DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
50%
Bez zmian
2
50%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Post autor: warmia »

fx-technik pisze:Jeden Kusus nabija się ze mnie, że rozpiskę DSWS robię z jednej świecy, a że trzeba z całej fali.
A, czy jedna świeca nie jest jakąś falą?
I z drugiej strony, czy jakaś fala wieloświecowa nie jest jedną świecą na interwale czasowym równym
ilości świec w danej fali?
Trzeba mieć nieźle ograniczony umysł, żeby nie rozumieć, że 1 świeca H1 składa się z 60-ciu świec M1.
A do tego, wszechświat nie ogranicza się do 9-ciu interwałów domyślnie dostępnych w MT4.

Skoro np. Fibo ma działać na jakiejś fali wieloświecowej, to tak samo musi działać na dowolnej świecy.
Niby masz rację ... tylko po co szukac jakiejs pasujacej swiecy w historii skoro chcesz skorzystac z bieżącego zakresu korekty?
chyba ze chcesz :
"rzecz tę zagmatwać"
:)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 18:17 przez warmia, łącznie zmieniany 1 raz.

barabaszek

Post autor: barabaszek »

fx-technik pisze:Jeden Kusus nabija się ze mnie, że rozpiskę DSWS robię z jednej świecy, a że trzeba z całej fali.
I z drugiej strony, czy jakaś fala wieloświecowa nie jest jedną świecą na interwale czasowym równym
Trzeba mieć nieźle ograniczony umysł, żeby nie rozumieć, że 1 świeca H1 składa się z 60-ciu świec M1.
A do tego, wszechświat nie ogranicza się do 9-ciu interwałów domyślnie dostępnych w MT4.

Skoro np. Fibo ma działać na jakiejś fali wieloświecowej, to tak samo musi działać na dowolnej świecy.
To miałeś na mysli mówiąc o fraktalach? Jesli tak to jest tego więcej, rgry, flagi lub coś takiego jak wklejalem wczesniej ( nie moje)
również TFE
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ve.svg.png

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: fx-technik »

warmia pisze:trochę prywaty:
poproszę o odniesienie sie w temacie:
" korekta na usd/pln to tak do (+/-) 3.74.
( sprawa jest poważna bo tesciową wstawiłem w komis)
...
USDPLNH1.png
-- Dodano: 31 paź 2017, 19:19 --
warmia pisze:

Niby masz rację ... tylko po co szukac jakiejs pasujacej swiecy w historii skoro chcesz skorzystac z bieżącego zakresu korekty?
chyba ze chcesz :
"rzecz tę zagmatwać"
:)
Bo mi to ładnie porządkuje trading.
Szukam takiej, która pasuje do wykresu, czyli do potencjalnego zakresu korekty.
A to jest na klik na świecy.
Łatwo i szybko.

Natomiast inne elementy służą w celu pokonania moich słabości.

-- Dodano: 31 paź 2017, 19:25 --
barabaszek pisze:

To miałeś na mysli mówiąc o fraktalach? Jesli tak to jest tego więcej, rgry, flagi lub coś takiego jak wklejalem wczesniej ( nie moje)
również TFE
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ve.svg.png
Te wszystkie struktury AT, to są podstawy, ale nie że one coś znaczą, i że coś musi się wydarzyć.
One tylko służą jako sygnały, sugestie, podpowiedzi.
Chodzi o mindset.

Ludzie czytają książki i potem im się wydaje, że to są jakieś sztywne zasady, a potem są sfrustrowani i tracą,
albo szukają rozwiązań typu ograniczyć dźwignię do 10 i trzymać pozycję, choćby i 100 pips odjechała, bo wróci.
Do tego wciskają innym, że mają się uczyć - w sensie, że powielać jakieś przeczytane głupoty.
Totalne bzdury.
Nie o to w tym wszystkim chodzi.

Tak samo DSWS nie będzie tradować za tradera, ani cena nie musi pójść w danym kierunku, bo ktoś DSWS kliknął.

A najgorzej, to gdy PA wyraźnie pokazuje co innego, a trader robi odwrotnie, bo mu coś w głowie się ustawiło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 18:30 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

navik
Maniak
Maniak

Post autor: navik »

Dobry.

Wczoraj wieczorem z racj tego ze mój brok miał awarie , to założyłem sobie demo ( dla zabawy) u jakiegoś innego Broka . Depozyt 5 000 000 $ :lol: myśle sobie... można teraz zaszaleć ... walnąłem 3900 lotów ( czyli za wszystko :lol: ) na Edku w L ... i... pół bańki $ w kilka minut zysku ... aż strach pomyśleć jak wszedłbym w G/J i potrzymał do dzis :lol: .... no ale to tylko demo, wiec bez sensu sie podniecać ... :564:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Intencje rozumiem , ale słowo porządkuje jest tu nieadekwatne .
Takie "dopasowywanie " w historii ...stwarza wrazenie manipulacji
( i zreszta jest taką manipulacja) .
jesli narzędzie bedzie odnosic sie do jakiegos stałego elrmentu ... jestem przekonany ze nikt tu czepiał się nie bedzie.

d4mian7
Maniak
Maniak

Post autor: d4mian7 »

złoto w chuja leci echh

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Caldeborn »

Zgadzam sie z Toba w 100% Fx. Dlatego gram jak mi szczalka "pacmana" pokaze a nie mysle bo nie jestem w tym dobry. :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: fx-technik »

warmia pisze:Intencje rozumiem , ale słowo porządkuje jest tu nieadekwatne .
Takie "dopasowywanie " w historii ...stwarza wrazenie manipulacji
( i zreszta jest taką manipulacja) .
jesli narzędzie bedzie odnosic sie do jakiegos stałego elrmentu ... jestem przekonany ze nikt tu czepiał się nie bedzie.
No właśnie widzisz, to co piszesz jest błędem myślowym.
Ponieważ nie ma tu żadnego stałego elementu.
Stałe jest tylko zjawisko zmienności, a zmienność ta jest też zmienna.
Dlatego trzeba szukać tego, co pasuje, a nie upierać się, żeby coś stałego pasowało.

A narzędzie dopasowuję do stałego elementu, jakim jest sufitka, lub podłogówka.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 18:38 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

d4mian7
Maniak
Maniak

Post autor: d4mian7 »

aud/nzd l

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Tu wszystkie głupoty są przeczytane.