DayTrading: Poniedziałek 13.11.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 13.11.2017
Nie tylko XTB ale kazdy broker detaliczny jest MM.
"By to zrozumieć, trzeba wyjaśnić model działania XTB. Broker jest tzw. market makerem, co oznacza, że na podstawie danych, dostarczanych przez renomowane instytucje finansowe, tworzy własny rynek, umożliwiając klientom, w zdecydowanej większości detalicznym, inwestowanie w instrumenty pochodne, oparte na instrumentach bazowych, takich jak waluty, surowce, akcje czy indeksy giełdowe. Co najistotniejsze — XTB zawsze jest drugą stroną transakcji z klientem i zajmuje pozycje mu przeciwstawne. Zysk klienta oznacza więc stratę XTB i odwrotnie: strata klienta to zysk XTB."
"By to zrozumieć, trzeba wyjaśnić model działania XTB. Broker jest tzw. market makerem, co oznacza, że na podstawie danych, dostarczanych przez renomowane instytucje finansowe, tworzy własny rynek, umożliwiając klientom, w zdecydowanej większości detalicznym, inwestowanie w instrumenty pochodne, oparte na instrumentach bazowych, takich jak waluty, surowce, akcje czy indeksy giełdowe. Co najistotniejsze — XTB zawsze jest drugą stroną transakcji z klientem i zajmuje pozycje mu przeciwstawne. Zysk klienta oznacza więc stratę XTB i odwrotnie: strata klienta to zysk XTB."
fx-technik pisze:-- Dodano: 13 lis 2017, 12:33 --
WTI jest obecnie w strefie cen drogich w takim rynku: Oczywiście, to jest obraz globalny, ale wg. mnie z Longami to trzeba tylko z mentalnością
właściciela hurtowni, bo kupić drogo, żeby nieznacznie drożej sprzedać, to się sprawdza w hurtowni.
Pod jednym warunkiem: że się ma klientelę na towar.
bardzo ciekawie plasują się fundamenty na ropie.
Jest szansa na wojnę + arabia ogłasza, że przerzuca się z ropy na turystykę.
zobaczymy w średnim terminie

Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
- fx-technik
- Fanatyk
Nie tyle ogłasza, co po prostu inwestuje już teraz w turystykę, czyli przygotowuje fundament pod przyszłość.molmomas pisze:fx-technik pisze:-- Dodano: 13 lis 2017, 12:33 --
WTI jest obecnie w strefie cen drogich w takim rynku: Oczywiście, to jest obraz globalny, ale wg. mnie z Longami to trzeba tylko z mentalnością
właściciela hurtowni, bo kupić drogo, żeby nieznacznie drożej sprzedać, to się sprawdza w hurtowni.
Pod jednym warunkiem: że się ma klientelę na towar.
bardzo ciekawie plasują się fundamenty na ropie.
Jest szansa na wojnę + arabia ogłasza, że przerzuca się z ropy na turystykę.
zobaczymy w średnim terminie
Mają teraz kasę, to ją inwestują mądrze.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
"Aktualizacja kabel h4.
W piątek mocny ruch się odbył bez żadnych danych. Jak dla mnie to był bullshit a nie wzrosty. Typowo pod wywalenie shortów.
Jeżeli spadki się potwierdzą to spadniemy pewnie dużo niżej (1.28 ?).
Średnia z pozycji 1.31930"

W piątek mocny ruch się odbył bez żadnych danych. Jak dla mnie to był bullshit a nie wzrosty. Typowo pod wywalenie shortów.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
- fx-technik
- Fanatyk
Bartek, może i bullshit, ale ty zaczynasz uprawiać wishing.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na kablu akurat widac wyraznie poki edek jeszcze rosnie to i kabel do spadkow tez sie za bardzo nie rwie
niby z korelacja to nie za bardzo ale narazie sie trzyma
niby z korelacja to nie za bardzo ale narazie sie trzyma
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Idziemy do twojej średniejleechang pisze:"Aktualizacja kabel h4.

The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
Przecież jest prostszy sposób.
Jak XAB zaczyna kupować DAX30, to spokojnie można grać S na szczytach!
Jak XAB zaczyna kupować DAX30, to spokojnie można grać S na szczytach!

Dax zgodnie z planem a jaki był plan to sobie poszukajcie kilka dni wcześniej
podobnie jak i indeksy z hameryki