logika???
Taka teoretyczna metoda zakłada, że rynek zrobi to, co ty chcesz.
A w praktyce, to jest dokładnie "Metoda Idioty".
Pozycja pływająca jest niezamknięta, więc nie możesz wykazać ani zysku, ani straty.
A US będzie albo miał statement od twojego brokera, albo poprosi cię o wydruk.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2017, 16:53 przez fx-technik, łącznie zmieniany 3 razy.
Jaka strata w sylwestra to nie wiesz jaka będzie. Najlepiej otwórz kilka małych i ocenisz ile potrzebujesz zamknąć. Już kilka razy tak robiłem z powodzeniem-rookie- pisze:To znaczy otworzyć hedge poczekać aż pozycja która idzie na minus nabije mi taką strate która jest równa albo bliska zyskom, potem zamknac ta na minusie a ta na plusie znowu zahedżować i zostawić aż do 2 stycznia. Jakoś tak... No będę próbował.

A tak w ogóle to teraz realizuje cel 10 pipsów dziennie. Na razie muszę ogarnąć to co robie, ustalić w końcu jakiś Stop Loss, reguły wejścia. Będą 2 pozycje maksymalnie otwarte po 0.01 lota łącznie, tylko na EURUSD i USDJPY. Na razie nie ma żadnego stop loss dalej, i nie wiem gdzie uciąć te straty tylko bym uśredniał, dalej wpadam w pułapki, dalej mam ujemne RR, więc będę to rozpracowywał w kolejnych dniach...
-
- Pasjonat
-rookie-
Całkowicie źle odczytujesz dywerygencję. Jest takie pojęcie jak ukryta dywerygencja i to ona służy do zarabiania połączona z pierwszymi świecami. Dodatkowo dochodzi w przypadku CCI 14 kiedy się wskaźnik zaczyna odwracać w przeciwnym kierunku do świecy spadkowej. Ot cała historia.
Całkowicie źle odczytujesz dywerygencję. Jest takie pojęcie jak ukryta dywerygencja i to ona służy do zarabiania połączona z pierwszymi świecami. Dodatkowo dochodzi w przypadku CCI 14 kiedy się wskaźnik zaczyna odwracać w przeciwnym kierunku do świecy spadkowej. Ot cała historia.
- sardo nunspa
- Gaduła
NIE w ten sposóbCblondyn pisze: Możesz nie płacić podatku lub go ograniczyć. Otwórz hedga np. na DAX i w Sylwestra stratną zamknij a zyskowną zostaw na 2 stycznia 2018. Którą oczywiście zamkniesz. W te dni rynek prawie stoi w miejscu strat za wielkich nie będziesz miał. ALe musisz otworzyć hedga najpóźniej kilka/kilkanaście dni przed końcem roku

Robisz hedge na daxie, gdy pojawi się odpowiednia strata, zamykasz stratną i od razu otwierasz tą sama pozycję, którą zamknąłeś przed chwilą. Nie można zostawić pozycji niezabezpieczonej bo " W te dni rynek prawie stoi w miejscu" ponieważ może się pokazać NMP np na 100pips i MC. Więc chyba lepiej odżałować ten spread i otworzyć pozycję by doprowadzić bezpiecznie hedge do nowego roku
Hm. Mysle, że masz racje. Następnym razem zrobie jak proponujeszsardo nunspa pisze: NIE w ten sposób![]()
![]()
![]()
Robisz hedge na daxie, gdy pojawi się odpowiednia strata, zamykasz stratną i od razu otwierasz tą sama pozycję, którą zamknąłeś przed chwilą. Nie można zostawić pozycji niezabezpieczonej bo " W te dni rynek prawie stoi w miejscu" ponieważ może się pokazać NMP np na 100pips i MC. Więc chyba lepiej odżałować ten spread i otworzyć pozycję by doprowadzić bezpiecznie hedge do nowego roku

To jak masz chwile na przykładzie tego obrazka i tych dywergencji wyjaśnij dlaczego nie tak i co jest źle. Ostatnio pisałeś mi to samo ale nie widziałem wtedy różnicy w tym co pokazałeś od tego co rysowałem. forexcube tak samo zaznaczał dywergencje z tego co pamiętam, nie pomijał niczego tylko selekcjonował potem.krystian74 pisze:-rookie-
btw. Właśnie dopiero wróciłem do dywergencji i CCI też używam bo w ostatni czasie nie korzystałem z tego w analizie. CCI pokazuje czasem to czego nie widać na RSI albo stochastic. Nie wiem czy będę tego używał dalej, ale na ten moment kiedy muszę poprawić "performance" korzystam z tego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Totalne bzdury!sardo nunspa pisze:NIE w ten sposóbCblondyn pisze: Możesz nie płacić podatku lub go ograniczyć. Otwórz hedga np. na DAX i w Sylwestra stratną zamknij a zyskowną zostaw na 2 stycznia 2018. Którą oczywiście zamkniesz. W te dni rynek prawie stoi w miejscu strat za wielkich nie będziesz miał. ALe musisz otworzyć hedga najpóźniej kilka/kilkanaście dni przed końcem roku![]()
![]()
![]()