DayTrading: Poniedziałek 20.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
22%
Bez zmian
4
44%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 20.11.2017

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

TsunamiPL pisze:Jednak niepewność polityczna zaszkodziła Euro, ale inwestorzy na Daxie się nie martwią :roll:
Jak myślisz, o 17 popchną wyżej daxa?[/quote]

Nie mam do niego przekonania, także stoję z boku bez pozycji. Swoje dzisiaj na nim ugrałem.
The only way is up

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

TsunamiPL pisze:Jednak niepewność polityczna zaszkodziła Euro, ale inwestorzy na Daxie się nie martwią :roll:
jestesmy 40 pipsow niżej niż otwarcie... Jakby coś zaszkodziło to bylibyśmy 2 figury niżej :564:

Ja nie widze tu obecnie oznak słabości, a najwyżej szykowanie się do mocnego UP. Zdanie zmienie poniżej dzisiejszego minimum i po wybiciu dwutygodniowej TL

edek h1

https://www.tradingview.com/x/1JJcvYhU/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

w sumie zeszli juz 700 pipsow a niby maja zejsc 1000 no ok 1300
no chyba zeby sp500 polecialo
a rynek gra tak jak tu my spadlo to lka urosnie to ska wiec bez wiekszego ruchu nikt nie panikuje
a byki od kilku dni znaja temat niemiec opor 100-115 z dolu 992 i taka bajka :(
a z edkiem to raczej teraz w gore powinno byc a kermita wykres pokazuje gdzie czyli jak pojda w gore to dax znowu do kotla :D
Ostatnio zmieniony 20 lis 2017, 16:45 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Day Traderzy, wy nie patrzcie co pokazuje Kermit, albo jeżeli, to w kontekście ciekawostki, lub ogólnie.
Kermit nie zna się na Day Tradingu i ni w ząb nie rozumie PA.

Natomiast, dla tych, którzy trzymają pozycję kilka dni i dłużej, to Kermit jest dla takich,
którym SL 100 pips nie stanowi różnicy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

andrzej55
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: andrzej55 »

Dzięki Kermit.

fx2017
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx2017 »

TsunamiPL pisze:
Jak myślisz, o 17 popchną wyżej daxa?
Nie mam do niego przekonania, także stoję z boku bez pozycji. Swoje dzisiaj na nim ugrałem.[/quote]

Planowałem siedzieć do 18 ale skrócę ten czas do 17, minute przed zamknę pozycję.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

andrzej55 pisze:Dzięki Kermit.
nie ma za co. Jak cos pytaj w przyszlosci na priv bo w natloku miliona postow guru, ktore przewijam kolkiem na myszce zeby czasu nie marnowac na glupoty, czasem jakies pytanie mi umknie :564:

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

fx-technik pisze:Day Traderzy, wy nie patrzcie co pokazuje Kermit, albo jeżeli, to w kontekście ciekawostki, lub ogólnie.
Kermit nie zna się na Day Tradingu i ni w ząb nie rozumie PA.

Natomiast, dla tych, którzy trzymają pozycję kilka dni i dłużej, to Kermit jest dla takich,
którym SL 100 pips nie stanowi różnicy.
ci żyjący z FX to wiedzą, po ostatnim pewnie obiecał sobie, że za swoje już nie zagra, może sobie wklejać wykresy i tak wszystko straci, a z ciebie wychodzi frustracja i zgryzota, siedź cicho i ciesz się hajsem, nie potrafisz, dlaczego?
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

e tam technik jak zwykle swoje trujesz i tyle
sprawdzalnosc wykresow kermita jest bardzo duza wg mnie
zas po jakich kreskach w srodku a to inna bajka tego nie da sie na wykresie pokazac

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

XAB pisze:e tam technik jak zwykle swoje trujesz i tyle
sprawdzalnosc wykresow kermita jest bardzo duza wg mnie
zas po jakich kreskach w srodku a to inna bajka tego nie da sie na wykresie pokazac
Nie wiem dla kogo duża.
Ja bym dawno popłynął ufając jego analizom.

Sztukę kreskowania, to on opanował.
Ale, w tradingu nie wolno poważnie traktować nikogo, kto twierdzi, że o ruchu ceny
decydują jakieś figury geometryczne, a Volume Price Action to jest coś bez znaczenia, bo
ta osoba tego nie rozumie.
Ani też nikogo, kto twierdzi, że wie co rynek "musi" zrobić.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany