Flaga, flagą. Jest potencjalny setup DBB. Pół godziny do końca świeczki - zobaczymy. Na ten moment postawiłem oczekujące powyżej poprzedniej świecy H1. Niedługo też Stany wejdą więc może być reakcja.Kermit pisze:tam jeszcze flaga jest wybita wiec nie sadzetraderslife pisze:IMO niedługo dołek na UJ i powrót w rejony 113.70 (?). Zobaczymy.
https://www.tradingview.com/x/gupxD9lb/
DayTrading: Poniedziałek 13.11.2017
- traderslife
- Gaduła
Re: DayTrading: Poniedziałek 13.11.2017
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Ostatni rynek, w którym cena konsdoliduje, był rynkiem Niedźwiedzia:
Fakt: cena jest przy dolnej bandzie tego rynku.
Na co czekamy, jeżeli chcemy grać Long? Czekamy na objawy Popytu na M5.
Ja nie gram tu Long, ponieważ wszystko jest na czerwono.
Pytanie: czy gruby robi Akumulację, czy Dystrybucję?Fakt: cena jest przy dolnej bandzie tego rynku.
Na co czekamy, jeżeli chcemy grać Long? Czekamy na objawy Popytu na M5.
Ja nie gram tu Long, ponieważ wszystko jest na czerwono.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
- traderslife
- Gaduła
Zobacz raczej co dzieje się z jenem. Czekam na zakończenie się tej świecy godzinowej. EURJPY wygląda bardzo obiecująca (RR w okolicach 4:1) USDJPY również coraz bardziej byczo. Nie muszą to być jednak duże wzrosty. Będę się cieszył jak wyrwę i kilkanaście pips. To też zarobek.
-
- Fanatyk
[quote="Kermit"]
ujek h2 - tutaj jeszcze miesjce mają do spadków
https://www.tradingview.com/x/FRwCAy49/
UJ na Twoim S3 tak mysle
ujek h2 - tutaj jeszcze miesjce mają do spadków
https://www.tradingview.com/x/FRwCAy49/
UJ na Twoim S3 tak mysle
Maksymalny nie wiem jaki jest, ale do wyboru do koloru w zależności od brokera.Cblondyn pisze:A jaki jest max lewar na btcusd?TsunamiPL pisze:+10,38%highend pisze:jak tam BTCUSD?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
The only way is up
https://www.wykop.pl/wpis/27983387/#comment-99352177Cblondyn pisze: A jaki jest max lewar na btcusd?
- fx-technik
- Fanatyk
No to od linii niebieskiej BO do czerwonych u góry jest ok. 17 pips. Ale warunek, że cena będzie rosnąć i popyt się pojawi.traderslife pisze:Zobacz raczej co dzieje się z jenem. Czekam na zakończenie się tej świecy godzinowej. EURJPY wygląda bardzo obiecująca (RR w okolicach 4:1) USDJPY również coraz bardziej byczo. Nie muszą to być jednak duże wzrosty. Będę się cieszył jak wyrwę i kilkanaście pips. To też zarobek.
IOW, linie niebieskie będą wsparciami.
o bitcoinie
z tym to roznie u cypryjczyka masz dzwignie np 1do 5 lub 25 i -25-30 pip spred
przekrecilem juz daxa lka z 13000 zaczynamy kierat
z tym to roznie u cypryjczyka masz dzwignie np 1do 5 lub 25 i -25-30 pip spred
przekrecilem juz daxa lka z 13000 zaczynamy kierat

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Natomiast, te Longi to tylko życzenia i błędny sposób myślenia.fx-technik pisze:No to od linii niebieskiej BO do czerwonych u góry jest ok. 17 pips. Ale warunek, że cena będzie rosnąć i popyt się pojawi.traderslife pisze:Zobacz raczej co dzieje się z jenem. Czekam na zakończenie się tej świecy godzinowej. EURJPY wygląda bardzo obiecująca (RR w okolicach 4:1) USDJPY również coraz bardziej byczo. Nie muszą to być jednak duże wzrosty. Będę się cieszył jak wyrwę i kilkanaście pips. To też zarobek.
IOW, linie niebieskie będą wsparciami.
Prawidłowym postępowaniem było grać Short.
- traderslife
- Gaduła
Być może masz rację, sygnał wyszukany trochę na siłę (D1 nie potwierdza w żaden sposób) plus łapanie noża. Ale nie twierdziłem, że trzeba było wchodzić tu i teraz. Sam miałem zlecenia oczekujące, nie wypełniło się - czekam dalej.fx-technik pisze:Natomiast, te Longi to tylko życzenia i błędny sposób myślenia.
Prawidłowym postępowaniem było grać Short.