barabaszek pisze:fx-technik pisze:barabaszek pisze:To poczytaj, jest kilka wariantow strategii na podzialce swiecy fomo. No ale Great minds think alike...
Lata temu na krelsiku, była b. popularna własnie mighty. A teraz już nie jest...jakiś pattern? ; )
Być może, co nie jest wykluczone, a nawet jest bardzo prawdopodobne, że to jest tylko dla great minds!
Okazuje się, ze właśnie nie, nic nowego. W swiecie AT było kilka takich trendów, ludzie ekscytowali się mighty, taśmami, price action, ostatnio naked charts. A i tak wiekszosc popłynie.
P.S. nie sugerowalem, że twoje narzedzie to plagiat, bo co nowego wymyslic? Wiekszosc tematów zostało już poruszonych, dlatego w innych działach cisza, wszyscy spotykaja sie tutaj, luźniej pogadać.
fx-technik pisze:
A to nie ma nic wspólnego z tym, czy czytałem, czy nie.
Jak widać, nie trzeba czegoś czytać, żeby się okazało, że znam.

Wiesz, gdy po raz pierwszy napisałem DSWS, na bazie różnych mierzeń Fibo, PivotPoints, MurphyMath,
i gdy zrozumiałem naturę fraktalności, to aż byłem zdziwiony, że nikt tego nie widzi.
Przeszperałem YT, żeby zobaczyć, czy ktoś tak mierzy Fibo, a raczej nie tyle mierzy,
co wykorzystuje jako narzędzie, i nic, nikt tak nie robił.
Potem doszedłem do tego, że tu chodzi o mindset, czyli nastawienie do wykresów i do tradingu.
Że potrzeba całkiem wszystko odwrócić i myśleć w kategoriach typowych ruchów ceny, a nie tego,
czego nie znamy.