DayTrading: Czwartek 23.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lis 2017, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 23.11.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

majkel79 pisze:
jkar pisze:Moze jakis spec od ropy okresli jakie szanse ma ten setup.
chciałbyś kupić w strefie bardzo silnego wsparcia z H4. Ja bym czekał (o ile cena wróci w te miejsce) co się wydarzy w strefie 57.85-57.31. Czy przetestują w dół i wrócą na nowe szczyty czy też nie
Podzielam opinie kolegi. Mocne wsparcie jak najbardziej dobrym miejscem na L. Powodzenia :D

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

GJ ma jeszcze minimum 100 pips w dół, a może nawet i 200.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

rzeźnik na wsparciu, zobaczymy co wykombinują w najbliższych godzinach - zamknięcie tej tygodniówki będzie istotne
gbpjpy-w1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

GBPJPYH1.png
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

fx-technik pisze:
GBPJPYH1.png
Na tym forum nie ma silniejszego potwierdzenia przeciw niz wyrażone w czasie rzeczywistym technika.
Korzystac panowie ... korzystac - na prawej stronie to rzadkośc
Prawdopodobnie będzie to w punkt co do pipsa :) nie mówiąc o 100 -u.
(18:45 i 10 sekund ... :) ) ... ( 19 ta czasu tego serwera... - to takie doprecyzowanie dla potomnych :) )
,,,
Jak na razie jest zgodnośc co do punktu - czyli 1/10 pipsa
Ostatnio zmieniony 23 lis 2017, 18:54 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

GBPJPYM15.png
PS. To nie jest o M1.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Thx Technik ... wiedziałem ze się nie zawiodę,

:)

dopisano:
Z Tobą w każden " time frame" - jak w dym :)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

rzeźnik h4 - kilkanaście tygodni temu gdy bylismy na 152,70 pisałem że teraz czeka nas nawet kilka miesiecy konsoli na reteście wybitego trójkąta z wykresu dziennego i tygodniowego. I jak patrze na h4 to mogliśmy już skończyć ten układ korekcyjny, ale równie dobrze możemy dalej uklepywać potencjalną flagę i meczyć się kolejne kilka tygodni. Celem tak czy inaczej po tej konsoli sa poziomy 155-157. Obecnie jestesmy wewnatrz czerwonego kanału i niezależnie czy ruch w górę nastapi teraz czy najpierw dotkniemy jego dolnej krawedzi to wybicie powinno wywindowac cene pod 151 czyli górną bandę flagi i tam znowu nastapi walka o dalszy ruch. W mojej ocenie obecnie wejscie w L musiałoby byc obarczone szerokim SL na 144 wiec lepiej albo poczekac na dolna bande flagi i wtedy Sl sie mocno zmniejszy albo poczekac na wybicie czerwonego kanału i wtedy bedzie on po wybiciu dla byków podłogą z możliwoscia równiez dobrania mniejszego SL. Natomiast jesli ktos zaklada spadki to SL na 149.60 i heja, ale to nie moja gra bo bazowym scenario jest dla mnie wyjście górą z czerwonego kanału... uff. Ale esej wywaliłem ;) to z nudów :wink:

https://www.tradingview.com/x/CsigzZ06/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Kermit pisze:rzeźnik h4 - kilkanaście tygodni temu gdy bylismy na 152,70 pisałem że teraz czeka nas nawet kilka miesiecy konsoli na reteście wybitego trójkąta z wykresu dziennego i tygodniowego. I jak patrze na h4 to mogliśmy już skończyć ten układ korekcyjny, ale równie dobrze możemy dalej uklepywać potencjalną flagę i meczyć się kolejne kilka tygodni. Celem tak czy inaczej po tej konsoli sa poziomy 155-157. Obecnie jestesmy wewnatrz czerwonego kanału i niezależnie czy ruch w górę nastapi teraz czy najpierw dotkniemy jego dolnej krawedzi to wybicie powinno wywindowac cene pod 151 czyli górną bandę flagi i tam znowu nastapi walka o dalszy ruch. W mojej ocenie obecnie wejscie w L musiałoby byc obarczone szerokim SL na 144 wiec lepiej albo poczekac na dolna bande flagi i wtedy Sl sie mocno zmniejszy albo poczekac na wybicie czerwonego kanału i wtedy bedzie on po wybiciu dla byków podłogą z możliwoscia równiez dobrania mniejszego SL. Natomiast jesli ktos zaklada spadki to SL na 149.60 i heja, ale to nie moja gra bo bazowym scenario jest dla mnie wyjście górą z czerwonego kanału... uff. Ale esej wywaliłem ;) to z nudów :wink:

https://www.tradingview.com/x/CsigzZ06/
No masz "pisane" ale szybko to strawiłem wszystko i jest ok :564:
Polecam tv
info :D

jkar
Pasjonat
Pasjonat

a zwłaszcza w "tyle wizji"...
ja też

Zablokowany