Wiesz dlaczego ten pomiar DSWS USDPLN pasuje?warmia pisze:Tu wszystkie głupoty są przeczytane.
![]()
mądrosci stają się takowymi ... po próbie doświadczenia
cuś chyba poleciałem
Ok ... na dzis bedzie
DayTrading: Wtorek 31.10.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Wtorek 31.10.2017
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ale cos co pasuje - znalezc mozna tylko w historii ( to tak jak dopasowywanie sredniej kroczącej... dla dowolnego ciagu danych z historii znajdę srednią przynoszącą zysk ) . a grac trzeba w odniesieniu do lewej strony wykresu...fx-technik pisze: Dlatego trzeba szukać tego, co pasuje, a nie upierać się, żeby coś stałego pasowało.
.
I jesli to ma być metoda ( system) to nie ma tu miejsca na "dowolne manipulacje historyczne"
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli dobrze pomyślisz i trochę się pouczysz, to będziesz wiedział czym jest konsolidacja, a czym ruch ceny.warmia pisze:Ale cos co pasuje - znalezc mozna tylko w historii ( to tak jak dopasowywanie sredniej kroczącej... dla dowolnego ciagu danych z historii znajdę srednią przynoszącą zysk ) . a grac trzeba w odniesieniu do lewej strony wykresu...fx-technik pisze: Dlatego trzeba szukać tego, co pasuje, a nie upierać się, żeby coś stałego pasowało.
.
I jesli to ma być metoda ( system) to nie ma tu miejsca na "dowolne manipulacje historyczne"
Czyli co takiego się dzieje, kiedy te zjawiska występują.
Wtedy zrozumiesz, że rynki się poruszają pomiędzy konsolidacjami.
Konsolidacje historyczne mają jak najbardziej znaczenie, bo tam wracają, bądź to w korekcie, bądź w kontynuacji.
Tam mieli zlecenia, lub je mają, bo w konsolidacjach się akumulują, lub dystrybuują.
Skoro moja metoda opiera się o SD, to kurna felek, chłopie, przecież o konsolidacje!
Tu nie ma mowy o dowolnych manipulacjach.
Pasuje tylko to, co jest właściwie rozpisane.
To, co niektórym się wydaje manipulacją post-factum, naprawdę nią nie jest!
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 18:56 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
jak dla mnie to ostatnio za duzo tych konsolidacji
Sor... ale na razie nic mi tu nie pasujefx-technik pisze:Wiesz dlaczego ten pomiar DSWS USDPLN pasuje?warmia pisze:Tu wszystkie głupoty są przeczytane.
![]()
mądrosci stają się takowymi ... po próbie doświadczenia
cuś chyba poleciałem
Ok ... na dzis bedzie
przeanalizuje wykres ... nie wiecek niz 3 min i sie odniosę
- fx-technik
- Fanatyk
Im więcej ludzi traduje, i automatów, oraz im częściej to robią, tym więcej konsolidacji.d4mian7 pisze:jak dla mnie to ostatnio za duzo tych konsolidacji
Inaczej być nie może.
kiedys tego chyba bylo mniej.fx-technik pisze:Im więcej ludzi traduje, i automatów, oraz im częściej to robią, tym więcej konsolidacji.d4mian7 pisze:jak dla mnie to ostatnio za duzo tych konsolidacji
A teraz to trzeaba miec cierpliwość. co gdzies pojda to zaraz wracaja
Niby co z tego obrazka wynika...?
Bo nie znalazłem niczego co byłoby w jakikolwieki sposób powtarzalne przez rynek.
Bo nie znalazłem niczego co byłoby w jakikolwieki sposób powtarzalne przez rynek.
- fx-technik
- Fanatyk
Konsolidacja.warmia pisze:Niby co z tego obrazka wynika...?
S4 - dolna przerywana - wypada na 50% konsoli po lewej.
Czyli SR - potencjalny pivot, punkt zwrotny.
No i pivot samego DSWS był istotnym oporem i także punktem zwrotnym.
Było mniej ,ale wszytko się zmienia to i forex teżd4mian7 pisze:kiedys tego chyba bylo mniej.fx-technik pisze:Im więcej ludzi traduje, i automatów, oraz im częściej to robią, tym więcej konsolidacji.d4mian7 pisze:jak dla mnie to ostatnio za duzo tych konsolidacji
A teraz to trzeaba miec cierpliwość. co gdzies pojda to zaraz wracaja