warmia pisze:trochę prywaty:
poproszę o odniesienie sie w temacie:
" korekta na usd/pln to tak do (+/-) 3.74.
( sprawa jest poważna bo tesciową wstawiłem w komis)
...
USDPLNH1.png
-- Dodano: 31 paź 2017, 19:19 --
warmia pisze:fx-technik pisze:Jeden Kusus nabija się ze mnie, że rozpiskę DSWS robię z jednej świecy, a że trzeba z całej fali.
A, czy jedna świeca nie jest jakąś falą?
I z drugiej strony, czy jakaś fala wieloświecowa nie jest jedną świecą na interwale czasowym równym
ilości świec w danej fali?
Trzeba mieć nieźle ograniczony umysł, żeby nie rozumieć, że 1 świeca H1 składa się z 60-ciu świec M1.
A do tego, wszechświat nie ogranicza się do 9-ciu interwałów domyślnie dostępnych w MT4.
Skoro np. Fibo ma działać na jakiejś fali wieloświecowej, to tak samo musi działać na dowolnej świecy.
Niby masz rację ... tylko po co szukac jakiejs pasujacej swiecy w historii skoro chcesz skorzystac z bieżącego zakresu korekty?
chyba ze chcesz :
"rzecz tę zagmatwać"

Bo mi to ładnie porządkuje trading.
Szukam takiej, która pasuje do wykresu, czyli do potencjalnego zakresu korekty.
A to jest na klik na świecy.
Łatwo i szybko.
Natomiast inne elementy służą w celu pokonania moich słabości.
-- Dodano: 31 paź 2017, 19:25 --
barabaszek pisze:fx-technik pisze:Jeden Kusus nabija się ze mnie, że rozpiskę DSWS robię z jednej świecy, a że trzeba z całej fali.
A, czy jedna świeca nie jest jakąś falą?
I z drugiej strony, czy jakaś fala wieloświecowa nie jest jedną świecą na interwale czasowym równym
ilości świec w danej fali?
Trzeba mieć nieźle ograniczony umysł, żeby nie rozumieć, że 1 świeca H1 składa się z 60-ciu świec M1.
A do tego, wszechświat nie ogranicza się do 9-ciu interwałów domyślnie dostępnych w MT4.
Skoro np. Fibo ma działać na jakiejś fali wieloświecowej, to tak samo musi działać na dowolnej świecy.
To miałeś na mysli mówiąc o fraktalach? Jesli tak to jest tego więcej, rgry, flagi lub coś takiego jak wklejalem wczesniej ( nie moje)
również TFE
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ve.svg.png
Te wszystkie struktury AT, to są podstawy, ale nie że one coś znaczą, i że coś musi się wydarzyć.
One tylko służą jako sygnały, sugestie, podpowiedzi.
Chodzi o mindset.
Ludzie czytają książki i potem im się wydaje, że to są jakieś sztywne zasady, a potem są sfrustrowani i tracą,
albo szukają rozwiązań typu ograniczyć dźwignię do 10 i trzymać pozycję, choćby i 100 pips odjechała, bo wróci.
Do tego wciskają innym, że mają się uczyć - w sensie, że powielać jakieś przeczytane głupoty.
Totalne bzdury.
Nie o to w tym wszystkim chodzi.
Tak samo DSWS nie będzie tradować za tradera, ani cena nie musi pójść w danym kierunku, bo ktoś DSWS kliknął.
A najgorzej, to gdy PA wyraźnie pokazuje co innego, a trader robi odwrotnie, bo mu coś w głowie się ustawiło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.