DayTrading: Środa 01.11.2017
- moneymaker
- Gaduła
Re: DayTrading: Środa 01.11.2017
Na to też przyjdzie czas, które są ważniejsze, które nie, sam pozna.
Pełna zgoda. Tylko że on chciał ugrać kilkanascie pip. Jak chcesz grac na H4 i D1 to nie taki TP ani SL.moneymaker pisze:Pouczać każdemu jest łatwo, nawet takiemu noob-kowi jak ja, ale:Pan Cogito pisze:Fakt faktem, wybiło mnie, nie ma tragedii żadnej, idę dalej.
- unikaj zawierania transakcji przed podawaniem ważnych danych, tu link do kalendarza https://www.forexfactory.com/calendar.p ... 017#closed
- staraj się otwierać transakcje zgodnie z trendem z wyższych tf-ów (h4, d1), w tym przypadku są spadkowe.
Na M15 cena była w konsoli i miała szanse powodzenia. Tak jak każda otwarta pozycja
- fx-technik
- Fanatyk
Masz na wykresie kalendarz, to sam widzisz!TsunamiPL pisze:Giełdy w USA już pracują. 1h wcześniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
z: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p889836
EU i UJ zamknięte.belon pisze:...
EU cd z: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p889710
EJ cd z: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p889703
Ostatnio zmieniony 01 lis 2017, 14:43 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.
O 15,30 może szarpać ropą bo info o zapasach
Wczoraj osmielilem sie zwrocic uwage Technikowi, ze FX to nie rynek wymiany walut a zaraz jakies piesek obszczekal mnie i porownal do debila. Ja nie mam zamiaru tego robic bo nie chcem obrazic przez to jakiegos prawdziwego debila bo na miano debila to tez trzeba sobie zasluzyc.
Wracajac do sedna sprawy Technik podal natychmiast link do internetowej wiedzy o FX zmieszczam ponizej:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Forex
Czy atukul podaje prawde czy nie wystarczy poczytac sobie strone angielska na wiki chociaz tamten artykul zostal oceniony jako dno ale w porownaniu do polskiego to czegos mozna sie dowiedziec.
Nie bede pisal o ECN i MM bo kazdy kto ma konto realne to napewno wie, ze nasze transakcje koncza sie na naszym broku bo przeczytal regulamin itd otwierajac to konto(na demo tych inforacji nie ma).
Jezeli na FX wymieniamy waluty to kto i ile. Oczywiste jest, ze najwiekszymi klientami beda duze korporacje czy tez male(import/export) i banki jak trzeba udzielic kredytu hipotecznego w obcej walucie. Reszta sie nie liczy.
Zakladamy, ze dzisiaj jest 2 stycznia jest poniedzialek i otwiera sie gielda "wymiany walut".
Na calym swiecie wlasnie dzis wlasciciele domow i mieszkan biora kredyt hipoteczny na 90% wartosci nieruchomosci w obcej walucie.
Jezeli wszystkie prywatne nieruchomosci w USA warte sa 1,3 Trillion USD to mozna oszacowac, ze wartosc calego globu nie przekroczy 6 Trillion USD to smialo mozna powiedziec, ze sprawe wymiany kredytow hipotecznych mamy z glowy i to w poniedzialek. Pytanie ile tych kredytow w obcej walucie jest?
Wtorek:
Import/export. Jezeli globalny imp/ex nie przekracza 10 Trillion USD i nie prowadzimy wymiany z Marsem to potrzebujemy max. wymienic tylko 5 Trillion USD co mozemy zrobic we wtorek i wczesniej pojsc do domu.
Pytanie co wymieniamy na gieldzie od srody do konca roku????????????????????????????????????????????????????????????
Jak mam napisac co to jest FX to dajcie znac bo jak nie to na tym koncze. Powodzenia
Wracajac do sedna sprawy Technik podal natychmiast link do internetowej wiedzy o FX zmieszczam ponizej:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Forex
Czy atukul podaje prawde czy nie wystarczy poczytac sobie strone angielska na wiki chociaz tamten artykul zostal oceniony jako dno ale w porownaniu do polskiego to czegos mozna sie dowiedziec.
Nie bede pisal o ECN i MM bo kazdy kto ma konto realne to napewno wie, ze nasze transakcje koncza sie na naszym broku bo przeczytal regulamin itd otwierajac to konto(na demo tych inforacji nie ma).
Jezeli na FX wymieniamy waluty to kto i ile. Oczywiste jest, ze najwiekszymi klientami beda duze korporacje czy tez male(import/export) i banki jak trzeba udzielic kredytu hipotecznego w obcej walucie. Reszta sie nie liczy.
Zakladamy, ze dzisiaj jest 2 stycznia jest poniedzialek i otwiera sie gielda "wymiany walut".
Na calym swiecie wlasnie dzis wlasciciele domow i mieszkan biora kredyt hipoteczny na 90% wartosci nieruchomosci w obcej walucie.
Jezeli wszystkie prywatne nieruchomosci w USA warte sa 1,3 Trillion USD to mozna oszacowac, ze wartosc calego globu nie przekroczy 6 Trillion USD to smialo mozna powiedziec, ze sprawe wymiany kredytow hipotecznych mamy z glowy i to w poniedzialek. Pytanie ile tych kredytow w obcej walucie jest?
Wtorek:
Import/export. Jezeli globalny imp/ex nie przekracza 10 Trillion USD i nie prowadzimy wymiany z Marsem to potrzebujemy max. wymienic tylko 5 Trillion USD co mozemy zrobic we wtorek i wczesniej pojsc do domu.
Pytanie co wymieniamy na gieldzie od srody do konca roku????????????????????????????????????????????????????????????
Jak mam napisac co to jest FX to dajcie znac bo jak nie to na tym koncze. Powodzenia
- fx-technik
- Fanatyk
A tu pokazuję jeszcze inną stronę podejścia do tematu:
wybiciu tego oporu górą i wtedy opór zmienia się w wsparcie.
I tu, jak widać, DSWS działa tak samo znakomicie.
Znajdujemy taką świecę historyczną, która nam ten opór wyznacza i pasuje S4 do podłogi.
Dlaczego tak jest?
Ja mam tylko jedną na to odpowiedź - bo wszechświat ma naturę fraktalną.
Jeżeli cena znajduje opór, w tym wypadku, to kontynuacja wzrostów może nastąpić powybiciu tego oporu górą i wtedy opór zmienia się w wsparcie.
I tu, jak widać, DSWS działa tak samo znakomicie.
Znajdujemy taką świecę historyczną, która nam ten opór wyznacza i pasuje S4 do podłogi.
Dlaczego tak jest?
Ja mam tylko jedną na to odpowiedź - bo wszechświat ma naturę fraktalną.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakie dzisiaj beda jeszcze dane z USA?
- fx-technik
- Fanatyk
Masz u mnie na screenie.d4mian7 pisze:Jakie dzisiaj beda jeszcze dane z USA?
-- Dodano: 01 lis 2017, 15:52 --
Lepiej nie pisz, bo mylisz pojęcia.Caldeborn pisze: Jak mam napisac co to jest FX to dajcie znac bo jak nie to na tym koncze. Powodzenia
Piszesz czym jest Fx dla nas, detalistów, którzy korzystają z usług brokerów detalicznych.
Mylisz pojęcia, uwierz mi.