Szczęście początkującego. Zobaczymy jak długo wytrzyma to konto.navik pisze:Dobry ...
Tydzień temu założyłem sobie rachunek demo ( pierwszy w zyciu w sumie z nudow i awarii u broka real ) i już zrobiłem na nim ponad 100% zysku.dodam tylko ,że nie siedze przy kompie jak świeży tylko pykam z telefonu... i to jak mam czas, albo sobie przypomnę że mam pozycje na demo i zajrzę co się tam dzieje.
Realne konto tak pięknie nie wygląda ...niestety.![]()
O co tu qufa chodzi?
DayTrading: Wtorek 07.11.2017
Re: DayTrading: Wtorek 07.11.2017
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

nawik nawyki są dobrenavik pisze:Może przypadek . A może głowa. ... pewnie głowa. A raczej mój pusty łeb. ...![]()
Świeży ja tego dema nawet nie pilnuje , więc jest mi obojętne totalnie jak długo przetrwa.
Tylko real się liczy nic więcej!
Tylko real się liczy nic więcej!
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Świeżak 44 przecież sam ciągle jesteś początkujący ,a takiego szczęścia chyba nie miałeś z grą na demoŚwieżak44 pisze:Szczęście początkującego. Zobaczymy jak długo wytrzyma to konto.navik pisze:Dobry ...
Tydzień temu założyłem sobie rachunek demo ( pierwszy w zyciu w sumie z nudow i awarii u broka real ) i już zrobiłem na nim ponad 100% zysku.dodam tylko ,że nie siedze przy kompie jak świeży tylko pykam z telefonu... i to jak mam czas, albo sobie przypomnę że mam pozycje na demo i zajrzę co się tam dzieje.
Realne konto tak pięknie nie wygląda ...niestety.![]()
O co tu qufa chodzi?Ps. nie ma czasu grać, a luka dzisiaj kosztowała -5,5k. Nigdy więcej nie zostawie pozycji na noc.
-
barabaszek
I tu masz odpowiedz, mozesz zostawic pozycje przeczekac i w koncu zamknac na zysk, na real dep by nie wytrzymało albo Ty byś nie wytrzymałnavik pisze:Świeży ja tego dema nawet nie pilnuje , więc jest mi obojętne totalnie jak długo przetrwa.
Czyli wniosek jest taki : wyłączyć emocje i grać odpowiednim mm do depo .... amen..barabaszek pisze:I tu masz odpowiedz, mozesz zostawic pozycje przeczekac i w koncu zamknac na zysk, na real dep by nie wytrzymało albo Ty byś nie wytrzymałnavik pisze:Świeży ja tego dema nawet nie pilnuje , więc jest mi obojętne totalnie jak długo przetrwa.przez zły mm, stres, brak cierpliwości... wygorowane oczekiwania co do stopy zwrotu.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Navik co masz teraz na gj na tym demo,navik pisze:Czyli wniosek jest taki : wyłączyć emocje i grać odpowiednim mm do depo .... amen..barabaszek pisze:I tu masz odpowiedz, mozesz zostawic pozycje przeczekac i w koncu zamknac na zysk, na real dep by nie wytrzymało albo Ty byś nie wytrzymałnavik pisze:Świeży ja tego dema nawet nie pilnuje , więc jest mi obojętne totalnie jak długo przetrwa.przez zły mm, stres, brak cierpliwości... wygorowane oczekiwania co do stopy zwrotu.
Tomasz na G/ J to ja bykiem jestem i na korektach podbieram L .
Na demo tez mam L . Ale w realu tak długo nie trzymam jak na demo . Real to m5 - m15 .
A demo to H4 ,d1, itd.... ,aż do zapomnienia
W tamtym tygodniu przetrzymalem g/J dłużej i zamknąłem z fajnym zyskiem ale takie trady to rzadko kiedy tak dlugo trzymam. Tamtego trada zabezpieczylem szybko na be i poszedłem spać , więc można powiedzieć ze miałem farta
Na demo tez mam L . Ale w realu tak długo nie trzymam jak na demo . Real to m5 - m15 .
W tamtym tygodniu przetrzymalem g/J dłużej i zamknąłem z fajnym zyskiem ale takie trady to rzadko kiedy tak dlugo trzymam. Tamtego trada zabezpieczylem szybko na be i poszedłem spać , więc można powiedzieć ze miałem farta
Ostatnio zmieniony 07 lis 2017, 20:22 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

No tak, to rzeczywiście masz odpowiedź dt demo,navik pisze:Tomasz na G/ J to ja bykiem jestem i na korektach podbieram L .
na realu rozumiem ze jak zamykasz 5 pipsów to sl masz 1.5 pipsa i broker cie obciąza dodatkowo bo i on jest chetny do twojego zarobku
ale jakbys chciał wiecej zarobic nie przysłowiowe 5 tylko 20 albo i wiecej to teraz wchodząc to zastanowił bym sie nad L
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2017, 20:23 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy Yellen zamierza coś dzisiaj powiedzieć między słowami np nie zamierzam podwyższać stóp procentowych w grudniu, bo pozostawiam to mojemu następcy ? 
The only way is up