DayTrading: Piątek 03.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
2
29%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

-rookie-
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 03.11.2017

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Świeżak44 pisze:U mnie wcale tego nie wybili. Jak wyjda w dół to i tak zdążysz zarobić, bo prędko się nie zatrzymają. Znam takie kanały z DAX-a. To dobre setupy do spadku, ale musza być wybite. A ten nie jest..
Skoro to takie pewne... zakładaj wreszcie konto real, wpłacaj te 100k i shortuj :p

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

-rookie- pisze:
Świeżak44 pisze:U mnie wcale tego nie wybili. Jak wyjda w dół to i tak zdążysz zarobić, bo prędko się nie zatrzymają. Znam takie kanały z DAX-a. To dobre setupy do spadku, ale musza być wybite. A ten nie jest..
Skoro to takie pewne... zakładaj wreszcie konto real, wpłacaj te 100k i shortuj :p
Na pewno za jakis czas, pewnie niedługi, będę gotowy na grę w realu ...i to nie za 0,01 lota tak jak Ty.. :p 8) :twisted:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Świeżak44 pisze:
Bemowo1 pisze:chodzą plotki na forum, że sprzedałem na dolnej tl bandy kanału..... 8)
i dlatego warto analizować wysokie tf.... i można mówić, że tu jest DT!!!
U mnie wcale tego nie wybili. Jak wyjda w dół to i tak zdążysz zarobić, bo prędko się nie zatrzymają. Znam takie kanały z DAX-a. To dobre setupy do spadku, ale musza być wybite. A ten nie jest..
weź ty narysuj ten kanał normalnie, bo u wszystkich wybiło tylko u ciebie nie :) jakiś specjalny wykres masz czy jak?
gbpusd-w1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

http://wstaw.org/h/a14d294e487/linki/
spor techniczny
bo u karnaka nie wybilo u swiezaka tez a u wiekszosci wybilo
to staly problem
to ktora linia jest i jak z tym fantem wybilo czy nie
sciagnalem freukaut twoj akurat wykres
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Nie wybiło!
Obrazek
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

Oczywiście wszyscy wiedzą z czego składa się dzida ale dla przypomnienia
(i, czy tak, czy siak, czy srak - to jest najlepszy dowód, że wszystko jest fraktalne - albo jakoś tak):
PS:
Reasumując:
w mojej opinii dzisiejsza analiza DZIDY z pewnością nie pomoże w generowaniu wewnętrznych presji płacowych, na co może również mieć negatywny wpływ produktywność oraz poziom inwestycji. Bez poprawy w tych dwóch wymienionych wielkości ciężko liczyć na wzrost zagregowanego popytu, który mógłby pozytywnie wpłynąć na poziom produkcji i zatrudnienia, zaś w przypadku osiągnięcia pełnego zatrudnienia również i na dynamikę DZIDY. Do momentu, kiedy w tej materii nie pojawią się pewne zmiany można prognozować, że aprecjacja DZIDY i regresja do średniej (czyli śróddzidzia DZIDY) będą ograniczone. Z drugiej strony znaczniejsza deprecjacja również nie powinna mieć miejsca w dłuższym okresie z uwagi na skrajne niedowartościowanie DZIDY. Niemniej jednak spodziewam się, że w krótkim okresie możliwa jest jeszcze fluktuacja przeddzidzia zadzidzia DZIDY.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

freakout pisze:
weź ty narysuj ten kanał normalnie, bo u wszystkich wybiło tylko u ciebie nie :) jakiś specjalny wykres masz czy jak?
gbpusd-w1.png
Mylisz pojęcia to u mnie wybiło a u innych nie :mrgreen:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Bemowo1 pisze:odpaliłem jeszcze platformę z ALPARI, sam jestem w szoku
na marginesie wskazane poziomy także mogą działać
na jednym wybilo na drugim nie
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/148333
:D :D
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

XAB pisze:
Bemowo1 pisze:odpaliłem jeszcze platformę z ALPARI, sam jestem w szoku
na marginesie wskazane poziomy także mogą działać
na jednym wybilo na drugim nie
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/148333
:D :D
Właśnie na tym zabawa polega :564:
a na dziennym rzeczywiście tl nie wybiło

-- Dodano: 05 lis 2017, 11:20 --
belon pisze:Oczywiście wszyscy wiedzą z czego składa się dzida ale dla przypomnienia
(i, czy tak, czy siak, czy srak - to jest najlepszy dowód, że wszystko jest fraktalne - albo jakoś tak):
PS:
Reasumując:
w mojej opinii dzisiejsza analiza DZIDY z pewnością nie pomoże w generowaniu wewnętrznych presji płacowych, na co może również mieć negatywny wpływ produktywność oraz poziom inwestycji. Bez poprawy w tych dwóch wymienionych wielkości ciężko liczyć na wzrost zagregowanego popytu, który mógłby pozytywnie wpłynąć na poziom produkcji i zatrudnienia, zaś w przypadku osiągnięcia pełnego zatrudnienia również i na dynamikę DZIDY. Do momentu, kiedy w tej materii nie pojawią się pewne zmiany można prognozować, że aprecjacja DZIDY i regresja do średniej (czyli śróddzidzia DZIDY) będą ograniczone. Z drugiej strony znaczniejsza deprecjacja również nie powinna mieć miejsca w dłuższym okresie z uwagi na skrajne niedowartościowanie DZIDY. Niemniej jednak spodziewam się, że w krótkim okresie możliwa jest jeszcze fluktuacja przeddzidzia zadzidzia DZIDY.
Długi wykład, nic dodać, nic odjąć. ŚWIETA PRAWDA, a prawda jest jak dupa. Każdy ma swoją.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

freakout pisze:
Świeżak44 pisze:
Bemowo1 pisze:chodzą plotki na forum, że sprzedałem na dolnej tl bandy kanału..... 8)
i dlatego warto analizować wysokie tf.... i można mówić, że tu jest DT!!!
U mnie wcale tego nie wybili. Jak wyjda w dół to i tak zdążysz zarobić, bo prędko się nie zatrzymają. Znam takie kanały z DAX-a. To dobre setupy do spadku, ale musza być wybite. A ten nie jest..
gbpusd-w1.png
Nie wiem czy zauważyłeś ale jeśli narysujesz LT po knotach to kanał będzie wyglądał inaczej.

Zablokowany