DayTrading: Czwartek 23.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lis 2017, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 23.11.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kermit pisze:rzeźnik h4 - kilkanaście tygodni temu gdy bylismy na 152,70 pisałem że teraz czeka nas nawet kilka miesiecy konsoli na reteście wybitego trójkąta z wykresu dziennego i tygodniowego. I jak patrze na h4 to mogliśmy już skończyć ten układ korekcyjny, ale równie dobrze możemy dalej uklepywać potencjalną flagę i meczyć się kolejne kilka tygodni. Celem tak czy inaczej po tej konsoli sa poziomy 155-157. Obecnie jestesmy wewnatrz czerwonego kanału i niezależnie czy ruch w górę nastapi teraz czy najpierw dotkniemy jego dolnej krawedzi to wybicie powinno wywindowac cene pod 151 czyli górną bandę flagi i tam znowu nastapi walka o dalszy ruch. W mojej ocenie obecnie wejscie w L musiałoby byc obarczone szerokim SL na 144 wiec lepiej albo poczekac na dolna bande flagi i wtedy Sl sie mocno zmniejszy albo poczekac na wybicie czerwonego kanału i wtedy bedzie on po wybiciu dla byków podłogą z możliwoscia równiez dobrania mniejszego SL. Natomiast jesli ktos zaklada spadki to SL na 149.60 i heja, ale to nie moja gra bo bazowym scenario jest dla mnie wyjście górą z czerwonego kanału... uff. Ale esej wywaliłem ;) to z nudów :wink:

https://www.tradingview.com/x/CsigzZ06/
Za esej szóstka z plusem.

Tylko, jak to się ma do Day Tradingu???

Jeżeli bym grał o te 100 pips Short, co pokazałem, to SL postawiłbym na 148.650 ok.
A wejścia szukałbym jak najbliżej tej ceny, o ile VPA i układ byłby korzystny dla spadków.
Czyli, nie teraz, tylko względem dzisiejszej ceny Close.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

Kermit pisze:rzeźnik h4 - kilkanaście tygodni temu gdy bylismy na 152,70 pisałem że teraz czeka nas nawet kilka miesiecy konsoli na reteście wybitego trójkąta z wykresu dziennego i tygodniowego. I jak patrze na h4 to mogliśmy już skończyć ten układ korekcyjny, ale równie dobrze możemy dalej uklepywać potencjalną flagę i meczyć się kolejne kilka tygodni. Celem tak czy inaczej po tej konsoli sa poziomy 155-157. Obecnie jestesmy wewnatrz czerwonego kanału i niezależnie czy ruch w górę nastapi teraz czy najpierw dotkniemy jego dolnej krawedzi to wybicie powinno wywindowac cene pod 151 czyli górną bandę flagi i tam znowu nastapi walka o dalszy ruch. W mojej ocenie obecnie wejscie w L musiałoby byc obarczone szerokim SL na 144 wiec lepiej albo poczekac na dolna bande flagi i wtedy Sl sie mocno zmniejszy albo poczekac na wybicie czerwonego kanału i wtedy bedzie on po wybiciu dla byków podłogą z możliwoscia równiez dobrania mniejszego SL. Natomiast jesli ktos zaklada spadki to SL na 149.60 i heja, ale to nie moja gra bo bazowym scenario jest dla mnie wyjście górą z czerwonego kanału... uff. Ale esej wywaliłem ;) to z nudów :wink:

https://www.tradingview.com/x/CsigzZ06/
pamietam , istotnie nawet podawales ze jeszcze zobaczymy 147 i w zasadzie to miales racje bo juz niewiele brakuje. Jesli chodzi o wybor wydarzen to wydaje mi sie ze wzgledu na estetyke wykresu cenanie powinna dojsc do dolnej lini prostokata (czerwony) a nawet do czarnej poziomej, natomiast jesliby juz tak sie wydarzylo to wtedy zejdzie odrazu dalej. Takze stawiam na ruch do gory w nastepnym tygodniu
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Edek trzymany przez grubasy za pysk.
The only way is up

Zablokowany