DayTrading: Czwartek 02.11.2017
Re: DayTrading: Czwartek 02.11.2017
Edek H1.
Moje spojrzenie.
Jest jeszcze miejsce na Up.
Moje spojrzenie.
Jest jeszcze miejsce na Up.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
PS. No i jest zarobek +0,6 na DAX-ie .. Szybko, łatwo i bezproblemowo. Tak bym chciał grac. Powtarzać to razy N, gdzi n >1 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- moneymaker
- Gaduła
Gdzieś czytałem, że nawet jak detalista będzie miał taką wiedzę, nic mu to nie da. To "grubasy" ruszają rynkiem; często wykorzystują dane, aby znaleźć płynność i pchnąć rynek w swoim kierunku.Cblondyn pisze:W przypadku danych jak o 13,00 nic nie jest oczywiste. No chyba, że ktoś wie wcześniej jakie będą te dane albo co powie Prezes BoE
Dziś, teoretycznie funt powinien się umocnić, a się osłabił.
Gdyby detalista wiedział, co będzie robił "grubas", to tak, ale sama znajomość danych przed publikacją nie da mu nigdy 100% pewności gdzie pójdzie rynek.
Dlatego praktyczna uwaga, omijać zawieranie transakcji przed danymi. Tak, wiem, podczas danych można też zarabiać.
Nie ciesz sie tak za bardzo bo potwierdzasz jedynie rach prawd. Nie można mieć wciąż zyskownych pozycji jak i stratnych. Normalka jak przy rzucie monetąŚwieżak44 pisze:PS. No i jest zarobek +0,6 na DAX-ie .. Szybko, łatwo i bezproblemowo. Tak bym chciał grac. Powtarzać to razy N, gdzi n >1

Co do Edka, to jak powiem tak... Oni by chcieli wyjść w górę, ale jest problem na poziomie 1.6567.. Nie mogą się zamknąć powyżej. Ciągle wracają do środka na zamknięciu świeczek. Ja bym się wstrzymał. Myślałem, ze już wylecą, ale jest jakis problem z tym poziomem..
SWIEZAK UPSSS ja mam tak mniej wiecej tam ske
ale to nie ja jestem ten problem ha ha ha haaaa

ale to nie ja jestem ten problem ha ha ha haaaa

Ostatnio zmieniony 02 lis 2017, 14:57 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Nadal Long?fx-technik pisze: Dziś DAX30 Long.
No i uwaliłem -1,1k.. Już niezła panika na DAX-ie.. Myślałem, ze odbiją trochę, a oni jak kamień. Zero reakcji.
Dlatego 1 cel nauki to nie zarabianie ale przynajmniej nie tracenie. Albo tracić jak najmniejŚwieżak44 pisze:No i uwaliłem -1,1k.. Już niezła panika na DAX-ie.. Myślałem, ze odbiją trochę, a oni jak kamień. Zero reakcji.