Stomper
-
- Gaduła
w obecnej sytuacji (poki co) pozostaje mi tylko jedno...
zapytac was jak duzy macie SL i ustawic pare pipsow wiekszy %-).
zapytac was jak duzy macie SL i ustawic pare pipsow wiekszy %-).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Gaduła
Jak przeciwko tobie ?redart pisze:Niestety chyba nie tylko spreadem. Z tego co się słyszy często mm jak nie może znaleźć wśród swoich klientów drugiej strony transakcji to po prostu sam jest tą drugą stroną ... i gra przeciwko tobieDark_kNight pisze:przeciez mm zarabia na nas spreadem...? ;/
Czyli co kurs idzie w swiecie w gore 100 pipsow zalozmy a u ciebie idzie w dol ?
Co to za nonsens ?
Do transakcji trzeba dwojgaTs_A pisze:Jak przeciwko tobie ?
Czyli co kurs idzie w swiecie w gore 100 pipsow zalozmy a u ciebie idzie w dol ?
Co to za nonsens ?

Ty chcesz otworzyć pozycję długą np. 1 lot EURGBP więc aby transakcja była zawarta broker MM w uproszczeniu powinien znaleźć klienta który chce otworzyć pozycję krótką 1 lot EURGBP. Jak znajdzie takie dwie strony transakcji to od obu bierze spread i wszyscy są zadowoleni.
Problem polega na tym, że jak broker MM ma tylko jedną stronę transakcji to nie szuka drugiej strony na rynku międzybankowym tylko sam staje się tą drugą stroną. Od ciebie bierze spread (i od siebie samego

Tak to mniej więcej widzę choć mogę się mylić. Jeśli ktoś zna więcej szczegółów to miło będzie jak się podzieli wiedzą

Redart
-
- Gaduła
Ja wiem tylko jedno jak masz dobre wejscia to broker Ci moze skoczyc bo z centralnymi bankami na pewno nie wygra.redart pisze:Do transakcji trzeba dwojgaTs_A pisze:Jak przeciwko tobie ?
Co to za nonsens ?![]()
Ty chcesz otworzyć pozycję długą np. 1 lot EURGBP więc aby transakcja była zawarta broker MM w uproszczeniu powinien znaleźć klienta który chce otworzyć pozycję krótką 1 lot EURGBP. Jak znajdzie takie dwie strony transakcji to od obu bierze spread i wszyscy są zadowoleni.
Problem polega na tym, że jak broker MM ma tylko jedną stronę transakcji to nie szuka drugiej strony na rynku międzybankowym tylko sam staje się tą drugą stroną. Od ciebie bierze spread (i od siebie samego) a potem w jego interesie jest abyś ty stracił. Ponieważ większość traci broker MM zarabia w takich sytuacjach.
Tak to mniej więcej widzę choć mogę się mylić. Jeśli ktoś zna więcej szczegółów to miło będzie jak się podzieli wiedzą
Redart