next
- fx-technik
- Fanatyk
Re: next
No, ja o tym właśnie tu pisałem, i nie tylko tu.
Nawet i teraz trzeba odwrócić sytuację i myśleć tak jak algorytmy.
Bo już teraz ponad 80% tradingu robią maszyny.
A w kwestii AI, to w ogóle nie mamy szans, ale jeżeli AI będzie miało technologię, to
albo nas już nie będzie, albo, w najbardziej różowym scenariuszu, będziemy po
prostu żyć i się bawić, choć w krótce się okaże, że to jest bezcelowe...........
A rookie, to w ogóle jest jakiś nietutejszy fantasta.
Przecież, gdyby ktoś miał kod, który by nie tracił, toby na nim kokosy zarabiał generując obrót.
Najdłuższy kod, jaki napisałem ma lekko ponad 3000 linijek.
A ludzie, którzy piszą algorytmy HFT i podobne, to piszą kody po milion linijek.
rookie, weź ty zejdź na ziemię!!!
Nawet i teraz trzeba odwrócić sytuację i myśleć tak jak algorytmy.
Bo już teraz ponad 80% tradingu robią maszyny.
A w kwestii AI, to w ogóle nie mamy szans, ale jeżeli AI będzie miało technologię, to
albo nas już nie będzie, albo, w najbardziej różowym scenariuszu, będziemy po
prostu żyć i się bawić, choć w krótce się okaże, że to jest bezcelowe...........
A rookie, to w ogóle jest jakiś nietutejszy fantasta.
Przecież, gdyby ktoś miał kod, który by nie tracił, toby na nim kokosy zarabiał generując obrót.
Najdłuższy kod, jaki napisałem ma lekko ponad 3000 linijek.
A ludzie, którzy piszą algorytmy HFT i podobne, to piszą kody po milion linijek.
rookie, weź ty zejdź na ziemię!!!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
3000 linijek pewnie dlatego że kod nie był zoptymalizowany i połowa to były komentarze. Jak można oceniać w ten sposób.... Sam zejdź na ziemie bo to co piszesz to jest właśnie fantasy. O czym Ty piszesz w ogóle. Jakieś AI...
- fx-technik
- Fanatyk
A do czego są mi potrzebne komentarze w kodzie???-rookie- pisze:3000 linijek pewnie dlatego że kod nie był zoptymalizowany i połowa to były komentarze. Jak można oceniać w ten sposób.... Sam zejdź na ziemie bo to co piszesz to jest właśnie fantasy. O czym Ty piszesz w ogóle. Jakieś AI...
Znowu się wymądrzasz nie mając bladego pojęcia.
AI = Artificial Intelligence = Sztuczna Inteligencja.
Coś, co jest ciągle rozwijane i tylko bariery technologiczne na razie stanowią ograniczenia.
Ale, już to co teraz jest wykracza poza ludzkie rozumienie.
AI wygrała z człowiekiem w bardzo trudną i intuicyjną grę GO, z mistrzem w tej grze.
I nikt nie wie w jaki sposób sztuczna inteligencja to osiągnęła.
W innym przypadku, sztuczne inteligencje zaczęły się komunikować między sobą w języku,
który same stworzyły, a którego programiści nie umieli zrozumieć, więc wyłączyli eksperyment.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie pokazuj mi teorii, a raczej hipotez, które są po prostu fałszywe.
To co mi pokazujesz jest napisane przez kogoś, kto nie do końca zrozumiał jak to działa.
Jego wykres nie posiada odpowiednich informacji, a ta interpretacja tego co widzi jest błędna.
Nie można nazwać "break" czegoś, co nie zostało przełamane.
A w prezentowanej przez ciebie hipotezie ktoś nazywa breakiem coś, co breakiem nie jest w ogóle.
Jest jedynie retestem z odrzuceniem, co jasno widać po świecach - knotach.
To co mi pokazujesz jest napisane przez kogoś, kto nie do końca zrozumiał jak to działa.
Jego wykres nie posiada odpowiednich informacji, a ta interpretacja tego co widzi jest błędna.
Nie można nazwać "break" czegoś, co nie zostało przełamane.
A w prezentowanej przez ciebie hipotezie ktoś nazywa breakiem coś, co breakiem nie jest w ogóle.
Jest jedynie retestem z odrzuceniem, co jasno widać po świecach - knotach.
Ty to masz w ogóle pokrętną terminologie wszystkiego... dear zamiast expensive. Teraz nazywasz odrzuceniem coś co przez innych nazywane jest false breakout. A to jest to samo... W sumie na pytanie już odpowiedziałeś, więc po temacie.
...
Od jutra pozycje wchodzą razem ze STOP LOSS i nie będzie odsuwania do tyłu jak zdarzało mi się to do tej pory, tylko najwyżej w kierunku BE / TP. Zobacze jak to będzie w ogóle wyglądało bo troche nadrabiałem uśrednianiem bez lmitu a teraz będzie trzeba uciąć strate w pewnym momencie, gdzie był zaplanowany SL.
...
Od jutra pozycje wchodzą razem ze STOP LOSS i nie będzie odsuwania do tyłu jak zdarzało mi się to do tej pory, tylko najwyżej w kierunku BE / TP. Zobacze jak to będzie w ogóle wyglądało bo troche nadrabiałem uśrednianiem bez lmitu a teraz będzie trzeba uciąć strate w pewnym momencie, gdzie był zaplanowany SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie, to nie jest to samo.
Ta strategia FalseBreak nie bierze pod uwagę mnóstwa istotnych czynników, więc jest bardzo mierna.
Ta strategia FalseBreak nie bierze pod uwagę mnóstwa istotnych czynników, więc jest bardzo mierna.
fx-technik pisze: Bo już teraz ponad 80% tradingu robią maszyny...
Skad ta liczba, sa oficjalne badnia? W jaki sposob ktos oszacowal taka wartosc?
Technicznie wydaje sie to poprostu niezmoliwe do zbadania, to sa jakies tam raczej szacunki z duzym błedem, ktorego niestety w publikacjach nie podaje się.
- fx-technik
- Fanatyk
Chociażby ten link:waz pisze:fx-technik pisze: Bo już teraz ponad 80% tradingu robią maszyny...
Skad ta liczba, sa oficjalne badnia? W jaki sposob ktos oszacowal taka wartosc?
Technicznie wydaje sie to poprostu niezmoliwe do zbadania, to sa jakies tam raczej szacunki z duzym błedem, ktorego niestety w publikacjach nie podaje się.
http://www.zerohedge.com/contributed/20 ... -human-tra
A to 5 lat temu.