DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
50%
Bez zmian
2
50%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Cblondyn pisze:Nie przypomina Wam to czegoś? :)
http://forex-nawigator.biz/forum/koncep ... t9032.html
Przeciez już wiele miesięcy temu pisałem że to co robi Dadas oparte jest na tym samym co Zeroline.
Tylko dla niego istota jest retest pivota świecy momo, a tam mowa jest o reteście poziomu wybicia.
Czasami jest to to samo miejsce więc jedno pokrywa się z drugim.

Sa tacy co nazywają to zasadą zmiany biegunów.

A wogóle to sie system to filozofia rynku. No i tak szczerze mówiąc to działa.
Warto poczytać od tego miejsca http://forex-nawigator.biz/forum/koncep ... 2-980.html
szczególnie posty Thoreza. Z czasem zaczyna sie widzieć na wykresie tylko BO i FBO i na nie sie tylko czeka.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

-rookie- pisze:
Dobra belon, wez nie troluj, nie ma szans zebys mial 100% skutecznosc i wchodzil idealnie w dolkach i gorkach
jak się umie poprawnie wyznaczać strefy to się da

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

freakout pisze:
-rookie- pisze:
Dobra belon, wez nie troluj, nie ma szans zebys mial 100% skutecznosc i wchodzil idealnie w dolkach i gorkach
jak ? :twisted:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

barabaszek pisze:
fx-technik pisze:
barabaszek pisze:To poczytaj, jest kilka wariantow strategii na podzialce swiecy fomo. No ale Great minds think alike...
Lata temu na krelsiku, była b. popularna własnie mighty. A teraz już nie jest...jakiś pattern? ; )
Być może, co nie jest wykluczone, a nawet jest bardzo prawdopodobne, że to jest tylko dla great minds!
Okazuje się, ze właśnie nie, nic nowego. W swiecie AT było kilka takich trendów, ludzie ekscytowali się mighty, taśmami, price action, ostatnio naked charts. A i tak wiekszosc popłynie.
P.S. nie sugerowalem, że twoje narzedzie to plagiat, bo co nowego wymyslic? Wiekszosc tematów zostało już poruszonych, dlatego w innych działach cisza, wszyscy spotykaja sie tutaj, luźniej pogadać.
fx-technik pisze: A to nie ma nic wspólnego z tym, czy czytałem, czy nie.
Jak widać, nie trzeba czegoś czytać, żeby się okazało, że znam.
:564:
Wiesz, gdy po raz pierwszy napisałem DSWS, na bazie różnych mierzeń Fibo, PivotPoints, MurphyMath,
i gdy zrozumiałem naturę fraktalności, to aż byłem zdziwiony, że nikt tego nie widzi.
Przeszperałem YT, żeby zobaczyć, czy ktoś tak mierzy Fibo, a raczej nie tyle mierzy,
co wykorzystuje jako narzędzie, i nic, nikt tak nie robił.

Potem doszedłem do tego, że tu chodzi o mindset, czyli nastawienie do wykresów i do tradingu.
Że potrzeba całkiem wszystko odwrócić i myśleć w kategoriach typowych ruchów ceny, a nie tego,
czego nie znamy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

freakout pisze:
-rookie- pisze:
Tzn da się wejsc na gorkach i dołkach czy robić to ze stuprocentową skutecznością?
fx-technik pisze: i gdy zrozumiałem naturę fraktalności, to aż byłem zdziwiony, że nikt tego nie widzi.
Przeszperałem YT, żeby zobaczyć, czy ktoś tak mierzy Fibo, a raczej nie tyle mierzy,
co wykorzystuje jako narzędzie, i nic, nikt tak nie robił.

Potem doszedłem do tego, że tu chodzi o mindset, czyli nastawienie do wykresów i do tradingu.
Że potrzeba całkiem wszystko odwrócić i myśleć w kategoriach typowych ruchów ceny, a nie tego,
czego nie znamy.

Co masz na myśli, pisząc fraktalność? Np jeden znajomy trader gra cos takiego jak na obrazku...

https://pbs.twimg.com/media/DM_kC0vUEAA94d1.jpg
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 17:14 przez barabaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

-rookie- pisze:
jak??????
17 na 10 to jakieś +- 243% skuteczności (albo jakoś tak):
... cd z: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p889586

pzdr

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:
jak??????
Zdziwiony, że wsparcie i opór to takie dobre narzędzie? Trzeba tylko nabrać wprawy i wybierać te najlepsze :)
Ja miałem wątpliwości i nie zgrałem. Troche za mocno przebili strefe wsparcia. Ale jak widac było warto. A droga do góry szeroko otwarta ;)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

barabaszek pisze: Co masz na myśli, pisząc fraktalność?
Benoit Mandelbrot
https://www.youtube.com/watch?v=56gzV0od6DU
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

belon pisze: 17 na 10 to jakieś +- 243% skuteczności (albo jakoś tak):
... cd z: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p889586
pzdr
Nie, to jest 170
nie da sie tak jak Ty pokazujesz, no jak? Nie wchodzisz kiedy nie ma ceny w tej strefie ale co ze szkutecznoscia, analiza musi byc skuteczna, skad wiesz ze to wypali?

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

DAX wlasnie "dziubnol" 13300 :!: :!: :!:
GER30Daily.png
Jakie jutro bedzie otwarcie :?: :?: :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Zablokowany