Za esej szóstka z plusem.Kermit pisze:rzeźnik h4 - kilkanaście tygodni temu gdy bylismy na 152,70 pisałem że teraz czeka nas nawet kilka miesiecy konsoli na reteście wybitego trójkąta z wykresu dziennego i tygodniowego. I jak patrze na h4 to mogliśmy już skończyć ten układ korekcyjny, ale równie dobrze możemy dalej uklepywać potencjalną flagę i meczyć się kolejne kilka tygodni. Celem tak czy inaczej po tej konsoli sa poziomy 155-157. Obecnie jestesmy wewnatrz czerwonego kanału i niezależnie czy ruch w górę nastapi teraz czy najpierw dotkniemy jego dolnej krawedzi to wybicie powinno wywindowac cene pod 151 czyli górną bandę flagi i tam znowu nastapi walka o dalszy ruch. W mojej ocenie obecnie wejscie w L musiałoby byc obarczone szerokim SL na 144 wiec lepiej albo poczekac na dolna bande flagi i wtedy Sl sie mocno zmniejszy albo poczekac na wybicie czerwonego kanału i wtedy bedzie on po wybiciu dla byków podłogą z możliwoscia równiez dobrania mniejszego SL. Natomiast jesli ktos zaklada spadki to SL na 149.60 i heja, ale to nie moja gra bo bazowym scenario jest dla mnie wyjście górą z czerwonego kanału... uff. Ale esej wywaliłemto z nudów
![]()
https://www.tradingview.com/x/CsigzZ06/
Tylko, jak to się ma do Day Tradingu???
Jeżeli bym grał o te 100 pips Short, co pokazałem, to SL postawiłbym na 148.650 ok.
A wejścia szukałbym jak najbliżej tej ceny, o ile VPA i układ byłby korzystny dla spadków.
Czyli, nie teraz, tylko względem dzisiejszej ceny Close.